Grillväder ute! :)


Bilden är tagen i somras när vi var och grillade ute vid havet! :)

Vill börja med att önska er alla en trevlig Valborg!

Tyvärr har lillebror feber idag. :( Men maken är på väg hem nu så jag och storebror ska ta och gå iväg en stund till Öppna Förskolan som har Grillfest idag!

Hoppas att ni får en underbar dag och en mysig helg!

Ha det bäst!

Tjing!

Hjälp!

Jag har precis skrivit ut ansökningspapper till Idol. :S Ska jag våga gå dit på söndag?

Jag har några dagar på mig att fundera. ;)

Vad tycker ni? Några tips på låtar?

Ha det bäst!

Tjing!

Redan helg igen! :)

Har gått i skolan i tre dagar och nu är det helg igen! :)

Våren är bra på det sättet. Det är en massa helger hela tiden. ;) Det har som precis varit påsk och nu är det Valborg imorgon och första maj på fredag.

Jag sitter på jobbet och bloggar. :)

Imorgon ska grabbarna och jag till Öppna Förskolan på Grillfest! :) De har lovat fint väder så vi får hoppas att det stämmer!

Stegräknaren igår stannade på 6853 steg. :( Idag har jag hittills gått 8352. Men jag jobbar på att iallafall gå 70 000 steg innan den här veckan är slut. ;)

Hoppas att du får en bra kväll!

Ha det bäst!

Tjing!


Fullmatad dag idag!

Sitter i skolan och har håltimme då läraren vi skulle ha är sjuk. Börjar igen kl 13. 

Ska gå och äta lunch med L om en liten stund. :) Idag blir det potatissallad med varmrökt regnbågslax, rårivna morötter och kantarell och conjaks creme fraiche. :)

Ska jobba i kväll så min väska var full med mat när jag gick till skolan i morse. ;)

Annars så händer det inte så mycket mer än att jag går och väntar på besked från CSN om jag får några pengar i höst. :S

Hoppas att du har en bra dag idag!? Hos mig är det soligt med en klarblå himmel bara lite blåsigt. 

Ha det bäst!

Tjing!

         
Längtar tills jag kan ha den här utsikten. :)

TRÖTT!!! :(

Huvva så trött jag är. :( Och det gör ju inte saken bättre att det regnar ute. :( Jag vill ha sol och sommar! NU!!!

Idag hade jag tänkt träna men jag tror tyvärr inte att jag orkar. :(

Men jag hoppas bara att jag känner mig piggare imorgon.

Stegräknaren igår stannade på 12 004 steg och hittills idag har jag gått 6418. Ska nog ta och jobba på att det blir 10 000 innan dagen är slut.

Ska förresten jobba imorgon 16-21 och på fredag 7-16.

På Valborg ska jag och grabbarna gå på grillfest på Öppna Förskolan och sen blir det nog majbrasa borta på Campus på kvällen. :)

Ha det bäst!

Tjing!

             
Såhär vill jag att det ska se ut på himlen, inte regn och rusk som vi har haft i två dagar. :(

Äntligen! :D

      
Min underbara 4 åriga son kom hem med de här vackra smyckena här om dagen. :)

Nu har jag äntligen fått tummarna loss och varit inne hos CSN nere på stan och lämnat in min ändringsansökan så att jag förhoppningsvis kommer att få studiemedel under resten av terminen och höstterminen som blir min sista på Univ.

Tack K för ditt moraliska stöd och den underbara fikastunden vi hade efteråt! :D

Bestämde mig för att promenera hem från stan så den här veckan har börjat bra på stegfronten. 11 739 steg så här långt idag. :) Mycket nöjd! :)

Till lunch idag åt jag panerad fisk och kokt potatis med remouladesås. MUMS!!! Kanske inte det bästa valet men gott var det. :)

I kväll blev det grillad kyckling med bröd och smaksatt creme fraiche. MUMS!!!

Hoppas att du har haft en bra dag?!

Ha det bäst!

Tjing!

Saknad! :(

Idag skulle det varit min mormors födelsedag om hon fortfarande hade varit i livet. Hennes 97:nde födelsedag. Hon blev trots allt 95 år. :) Hon var född den 27 april 1912, jag är född den 27 maj 1973 och min farfar är född den 27 juni 1920. :) Så det är inte så svårt att komma ihåg våra födelsedagar. Dessutom fyller min mamma år den 28 juni. Hon blir 60 år i år. 

Min mormor och jag stod varandra nära men de senaste åren innan hon dog var det lite sämre med den saken. Dels för att jag flyttat och dels för att hon vid ca 90 års ålder började bli senildement. Hon var ganska sjuk när hon dog så det var skönt att hon fick somna in. Det som oxå var skönt var att jag fick vara med då. Hon somnade in den 28 december 2007 med nära och kära omkring sig. :)

På begravningen som hölls i januari 2008 sjöng jag för henne. Det blev samma sånger som jag sjöng på morfars begravning 2000. "Sång till friheten" och "Jag har hört om en stad ovan molnen". 

Mormor lärde mig att virka när jag var ca 7 år gammal och jag tror att hennes "hantverkskunnande" ärvdes ner till mig! :) Jag är så tacksam för allt hon lärde mig och hennes minne kommer alltid att finnas hos mig. 

Älskar dig mormor! 



Besviken...

...är jag idag. :(

Loppisen blev en flopp. :( Jag har kämpat och fixat och donat och det kom kanske 10 personer och kollade varav 2 handlade. Tack K för hjälpen och den goda glassen! ;)

Så jag mår inte helt ok nu. Känner mig både fysiskt och psykiskt trött. :(
Har liksom gått och laddat inför loppisen nu i flera dagar och så blir det så här. :(

En sak som dock är ganska bra är att jag fick sålt lillebrors trehjuling och att vi i veckan även fått sålt vårt hörndatabord, en matta och en halltaklampa. Så vi har tjänat ihop lite pengar men jag hade önskat att det kommit lite mer folk på loppisen.

Men, men, sånt är livet.

Nu sitter jag här framför datorn och känner mig helt slut. :(

Hoppas att du har haft en bra dag!?

Ha det bäst!

Tjing!


Provade Magnum White Strawberry idag! :)

Våren är här...


Underbara blommor i rabatten! :)

Idag fyller maken år. :) Grattis älskling! ;)

Jag ringde min vännina och frågade om hon kunde sitta barnvakt imorgon kväll? Och det kunde hon!!! :D Tack T du anar inte hur mycket det betyder för oss!? Så imorgon kväll ska maken och jag gå på student spex tillsammans. :) Så det blev min födelsedagspresent till honom. :)

Annars så har jag varit i skolan idag. Haft pianolektion och musikteori.

Blev bjuden på lunch av L. :) Tack gumman! Du är en ängel! ;)

Nu ska jag snart gå och göra en pizzadeg. För i kväll ska vi ha fredagsmys! :) Det blir pizza och popcorn och ev. en kaka. :)

Ha en underbar fredagskväll och en solig och härlig helg!

Ha det bäst!

Tjing!

Ganska nöjd med dagen! :D

Idag har jag skrivit tenta. :S Det var en tenta i Musikhistoria. Den gick hyfsat och jag känner mig ganska nöjd, hoppas bara att jag fick G på den så jag slipper göra omtenta.

Det blev pasta med skinksås till middag idag. MUMS! :)

Annars så har maken och jag varit och handlat på Ica Maxi idag.

Nu sitter jag här och känner mig lagom mör i både hjärnan och kroppen. Har även tvättat ca 7 maskiner tvätt idag tror jag att det blev.

Hoppas att du har haft en bra dag?

Ha det bäst!

Tjing!

    
Den här vackra bilden skickade min mamma till mig i ett MMS här om dagen! :)

VILL HA!!! :p






Som ni säkert redan vet så letar ju vi efter boende i Skåne eftersom vi ska flytta i mitten av juni.

Den här underbara "Skånelängan" vill jag bo i, problemet är bara att den ligger för långt borta från där min man kommer att jobba. :(

Hittade den på Blocket.

Ha det bäst!

Tjing!

I musikens förlovade land! :)

Det var några dagar sedan jag bloggade sist. Det har flera olika anledningar och jag orkar inte gå in närmre på varför mer än att jag inte har haft lust att skriva något.

Idag var jag uppe vid 7.15 då lillebror väckte mig redan vid 5.25 och efter att jag hade sagt till honom flera gånger och slumrat till några gånger och till slut storebror oxå var vaken bestämde jag mig för att gå upp.

Plockade fram lite frukost till mig och sönerna och vid 8.30 cyklade jag bort till Iksu för att köra mitt "älskade" spinningpass som börjar där på lördagsmornarna kl 9. :) Min favoritinstruktör hade bra musik som vanligt och jag svettades en hel del. Tog i lagom mycket då jag inte ville krascha totalt med tanke på att jag inte har tränat konditionsträning på ca 3 veckor skulle jag tro att det har hunnit bli sedan sist. :(

När passet var slut tog jag mig en lång bastu med vattenflaskan och en banan och apelsin. :)

Resten av dagen har jag suttit framför datorn och "pluggat". Har en musikhistorietenta på tisdag. Så jag har lyssnat på "klassisk" musik hela eftermiddagen. :) Kommer att få ett "blindtest" där jag ska kunna höra skillnad på renässansmusik, barockmusik, wienerklassisicm musik, musik från romantiken och 1900-tals musik.

Känner redan att jag har mycket mer koll på läget. :)

Det finns massvis med bra musik. :) Dessutom råkade jag hitta ett jättfint "bildspel" på Youtube med Gammal Fäbopsalm som jag och maken hade på vårt bröllop. Slöt mina ögon och njöt. :)

Hoppas att du har haft en bra helg såhär långt?

Det har jag!

Ha det bäst!

Tjing!

Lyssna och njut du med! :)

Jaha då var påsken över!



Bjuder på en liten kyckling såhär på Annadag Påsk. ;)

Nu är påsken snart över för i år och jag har inte ätit ett enda ägg i år. Disskuterade med maken här om dagen om vi skulle äta traditionell Påskmat men vi var överens om att man äter likadan mat tre gånger om året. Påsk, Midsommar och Jul. Så vi skippade ägg, sill, köttbullar osv. i år. Helt ok för min del så min påskmat har i år varit: hemgjord pizza, köttfärsås med pasta, ryggbiff med ugnsrostade grönsaker, köttbullar med potatismos m.m.

Det hör ju till saken att vår ekonomi inte är den bästa så vi fick helt enkelt äta det som fanns hemma. Idag blir det thailändsk fläskköttsgryta med ris. MUMS!!! ;)

Hoppas att du får en bra dag!?

Ha det bäst!

Tjing!

Idag för nio år sedan träffade jag min blivande make :)

Idag har jag och maken vår "nioårsdag". Wow, det känns inte som om det var så länge sedan vi blev tillsammans men det är det.  :)

För åtta år sedan idag friade min make till mig. :)

Idag händer inget speciellt mer än att vi har tänkt äta lite god mat i kväll när sönerna har somnat. Kanske dricka lite gott vin till. :)

Pratade med min mamma igår för första gången på ca 9 månader. :S Hon hade satt in pengar på vårt konto till lite "påskmys" till grabbarna. Jag bestämde mig för att de fick ringa till henne och tacka. Sen slutade det med att vi pratade i 20 min. :) Det kändes både bra och dåligt. :S Hon lovade att höra av sig till mig. Men jag har inga större förhoppningar om att hon kommer att göra det.

Idag har vi tvättat 4 maskiner än så länge. Har tvättstugan igen kl 19-22 då vi har mer tvätt och en del av det som vi tvättade innan hann inte bli torrt. Maken har hjälpt sönerna att städa sina rum oxå. :)

Hoppas att du har haft en bra PÅSK?! Min har varit helt ok.

Ha det bäst!

Tjing!


Underbara färger! :)

Att leva i nuet och inte oroa sig för framtiden...

...är inte alltid så lätt. :(

Har funderat en hel del på hur hösten och vintern kommer att bli då jag och resten av min lilla familj inte kommer att bo tillsammans. Kommer jag att tycka att det är skönt att vara "själv"? Kommer jag att sakna dem så mycket att det blir jätte jobbigt?

Många frågor snurrar runt i mitt huvud. Hur kommer jag att klara att skriva min D-uppsats?

Kommer jag att hitta ett jobb när jag är klar med min examen och blir färdig lärare?

Måste försöka leva i nuet och njuta av all den tiden som jag har framför mig tillsammans med min lilla familj innan det är dax att vara "särbo" i september.

Sommaren kommer att bli mysig, det är jag helt säker på. Men kommer vi att gå varandra på nerverna när vi kommer att bo så trångt som vi faktiskt gör i stugan. Jag hoppas på fint väder så att vi kan vara ute mycket och att vi gör lite utflykter som gör att vi har saker att göra och inte bara är tillsammans. Det är mysigt det oxå men för mycket av det blir trist i längden.

Vart ska barnen gå i skolan? Kommer vi att hitta en lägenhet som vi kommer att trivas i?

Nu ska jag återgå till livet och låta cybervärlden få bearbeta min tankar och funderingar.

Ha en fortsatt skön påskhelg!

Ha det bäst!

Tjing!

                                                              
Jag längtar tills i sommar när man kan sitta och njuta av solnedgången och blicka ut över havet! :D

Releaseparty i kväll! :)

Just nu sitter jag på jobbet och skriver. Fick ett sms i morse 7.06 och stod vid busshållplatsen en timme senare efter att jag och sönerna ätit frukost och jag hade lämnat dem på dagis och skolan. :) Jobbar 9-18 idag.

Sen blir det releaseparty i kväll. :) Det är en grupp som heter "Kapten Kid och det oändliga sommarlovet" som har "släppfest" för sitt nya album. :)

Hoppas att du får en bra dag!

Ha det bäst!

Tjing!

Kolla och lyssna på Kapten Kid på deras Myspace sida!


Kapten Kid

Bilden är "lånad" från Kapten Kids myspacesida.

Nu är bullarna slut! :(



Idag delade jag och maken på de sista 3 bullarna. Så nu får jag ta och baka en ny sats igen. :P

Tog mig iväg till Iksu idag efter många om och men. Tränade styrketräning idag då jag inte ville chocka kroppen allt för mycket då det var ett bra tag sedan jag har tränat och dessutom har jag ju varit dålig. :(

Passade på att plugga och träna samtidigt. He, he! Och jag lyckades iallafall läsa 20 sidor under tiden som jag tränade. :)

Solen har varit framme hela dagen men det är ingen direkt värme i luften ändå. Men jag har tankat solljus. :)

Fick reda på att min väninnas dotter operation har gått bara bra. :) Skönt att veta att allt är bra med P och M. :) Ni finns i mina tankar! *puss och kram*

Är nöjd med dagen och jag ser fram emot morgondagen då jag förhoppningsvis kommer att få gjort fler saker så att jag kan sova gott! ;)

Hoppas att du oxå är nöjd med din dag?!

Ha det bäst!

Tjing!

En dag kvar sedan 13 dagar ledigt! :D

Äntligen känner jag mig lite bättre. :) Sitter i skolans datasal och skriver det här.

Idag har vi uppspelning av 50, 60, 70 och 80-tals låtar. KUL!!! Jag kommer att sjunga, spela bas och ev. trummor. :)

Det snöar utanför mitt fönster och det är nollgradigt! BLÄ!!!

Pratade med F:s dagisfröken idag och hon sa att hon kan inte minnas när det var så här mycket snö sist. Jag minns att det var ganska mycket snö första vintern efter att vi flyttat upp hit 2003. Men att det snöar den 6 april är ingen höjdare om du frågar mig. :(

Mina tankar finns idag hos P och hennes dotter M som är på sjukhuset. M ska opereras. :S Ett nödvändigt ont. Jag tänker på er båda! Tack P för allt stöd du gett mig de senaste dagarna. :)

Annars så ser jag fram emot min nästan två veckor långa "ledighet". :D Har en lektion idag mellan 13-15 och sen har jag inget förrän måndag v 17. Men givetvis är jag inte sysslolös. Har massor att göra, vi kommer att ha en musikhistorietenta efter lovet och även ett litteraturseminarium. Så min ledighet kommer jag att tillbringa med näsan i böckerna, motionerandes på Iksu och hemma med att städa, packa och sortera.

Hoppas att du kommer att få en bra dag!

Ha det bäst!

Tjing!


Mycket vackert men inget jag vill ha nu, nu vill jag ha VÅR!!!!

Hmm, varför mår jag som jag mår? :(

Nu är jag minst sagt less på det här. Har mått dåligt sedan i onsdags morse. BLÄ!!!

Mår hyffsat på morgonen men på eftermiddagen så blir jag illamående. :( Har ingen vidare aptit vilket har resulterat i att jag givetvis har gått ner i vikt. Vilket jag inte tackar nej till men jag önskar att det kunde vara under trevligare former.

Är nyduschad och har bestämt mig för att jag ska gå till skolan imorgon. Har redovisning så jag måste vara där. Sedan är jag "ledig" i 13 dagar. :D

Men efter "lovet" har jag musikhistorietenta och litteraturseminarium.

Ha det bäst!

Tjing!


Mer kanelvaniljbullar åt folket! :P

SJUK!!! :(

Är hemma och är sjuk. Har ont i huvudet och har förmodligen feber! BLÄ!!!

Så jag kommer att vila mycket och hoppas på att jag hinner bli frisk innan helgen!

Ha det bäst!

Tjing!


RSS 2.0