Bilduppdatering! ;)

Här kommer lite bilder ur mitt liv...

          
Min klänning                    Fullkornsbröd


     
Min lunch idag                      Mobilfodral

På bilden högst upp till vänster har jag tagit på mig min klänning, det enda som är kvar är att fålla klänningen nertill.
Fullkornsbrödet jag bakade var med pumpafrön, solrosfrön och sesamfrön m.m. MUMS!!
Idag lyxade jag till lunchen och åt sushi. :)
Igår när jag var på Stickcafé lärde jag mig att göra mobilfodral. På bilden är mitt eget som är rött, lila, blått, grönt m.m. och makens som är brunt. :)

Ska snart gå och lägga mig.

Vägningen idag var ok. Står ganska stilla i vikt. Men just nu är det helt ok. :)

Sov gott!

Tjing!

Stickcafé! :)

Ska strax gå och klä på mig och gå bort till bibblan och gå på Stickcafé. :) Ska bli superkul! ;)

Hoppas att du får en bra kväll!

Tjing!

Mitt liv just nu...

...är ganska ok. Men huvudvärken jag hade i förmiddags kan jag gärna vara utan. :(

Det tråkiga var att det var i samband med att jag satte mig ner för att plugga. :( Har lov den här veckan men har en hel del att läsa.  Boken jag tänkte börja läsa i idag heter Musikkundervisningens didaktikk och är skriven på norska. :S Skojade med min norska vännina och sa till henne "jag tror att det blev överhettning i hjärnan och att det var därför jag fick ont i huvudet" ;)

Några huvudvärkstabletter och ca 2 timmars sömn senare kände jag mig lite bakis men det mesta av huvudvärken var borta. :)

Gick upp och lagade middag vilket blev korvgryta med fullkornsris och pizzasallad (som jag gjort själv). Hade lök, korv, äpple, passerade tomater, tomatpuré, ketchup, köttbuljongtärning, vitlökspulver, rosmarin och lite mjölk i. :) Det blev riktigt mumsigt.

Med vikten är det lite si och så. Var på Iksu idag och låste upp mitt kort som blivit spärrat då jag glömde avboka ett pass när jag blev sjuk. :(

Så nu har jag bokat in tre pass den här veckan, får se om jag orkar träna alla passen, imorgon har jag bokat in 55 min cykel, onsdag bodypump och på fredag BP-cykel som är ett kombinerat bodypump och cyklepass. :)

Gick en liten promenad idag efter att jag hade lämnat av grabbarna på dagis och fritids, men eftersom jag fick huvudvärk blev det inte att jag rörde mig något mer idag. Stegräknaren visar idag: 6790 så här långt, 2678 snabba steg. Helt ok med tanke på hur jag mått idag. Ska nog gå till affären om en stund så då får jag ihop lite fler steg. :)

Har som mål att komma upp i minst 10 000 steg varje dag men jag vet inte om jag lyckas idag tyvärr. :(


Gick förbi bäcken idag. :) Det såg ut att vara ganska mycket vatten i den. :)

Ha det bäst!

Tjing! 

Är tillbaka igen efter en liten promenad och ett besök hemma hos min vännina och hennes sambo. :D Självklart hade hon gjort go-fika som vanligt. Tack H för att man alltid kan lita på att det finns något smarrigt när man kommer på besök även oanmäld. ;)

Nu säger stegräknaren följande: 10 600 steg, 4267 snabba steg :D

Mycket nöjd. :)

Sov gott!

Tjing!

Det blir kycklingpaj i kväll! :)

Idag är som ni säkert vet som läser min blogg vägdag för mig. Ställde mig på vågen i morse och tänkte att jag bara skulle gilla läget oavsett vikten. Men döm om min förvåning när jag såg att jag hade gått ner sedan förra veckan. Hur mycket har jag ingen aning om då jag inte brytt mig om att notera vikten nu när jag gått upp lite. :( Men vikten idag är bara 0,5 kilo ifrån min lägsta vikt i år. :D

Var inne på MåBra:s hemsida idag och registrerade vad jag skulle äta. Har bestämt mig för att hålla lite koll på vad jag äter nu när jag inte tränar. :( Hittade ett recept på en fullkornspaj, jag gör den med kyckling istället för skinka.

Kommer nog inte att ta så mycket ost som det står i receptet utan bara strö över lite så att det blir en fin "ostskorpa". :) Tänkte ha i lite rårivna morötter oxå tror jag.

Tänkte att jag skulle bjuda på receptet:

Fullkornspaj med ost och skinka

335kcal / 6,3 MBP, per portion
Ingredienser (4 portioner)

Här lagar du 4 portioner och sparar till lunchlådan. Ett tips är att göra degen kvällen innan eller på morgonen och låta den vila i kylen.


Pajdeg:
150 g kesella lätt
2 dl dinkelmjöl
1 msk vatten
1 tsk flytande smör till formen                                                                            
Fyllning:
3 ägg
3 dl lättmjölk
salt och peppar
100 g rökt skinka
1 dl purjolök i tunna skivor
4 strimlade, soltorkade tomater
2 dl riven ost, 10 %

Så här gör du

Blanda ingredienserna till pajskalet. Arbeta ihop till en deg och kavla ut den tunt mellan smörpapper. Tryck sedan ut den i en smord form som får vila kallt minst 30 min. Sätt ugnen på 200º. Nagga degen med gaffel och förgrädda ca 10 min. Vispa samman ägg och mjölk. Salta och peppra. Lägg fyllningen i pajskalet och häll över äggsmeten. Grädda klart ca 20 min och låt vila en stund innan du serverar med en grönsallad.

Smaklig spis! ;)

I kväll ska jag på Syjunta. :D

Hoppas att du får en bra kväll du oxå!

Tjing!
___________________________________________________________________________________________________

Är tillbaka igen en snabbis och tänkte bara berätta att jag i min paj har, kyckling, purjolök, rårivet äpple, råriven morot och äggstanning och ost ovanpå. :) Så det blev en "höstkycklingpaj". :D

Det är verkligen höst utanför mitt fönster då det både regnar och blåser. :(

Ha det bäst!

Tjing!

Jag lever! ;)

Även om det här på bloggen verkar som om jag inte existerar i cyberrymden iallafall. :P

Hade tandvärk i förra veckan och tog mig äntligen iväg till tandläkaren i fredags. :S Det visade sig att det var en inflamtion i tanden och att den var död. :( Vilket resulterade i mycket smärta och en stundande rotfyllning. :( Hade maken med mig till tandläkaren och tur var det. :) Har bara en sak att säga: Det är en baggis att föda barn jämfört med den smärtan jag hade hos tandläkaren i fredags. :(

Men nu är det avklarat och jag överlevde. :) Annars så var helgen ingen höjdare då äldste sonen var dålig och vi inte kom iväg till skapande lördag den här helgen. :(

Jag har äntligen tagit itu med klänningen och nu är broderiet runt halsringningen klart. :D Är såååå stolt och nöjd! :) Lovar att lägga ut bilder när jag har några att lägga ut. ;)

Vad det gäller min viktminsking är det oförändrat eller jag skulle snarare tro att jag har gått upp en del i vikt. :( Men jag har varken ork, lust eller engergi att ta itu med det just nu. Och jag har iallafall fått en förklaring till varför jag inte känt för att träna de senaste veckorna. Tror inte att det kan vara så nyttigt med en inflamtion i kroppen. ?! :(

Men jag ska försöka komma igång i nästa vecka eller möjligtvis i helgen. Tyvärr är man inte heller så duktig på att äta "rätt" när man inte mår bra. :( Så det har tyvärr slunkit ner både det ena och det andra de senaste veckorna:(

Men kommer jag igång med träningen igen tror jag att jag kommer att må bättre och då kommer jag oxå att äta bättre. :)

Nog om mitt liv, nu ska jag sluta skriva för nu iallafall. ;)

Tjing!


Lite bilduppdateringar ;)

Här kommer lite bilder som jag tagit. ;)

          
Bäcken                            Min älskade orkidé

         
Draketårta                                 Pizzabullar med solrosfrön


Mina älskade söner in action. ;)

Bilderna föreställer med början uppifrån från vänster.

En bäck som jag upptäckte när jag var ute och gick för ca en månad sedan. Ligger inte långt ifrån där vi bor.

Min älskade orkidé som nu har fem blommor. Kom fram till när jag tittade i min telefon där jag har bilderna  som jag tagit att den började blomma lite innan den 29/7. Och den blommar fortfarande och det är idag den 8/10. ??? Den har alltså blommat i snart 2½ månad. Med tanke på att den innan dess inte hade blommat på 5 år ser jag som mycket intressant.

Sen har jag tagit en bild på en tårta som var på ett kalas som min äldste son och jag var på för ca en månad sedan. Den imponerande draktårtan var gjord av barnets moster.

Pizzabullarna som jag valde att göra för några veckor sedan hade solrosfrön och oregano ovanpå vilket jag tycker gör att de nästan ser ut som vanliga kanelbullar. ;)

Den sista bilden tog jag i lördags då jag och hela familjen var nere på stan på något som kallas Skapande lördag. Mina älskade söner var inne i teatergarderoben och klädde ut sig. Storebror blev en riddare och lillebror en fågel. :D

Annars så rullar livet på som vanligt och jag försöker jobba på så gott jag kan. Har dessvärre inte kommit igång med träningen igen efter min förkylning och jag sköter mig si och så med maten. Stegräknaren går inte heller på högvarv. Så vad det gäller min viktminskning går det inget vidare. Dock tror jag att jag mer eller mindre står ganska stilla i vikt vilket oxå för tillfället är ganska ok.

Ha en skön dag!

Tjing!

Livet blir vad man gör det till! :)

De senaste dagarna har jag varit förbannad, arg, ledsen, irriterad m.m.

Men jag känner mig lite gladare till mods idag. :) Och jag försöker se possitivt på livet och leva i nuet.

Jag bestämmer över mitt liv! Jag är bra! Ingen ska få mig att må så dåligt att jag inte orkar fortsätta.

JAG ÄR BRA!!!

Tjing!

RSS 2.0