Är såååå tröööött! :(

Sitter på jobbet och är så fruktansvärt trött!

Men vad kan man förvänta sig när man har åkt tåg i nästan 17 timmar. :S Sov dåligt på tåget i natt trots att jag hade liggvagn. :(

Väl framme i Ume så hämtade M mig på stationen. Tack!!!

Åkte hem till H och M:s lägenhet och åt frukost. Sen lånade jag H:s cykel. Bussarna går uselt på söndagar! :(

Nu har jag snart jobbat 8 timmar och har 4 timmar kvar. Har haft 2 timmars rast då jag låg och vilade/sov. Men jag tror nästan att jag blev tröttare av det!?

Kan sova i kväll när jag kommer hem. :D

Börjar inte skolan förrän kl 11 imorgon! :D

Resan upp gick bra! Jag träffade en jätte trevlig tjej på tåget mot Stockholm. Hon har en butik där hon säljer bl.a. kläder och hon har även en webshop! Jättefina kläder!! :) Butiken ligger i Malmö så jag ska deffinitivt åka förbi dit när jag kommer ner till Skåne nästa gång. :)

Tack H för att du var en sådan trevlig reskamrat! :D

Hoppas att du har haft en bra helg och söndag!?

Det känns som om jag kommer att må bättre efter en hel natts sömn.

Ha det bäst!

Tjing!

Gillar den är bilden jättemycket! :D


Resfeber och flyttångest! :S

Mår inget vidare just nu! :( Vet att om 24 timmar så sitter jag på tåget mot Umeå via Stockolm bort från min familj. :(

Har dock fått en glädjande nyhet idag! :D Storebror O får börja skolan på måndag! :D Det verkar som om det lönar sig att tjata och vara besvärlig! :p

Känns väldigt skönt att veta nu innan jag åker att både O och F har någonstans att vara på dagarna när M jobbar. :D

Har packat ungefär 75% av mina saker. Känns skönt! :) Men jag är lite rädd för att jag ska glömma något viktigt. :S

Ställde precis in en potatisgratäng i ugnen. Till den ska vi äta grillad hickorymarinerad fläskfilé (har själv gjort marinaden), rödvinssås och vitlöksbröd! :D MUMS!!! Tänkte att vi skulle ha en lite "avskedsmiddag". :p

Ja, ja! Nu vet ni hur jag mår! Hur är det med dig?

Ha det bäst!

Tjing!


Mina underbara pojkar som jag kommer sakna såååå mycket! :(

Från äpple till äppelmos! :)

Har i några dagar funderat på att koka äppelmos. Köpte äpplen här om dagen på torget och fick även äpplen av min pappa när jag var där. Så idag gjorde jag till slut slag i saken och kokte äppelmos.

    
Äpplen på trädet             Äpplen när jag vägt         Skalade äpplen

     
Äppelskal                          Tärnade äpplen              Äpple, citronsyra,
                                                                                   socker och vatten


   
Den färdiga moset        Moset upphällt på burkar

Receptet har jag som vanligt hämtat från kokasylt.se

Ha det bäst!

Tjing!

Att gilla läget! ;)

Om tre dagar åker jag upp till Umeå igen. Jag ser verkligen fram emot att träffa alla mina vänner där uppe och jag tycker det ska bli kul att plugga och kunna träna m.m. :) Men jag ser verkligen inte fram emot att lämna mina söner och min man här nere. :(

Har hela sommaren vetat om att dagen kommer att komma då jag ska sätta mig på tåget och vinka av min lilla familj. Men att den skulle komma så fort hade jag inte riktigt räknat med. :(

Men nu så är det ju som det är och det gäller nog bara att gilla läget. Jag ska försöka njuta av min "frihet" där jag kan göra som jag vill, plugga, träna, umgås med kompisar m.m. utan att jag behöver ha dåligt samvete över att jag försummar varken familjen eller studierna eller träningen. Jag kan vara hur "ego" jag vill.

          
Mina älskade grabbar! :)   Härlig vy under mina promenader!

Jag tror att det kommer att var nyttigt både för mig, maken och sönerna att vara ifrån varandra. Även om det kommer att vara jobbigt givetvis.

Hoppas att jag har så mycket att göra att jag inte kommer att sakna dem allt för mycket.

Jag ska försöka logga ut snart och göra lite saker här hemma. Tvätta bla.

Ha en bra dag!

Tjing!

En händelserik dag idag! :)

Igår kväll och i natt hade jag migrän. :( Så jag sov lite längre i morse! :)

Jag och sönerna åt en sen frukost och sen gjorde vi oss iordning och åkte med bussen in till Eslöv. Väl där gick vi till F:s dagis för att hälsa på. Hade lite svårt att hitta till en början men vi hittade rätt till slut. :)

Jag kan bara gå efter mitt första intryck och det säger mig att F kommer att trivas jättebra där! :) Underbara fröknar och jag fick en mycket bra magkänsla av besöket. Känns väldigt skönt när jag kommer att åka ifrån att veta att han har det bra. :)

Efter dagisbesöket fick vi skjuts av maken in till centrala Eslöv där vi åt lunch. Beställde två portioner kycklingspett med pommes. Barnen åt pommes och jag åt kycklingen, salladen och lite pommes. Helt ok för mig och de var oxå nöjda. När vi ätit gick vi och hälsade på min pappas fru E som jobbar på Apoteket i Eslöv.

Nu var det dax att ta tåget in till Lund för att träffa min väninna A som jag kännt i 26 år. :D Har inte träffat henne sedan förra sommaren. Alltid lika mysigt att ses! :)

Maken hämtade oss efter jobbet och vi åkte förbi hans jobb där det har öppnat en Dansk Smörebrödsbutik. M hade beställt räkmackor till honom och mig som vi avnjöt till kvällsmat! :)


Riktigt god räkmacka! :)

Nu ska jag snart ta och gå och lägga mig. Är jätte trött! :(

Ha det bäst!

Tjing!

En tävling till! ;)



Jag tävlar om ett hudvårdsset hos Lady Dahmer.

Var med och tävla HÄR du med!


Tävlingen avslutas Tisdagen den 25:e augusti.

Lycka till!

 


Hå, hå, ja, ja! ;)


Underbara äpplen från min pappas ena äppelträd. Kanske ska koka äppelmos? ;)

Igår var jag, maken och sönerna hos mig pappa. Han ringde ju här om dagen för att han ville att jag skulle komma förbi och kolla lite lådor från min mormor. Det var typ 30 lådor. :S Vi kom överens om att han ska köra hem lådorna hit till oss så att jag kan gå igenom dem i lugn och ro när jag har tid.

Fick dock med mig några bra saker hem igår bla en elektrisk grill. :)

Har ringt några viktiga samtal nu på morgonen och fick ett glädjande besked. Lillebror har fått en dagisplats och kan börja sin inskolning redan på torsdag. :) Vi ska åka dit och hälsa på i veckan! :D

Idag har jag och sönerna sorterat lite kläder och nu spelar de ett "lek och lär spel" på den andra datorn. Jag är hur seg som helst. :( Fick sova 4 timmar i natt, sen gick jag på toa och somnade inte om igen förrän efter ca 1 timme. :/

Lägger in lite bilder från igår och här om dagen när vi var i Eslöv! :)


Vi åt glas när vi var i Eslöv här om dagen! :)

Hoppas att du har en bra dag!

Ha det bäst!

Tjing!


Treat yourself! ;) Tävling igen! :p


Ny tävling där du kan vinna produkterna ovan! ;) Gå till Ssarapettersson.blogspot.com

Lycka till!

Ha en bra dag!

Tjing!

Sömnlös i Skåne! :S

Har typ inte sovit en blund i natt! :S Har legat och vridit och vänt på mig hela natten. :( Hjärnan går på högvarv och likaså kroppen fast jag är trött!

Har så många tankar som rusar runt inne i huvudet. Hur ska jag klara av att vara "själv" uppe i Ume i höst? Hur ska M klara av att vara "själv" med O och F? Kommer jag att lyckas skriva min C-uppsats när det är dax för det i höst?

Så många stora frågor!! Mitt huvud håller på att explodera!!! Vill inte!! Kann inte!

Jag vill bara sova, men det vill inte min kropp!!! SUCK!!

Så för ungefär 20 minuter sedan bestämde jag mig för att ge upp och gå upp istället. Så nu sitter jag här framför datorn i mörkret i köket och bloggar.

Hoppas att du har fått sova i natt!?

Ha en bra dag!

Tjing!


Naturen är så vacker! :D

Tävling där du kan vinna te! ;)



"Jag är med och tävlar hos Carolina om te från Tefrossa
2 stycken vinner så var med och tävla du också!"

Om du gillar te är det här tävlingen för dig! Gå in på Carolinas blogg genom att klicka på länken. Sen kan du läsa där hur tävlingen går till! Lycka till!

Kram!

Tjing!

Min dag i bilder ! ;)

  
Mina två vristlänkar som jag fått av mamma! :D

Min mamma var i Indien för ungefär 1½ år sedan. Tydligen köpte hon de här två vristlänkarna till mig då. Men de kom bort och hittades när hon flyttade för några veckor sedan. Fick dem av henne när min syster fyllde år i förra veckan. Hade kjol på mig idag så då tyckte jag det var fint med dem till! :) Känns så somrigt! :)


Sönerna in action! :D

Vi spelade crocket i trädgården idag! :) Både O och F tycker det är jätteroligt! Här är de både två koncentrerade på spelet!! ;)

Till middag idag åt vi sill och potatis. :) Jag drack en god och kall öl till! :D


Självklart var det en Kilkenny! ;) Har man bott på Irland så har man! :p

Har även kollat en del på friidrotten i kväll och ätit lite lördagsgodis! :) Blev ingen kvällpromenad idag heller. Tyckte att det kändes viktigare att umgås med min lilla familj som jag kommer att åka ifrån om 7 dagar. :(

Min pappa ringde idag när vi spelade crocket och undrade om vi kunde komma förbi hemma hos honom imorgon. Han har en del av mormors saker på vinden som han ville att jag skulle gå igenom. Han bjuder även på middag! :D

Ha en skön kväll!

Tjing!

Min lunch idag! :)


Vegetarisk omelett med stekt potatis! :)

Har inte så mycket mat hemma så jag kollade lite runt för att se vad jag kunde "skrapa ihop" till lunch idag! ;) Jag brukar ju leva efter devisen som Kajsa Varg en gång myntade: "Man tager vad man haver" :p Sagt och gjort, jag hade en röd paprika, svarta bönor, ägg, mjölk, lite ost och vitlök och kryddor. Gjorde en vegetarisk omelette som blev riktigt mumsig! :) Ganska ok mat men jag åt alldeles för mycket som vanligt! :(

Måste börja kolla över mina portionsstorlekar!!! :S

Annars så har jag försökt plocka undan i köket och diska idag, det går frammåt men går väldigt trögt. I bakhuvudet maler hela tiden tanken att jag kommer att åka ifrån min lilla familj om 8 dagar. :(

Men nu är det helg och maken är ledig! :D Idag måste vi åka och handla! Tur att barnbidraget har kommit! Annars hade vi varken haft mat eller jag hade haft pengar att köpa min biljett upp till Ume heller. :)

Ha en skön fredagseftermiddag!

Jag planerar att ta min kvällpromenad idag igen! Men idag ska jag gå en annan väg och se vad jag hittar där!? ;)

Ha det bäst!

Tjing!

Min kvällpromenad i bilder! :)

      
Två vackra träd!               Vägskylt!                          Rådjursvarning!

     
Myskoxe?                          Myskoxar?                           Fasanvarning!

Har varit ute på en kvällpromenad idag igen men idag hade jag mobilen med mig! :) Idag såg jag 8 harar, 5 rådjur, en fasan, en kanin, tre arga hundar, en nyfiken katt, några hästar och en duva! :p

Gick även idag förbi de "okända" djuren ni ser på bild ovanför. Trodde ju igår att kon och kalven var nyfikna. Idag när jag gick lite närmare för att fota blev jag "anfallen" flertalet gånger av kon. Tjuren han stod bara lugnt och tittade på mig! Känns nästan som om han poserade för mig på bilden. ;)

Nu ska jag snart gå och lägga mig! Är mycket nöjd med stegen de senaste dagarna. Idag har jag gått 11 000 steg varav 7673 aerobic (78 min), igår gick jag 13 074 steg varav 8700 aerobic (81 min) och i förrgår gick jag 11 231 steg varav 7177 aerobic (66 min). :D NÖJD!!!

Det är 35 305 steg på tre dagar!!! :D

Hade inte stegräknaren på mig i måndags så jag får väl räkna tisdag-tisdag istället! ;)

Ha det bäst!

Sov gott!

Tjing!

Krusbärssylts tillverkning i bilder! ;)

    
Frysta krusbär                   Bär i sockerlag                Färdig sylt


Den färdiga sylten upphälld på burkar! :D

Använde mig av receptet jag skrev om innan. Men jag gjorde på 2 liter röda krusbär eftersom det var det jag hade i frysen. Jag hade även i en halv vaniljstång. :)

Receptet hittade jag på:

Lycka till om du oxå vill testa receptet!

Ha det bäst!

Tjing!

Resan till Ume är bokad! :S

Nu är det på riktigt. Jag ska åka ifrån min lilla familj. Vet inte när jag kommer kunna åka ner igen. :(

Åker den 29/8 från Eslöv vid 15 och tar nattåget från Stockholm på kvällen och är framme i Ume vid halv sju på söndag morgon 30/8. Börjar skolan kl 11 på måndagen den 31/8.

Det som är jobbigaste är att jag inte vet exakt när jag har möjlighet, råd osv att komma ner till Skåne igen. :(

Men, men, jag visste att den här dagen skulle komma, trodde bara inte att den skulle komma så här fort. :(

Men det känns bra iallafall att resan är bokad och betald. Då vet jag åtminstone att jag kommer att komma upp i tid tills skolan börjar.

Får väl se till att fixa och dona innan jag reser här ifrån och umgås mycket med familjen så att jag kan åka med gott samvete. ;)

Funderar på att koka lite krusbärssylt idag! Fick lite burkar av min syster som var här och hälsade på idag. :D

Ha en skön eftermiddag och kväll!

Vi ska äta kokt torsk till middag idag! :)

Ha det bäst!

Tjing!


Har tänkt provat ett recept på www.kokasylt.se

I mitt skafferi! ;)


Köpte svenska äpplen inne på torget i Eslöv idag! :)

Kunde inte motstå äpplena som jag hittade på torget idag när jag och sönerna tog bussen in för att gå på Bibblan! ;) Vi åkte bussen in och sen gick vi till Biblioteket eftersom jag hade sett på deras hemsida att en kursbok som jag behöver läsa till kursen jag ska läsa i höst fanns inne hos dem. :D

Grabbarna lånade oxå en hög med böcker och två datorspel. :)

När jag kom hem lade jag äpplena i en skål och ställde in dem i mitt skafferi. Där har jag även sylten jag kokt och snapsarna jag har gjort som ska lagras fram till jul. :)

   
Sylt och gelé                       Snapsar

Hoppas att du har haft en bra dag! Min har varit bara bra! :)

Ha det bäst!

Tjing!

Återvinningspromenad! :p


När jag kom hem igen tog jag en bild på vår "gårdsblomma" som jag fått av min syster! :)

I kväll efter middagen kände jag mig delvis lite rastlös och dels så tänkte jag förena nytta med nöje och gå till återvinningsstationen i närmaste byn. Så jag tog med mig sakerna och promenerade iväg. Tyvärr blåste det motvind hela vägen dit. Det var dock bara 2 km så det var ok. Men när jag väl kom fram gick jag givetvis helt fel. Men det blev i och för sig bara några extra steg på stegräknaren. :D
 
Stegräknaren visar hittills idag 11 160 steg! NÖJD!!!

Tog lite bilder med telefonen när jag var ute och gick! :)

Här kommer dem:

     
Varningsskylt för vildsvin  Halmbalar

   
Blomma vid vägkanten   Rönnbär

Vi var på O:s skola idag och träffade rektorn. Eftersom vi bor i Höörs kommun men vill ha barnen i Eslövs kommun måste det skrivas ett avtal mellan kommunerna så att Höör betalar till Eslöv. På grund av det kan inte O börja skolan imorgon tillsammans med sina klasskamrater!!! :( Pappersarbetet gör mig så less!

Nu ska jag strax gå och lägga mig men jag tror att det blir en dusch först! :)

Ha det bäst!

Tjing!

Att njuta av livets goda kan ha sina sidor! :S

Har varit ledig sedan början av juni vilket har sina för och nackdelar.

FÖRDELAR

* Man har möjlighet att umgås med sina nära och kära
* Man kan då tillfälle ges ta sovmorgon
* Man har i stort sett inga måsten vilket gör att sommaren varit mycket flexibel

NACKDELAR

* Det finns inga rutiner vilket gör att jag känner mig väldigt rastlös just nu
* Barnen och jag har varit tillsammans i stort sett 24 timmar om dygnet sedan början av juni.
* Eftersom man är ledig är det lätt att skjuta upp saker till morgondagen hela tiden
* Vardagsmotionen har jag nästan helt struntat i efter en bra början på sommaren
* Jag har ätit alldeles för mycket och för gott i sommar dessutom har jag druckit gott oxå.

Summan av det hela är att jag är rastlös och ostimulerad vilket gör mig till en dålig mamma och fru. Dessutom har jag med mitt "dåliga" leverne i sommar gått upp i vikt vilket gör att jag känner mig lite låg pga det.

Men jag lovar bättring! I höst kommer jag att fokusera på träning, kost och skolan. Dessutom hoppas jag att jag kommer att ha möjlighet att vara mer aktiv i medeltidsföreningen som jag inte haft tid och ork att angagera mig i på ett bra tag.

Det kommer att vara tufft att vara själv i Ume men jag antar att det är så det kommer att vara och jag kommer förhoppningsvis ha så mycket att göra att tiden kommer att gå fort tills jag åker ner till Skåne och famijen igen.

Idag ska vi träffa rektorn på O:s blivande skola. Jag hoppas så innerligt att han ska får börja där imorgon.

Ha en bra dag!

Tjing!


Tror att jag ska baka lite i eftermiddag efter vi kommit tillbaka från skolan! Kanske kanelbullar?! ;)

Hejsan hoppasan vad mycket gräs jag har klippt idag! :)

  

Har varit ute med gräsklipparen idag igen! :) Skulle tro att jag har klippt närmare 2000 kvm. :) Så jag har fått min motion idag. :)

Vad blir det om man tar 3 morötter, en klyfta vitkål, ½ gul lök, 1 dl matlagningsgrädde, 1 dl apelsinjuice, saften av en ½ citron, 2 grönsaksbuljongtärningar, lite smör, 1 vitlöksklyfta, salt och peppar och 8 dl vatten?? Jo, det blir en morotsoppa! :P

Fräs råriva morötter, strimlad vitkål och hackad lök och vitlök i lite smör i en kastrull. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Låt alltsammans koka minst 10 min. Mosa vitkålen och morötterna eller mixa soppan i en mixer. Smaksätt med salt, peppar, apelsinjuice och citronjuice. Tillsätt även grädden. Låt allt koka upp och red av med lite maizenamjöl om du tycker att soppan blir för tunn.

Bjud soppan med ett gott bröd!



Smaklig spis!

Har även tvättat två maskiner idag varav den ena ska hängas upp.

Hoppas att du har en bra dag!?

Tjing!

Ny vecka igen! :)

Idag ska jag försöka göra en del av dem sakerna som jag inte gjort som jag borde men inte pallat göra! ;)

Ska när jag loggat ut från datorn gå och lägga in en maskin tvätt. Hoppas att det är uppehåll idag så att man kan torka tvätten ute. Hoppas, hoppas, hoppas! ;)

Annars så ska jag göra allt det som man brukar göra hemma. Är faktiskt less på att bara gå hemma. Men vi får väl se vad rektorn säger imorgon när jag ska träffa honom.

Ha en bra dag!

Tjing!


Här är en bild på min systers grabbar! Nisse, Otto och Folke! :)

Mat, bak och dipp! ;)


Vi åt stekta flundror till kvällsmat idag! :) Har själv fiskat fisken! :)


Bakade även ett ostbröd idag med bla dinkelmjöl! Riktigt mumsigt! :)


Gjorde "gucka" igår så idag dippar jag morötter och parika i den! ;)

I guaccamolen har jag:

3 mogna avokados
saften av ½ - 1 citron
ca ½ - 1 dl gräddfil
någon matsked taccosås
ca 1 stor vitlöksklyfta
salt och svartpeppar efter smak

mosa avokadona och pressa över citronsaften, blanda ihop
tillsätt de övriga ingredienserna  och smaka av med salt och peppar,
tänk på att vitlöksmaken oftast inte känns förrän dagen efter

Smaklig spis! ;)

Har även idag varit ute och klippt en del av vår "gigantiska" gräsmatta. :)

Ha det bäst!

Tjing!

Nu är snart helgen slut igen!??

Ännu en helg som snart är till ända. Och jag undrar som vanligt vart timmarna och dagarna tagit vägen. Känns som om jag inte har fått något vettigt gjort som vanligt. :(

Läste precis min före detta klasskompis blogg och jag insåg att min och hennes höst har mycket gemensamt. Hon är gravid och ska ha barn i slutet av december och där har vi inget gemensamt. Men i övrigt. Jag kommer om ca 2 veckor att åka upp till Umeå igen för att läsa min sista termin på Lärarprogrammet. Innan dess har jag en hel del saker att fixa med här.

Jag ska:

* Sortera kläder och lägga in i garderober.
* Tvätta kläder
* Packa upp lådor
* Packa ner det som jag ska ha med mig till Umeå.
m.m.

Dessutom ska jag försöka umgås så mycket som möjligt med min familj som jag kommer att sakna väldigt mycket när jag flyttar upp till Umeå igen. :(

På tisdag ska jag träffa rektorn på O:s blivande skola. Hoppas att han kan börja på skolan och fritids på onsdag.

Sen hoppas jag att det löser sig med F:s dagisplats. Känner att han behöver träffa jämnåriga och få den stimulans som förskolan kan erbjuda.

Jag har varit ledig sedan den 3 juni och jag börjar faktiskt känna att lite rutiner skulle vara skönt. :p

Ha en skön söndag!

Tjing! 


"Livet på landet e vad jag vill ha, livet på landet det känns alltid bra!"  ;)

Regn, regn och mera regn! :(

Det ända positiva med det är att man kan tända en brasa i kaminen då det blir ganska ruggigt innomhus oxå. ;)

Känner mig oerhört sliten idag, beror nog inte bara på att jag var på kräftskiva igår hos min pappa och inte kom i säng förrän efter kl 1 i natt. Vädret gör att jag känner mig så himla trött, dessutom har jag inte "motionerat" på alldeles för länge. :( Men i höst blir det andra bullar! :p

Idag blir en fixa och dona dag här hemma, man lär ju inte gå ut om man inte måste så då kanske man kan få lite gjort innomhus istället???!!! Jag sitter ju här just nu så det verkar ju lovande! NOT!!!

Ha en bra dag i Sveriges avlånga land eller cyberspace eller var du som läser befinner dig! Lämna gärna en kommentar så blir jag glad! ;)

Ha det bäst!

Tjing!


Kräftorna igår var mycket mumsiga! :)

Looking good! ;)


Har målat både fingrarnas naglar såväl som tårnas! ;)

Nu har jag duschat, klippt luggen, plockat ögonbrynen, målat naglarna och sminkat mig! :D

Nu är jag redo för kräftskivan i kväll! ;)

Hoppas att du får en trevlig kväll!

Jag är säker på att jag kommer att ha en! :p

Ha det bäst!

Tjing!

Varning för konstig lunch! ;)

Idag åt vi rester till lunch jag och boy´sen. Lillebror fick lite makaroner och köttfärssås och sedan åt han även en tallrik fil med russin och branflakes. Storebror åt fil med russin och branflakes. Själv så åt jag spagetti med kokt torsk och bearnaisesås. ;) Strödde även lite riven ost över. Hmmm, ingen vidare bra mat när det gäller viktminskningen. :( Men jag har varken energi eller pengar just nu för att kunna äta vad jag vill, jag får ta det som finns hemma. :p

Annars så har jag städat lite i köket och diskat idag.

Ska ta och gå och duscha om en stund inför kvällens kräftskiva. :D

Hoppas att du har en bra dag!?

Tjing!


Torsk är alltid gott! ;)

Kräftskiva i kväll! :D

I kväll är vi bjudna hem till min pappa och hans fru E på kräftskiva! :D Det blir första kräftorna i år! :)

Innan dess ska jag försöka göra lite nytta här hemma. Har så mycket att göra just nu att jag tyvärr inte gör någonting. :(

Men jag ska jobba på att bättra mig! ;)

Hoppas att du har en bra dag idag!

Trevlig helg!

Tjing!


Saker och ting börjar falla på plats! :)

Idag ringde de från O:s blivande skola. Det är maken som varit i kontakt med dem så jag har inte riktigt koll på vem jag pratade med men jag tror att det var rektorn. :p Vi bestämde ett möte på tisdag i nästa vecka. :) Så det verkar som om O kommer att kunna börja skolan tillsammans med sina blivande klasskamrater. :)

Nu är det bara att vänta på att vi oxå får en plats till F på en förskola oxå. Det gäller att ha is i magen och det är inte en av mina kvaliteter tyvärr. :S

Gårdagen hos min syster var trevlig. Förutom jag och min lilla familj var vår mamma och pappa där med sina nya respektive, brorsan och syrrans sambo. Dessutom var syrrans tre små killar där Nisse, Otto och Folke.

    
Hon har två bruna en som heter Nisse och en som heter Folke och en brunvit som heter Otto. ;)

Idag jobbar maken och jag är hemma med grabbarna. Tyvärr så har det regnat och är fortfarande ganska kallt och blött ute så vi får hitta på något inomhus idag. Behöver sortera och lägga in kläder i garderoberna så vi har att göra.

Hoppas att du får en bra dag!

Ha det bäst!

Tjing!

Steker plättar till sönerna i min mormors gamla gjutjärnsplättlagg! :D


MUMS!!! ;)

Idag är en seg dag, det har regnat en del ute och jag håller på och tvättar vilket gör att jag helt sonika får hänga tvätten innomhus. Önskar att jag kunde vänta med att tvätta men det kan jag tyvärr inte då jag inte tvättat på några dagar och tvättberget hotar med att överfalla mig! ;)

Till lunch idag tänker jag ge mina söner plättar med min pappas hemgjorda sylt gjord på vita och röda vinbär! :D

Själv ska jag nog ta och äta lite rester. Ha en bra dag!

Tjing!

Nu har jag oxå ätit och jag åt ärtsoppa till lunch och tog några plättar med vinbärssylt till efterrätt! MUMS! Sylten var jättegod! Tack för det pappa! :)

God morgon och välkommen till en ny dag! ;)

Jag satte faktiskt larm på telefonen i morse. Men det hade jag inte behövt för mina söta söner kom in och väckte mig en kvart innan det skulle ha ringt. Så jag är vaken och har lagt in den första maskinen tvätt. ;)

Nu ska jag strax ta och plocka fram lite frukost till mig och min underbara familj! :D

Idag ska vi köra in till Malmö och avslutat kontraktet på Shurgaard förrådet. Vi ska hälsa på hemma i min mammas nya lägenhet. Sen ska vi uppvakta min lillasyster C som fyller år idag!!!

Grattis på födelsedagen lillasyster!!! Ja må hon leva, ja må hon leva............ Hurra, hurra, hurra!!!!

Det regnar på mig idag så tvätten får hängas inomhus. :(

Ha det bäst!

Tjing!

             
 Det blir iallafall the till frukosten idag, förmodligen fiber havregrynsgröt med äppelmos och mjölk oxå. :)

Sovmorgon idag igen! :D

Idag vaknade jag inte förrän efter 9.30. Vet inte varför jag sover så länge på morgonen men skönt är det iallafall. Maken vaknar tidigt och går upp med grabbarna så jag märker inte ens att han går upp. Dessutom hade det tydligen åskat riktigt ordentligt i natt, jag har inte hört någonting. :)

Nu ska jag ta itu med mitt liv, får se vad jag hittar på idag?!

Imorgon ska vi till min lillasysters kolonistuga och fira hennes födelsedag och på fredag är vi bjuden hem till min pappa på kräftsiva. Trevligt!!! :D Skillnad mot när vi bodde i Ume och knappt firade födelsedagar och högtider. :(

Jag trivs jättebra i huset och det kommer att bli jobbigt och svårt att åka upp till Ume i slutet på månaden. :S

Hoppas att du får en bra dag!?

Jag måste tvätta, packa upp lådor m.m. idag, alltid har man något att göra.

Ha det bäst!

Tjing!


Snart är björnbären mogna som växer vid staketet vid dammen! :D

Kokar vinbärssylt! :D


Till vänster i bilden, som inte syns har jag mina vinbärsbuskar! :)

På spisen står vinbärssylten och kokar upp. :D

Har dåligt med plats i frysen efter vi kom hem från stugan igår då den nu är full med fisk. :D Så jag bestämde mig för att koka lite sylt av mina vinbär. Jag använder hälften röda och hälften svarta vinbär.

Hittade ett recept på nätet som verkade lätt och enkelt. Så nu testar jag det. RECEPT!

Hade bara 900 gram bär i frysen så jag fick gå ut och plocka lite mer innan jag kunde koka sylten. Kolla runt lite och det verkar som om det blir mycket björnbär och om jag har tur kommer de hinna mogna innan jag far upp till Ume igen. :D

I kväll ska vi äta kokt torsk med kokt potatis och senapssås till middag. :D

Hoppas att du har en bra dag!?

Ha det bäst!

Tjing!

P.S. Inlägget skrevs för några timmar sedan men lades upp först nu! D.S.

Tillbaka till verkligheten igen!

Har varit i stugan över helgen och hade inte datorn med mig dit. Helt ok om du frågar mig. ;)

Nu är vi hemma igen, kom igår kväll. Jag har diskat en del och plockat undan lite saker. Det är saker överallt och jag vet knappt vart jag ska börja. :S Men det är ju så när man flyttar. Det är jättestökigt tills allt har hittat sin plats.

Hoppas att du har haft en bra helg!?

Min har varit bara bra, har nu hela frysen full med fisk, problemet är bara att jag inte får plats med något annat. :(

Ha det bäst!

Tjing!


På vägen hem igår stannade vi och köpte glass, det blev en Solero för mig! MUMS!!! ;)

Kvalitetstid med familjen! :)

Maken jobbade igår och i måndags men är ledig resten av veckan. :)

Har bestämt mig för att umgås så mycket jag kan med honom och grabbarna de närmaste veckorna med tanke på att jag åker upp till Umeå igen i slutet av månaden. Sen vet jag inte när jag har möjlighet att komma ner igen. :S

Idag ska vi åka till Jysk och se om vi kan få tag i sängar till O och F. Sen ska vi även handla lite mat.

Eftermiddagen spenderar jag nog i trädgården! ;)

Vi ska även åka en sväng in till Malmö och hämta lite saker som står i makens brors förråd. :)

Hoppas att du får en bra dag!

Tjing!


Tänk vad spännande om det finns kräftor i dammen!? :p

Ny dag med nya utmaningar!

Fick lite sovmorgon idag då jag inte vaknade förrän vid 8.15. :) Låg kvar i sängen tills ca 9. Nu har grabbarna och jag ätit vår frukost. Sitter och dricker en kopp Earl Grey the med mjölk och surfar runt i cyberspace. ;)

Ska snart ta och gå ut och fortstätta mitt evighetsarbete med att rensa bort ogräset på vår innergård. :S Har ont lite här och där i min kropp, mest på baksidan av låren. :(

Annars så har jag tänkt att plocka lite vinbär idag. Kanske jag tar och kokar lite saft oxå. Maken hittade min silduk igår när han packade upp en låda. :D

Hoppas att du får en bra dag idag!

Tjing!

  
Vi har träffat på både en groda och en salamander när vi rensat ogräs. ;)


Avstämning! :p

Idag har jag:

* Diskat
* Städat
* Tvättat
* Rensat bort grenar som maken klippt ner
* Sågat och huggt ved

Jag har gått 4729 steg och rört mig så att jag svettas. :)

Pausar lite nu och sen ska jag hänga andra maskinen med tvätt och rensa ogräs! ;)

Ha det bäst!

Tjing!


Ska försöka rensa bort ogräset i singeln på uppfarten.

Min frukost i bilder! ;)

Varning för reklam!!! ;)

               
fiberhavregryn, äppelmos och mjölk


knäckebröd, smör och skinka

    
rött the och nektarin

Min frukost i bilder blev idag som så många andra dagar fiberhavregrynsgröt med äppelmos och mjölk. Efter det åt jag en knäckebrödsskiva med smör och rökt skinka. Drack rött the med lite mjölk i och avslutade med en nektarin. MUMS!!!

Nu ska jag njuta av min "lediga" dag som gräsänka. Min make och mina söner åkte till Tomelilla och Svampabanan för en dryg timme sedan för att kolla på folkrace. De blir bort hela dagen.

Har en hel del saker som jag behöver göra men jag kommer även att njuta av att kunna göra vad jag vill.

Behöver och vill göra:

* Tvätta
* Diska
* Städa
* Plocka bär i trädgården
* Rensa i trädgården och klippa gräsmattan
* Sola
* Färga håret
* Rensa uppfarten från ogräs
m.m.

Hoppas att du får en bra dag!

Ha det bäst!

Tjing!

Oj, oj, vad det finns mycket som behöver göras.


Vid staketet växer det björnbär, det ser ut att kunna bli en hel del bär! :)

Idag har jag silat 2 olika snapsar, Hallands fläder och Malört. Köpte snapskryddor när jag var på marknad i Tingsryd. :) Nu ska de lagras fram till Jul. ;)

Min pappa och hans fru kom på besök idag. :) Pappa hade bakat bullar som han hade med sig. :) Det var kanelbullar, kardemummabullar, vaniljbullar och russinbullar. När vi hade fikat fick vi de bullarna som var över. :D Så om du är sugen på fika är det bara att komma förbi och fika hos mig! :p

Nu ska jag ta och göra en pizzadeg för i kväll blir det hemgjord pizza, en med tonfisk och en med salami. :)

Jag ska ta och gå och plocka lite krusbär när degen jäser.

Ha det bäst!

Tjing!



RSS 2.0