Att veta vad man vill!?

Kan ibland vara svårt! Jag vet vad jag vill allt som oftast men ibland blir det inte alltid som man har tänkt sig. :( Men då är det bara att "gilla läget" och försöka gå vidare och inte bli allt för besviken på sig själv. :S Det är inte alltid så lätt men ju mer man tränar desto bättre går det från gång till gång.

Jag har gjort så många val i mitt liv och gör fortfarande varje dag men jag har börjat försöka att inte fundera allt för mycket över vilka val jag har gjort utan leva i nuet.

Jag läste en artikel för ungefär ett år sedan om "hypertänkare" och jag kände igen mig själv väldigt väl. :(

Tyvärr fick jag ställa in min träning idag. :( Jag har förmodligen antingen sträckt en muskel i låret eller överansträngt en muskel i låret. :( Hann inte avboka mitt träningspass eftersom jag inte kände av låret förrän det var för sent att avboka. Så jag fick cykla till Iksu och ta ut min biljett till Bodypumpen och avboka Spinningen. Det var inte så himla kul då det gjorde ont i mitt högra lår så fort jag belastade det. :(

Hoppas att det känns bättre imorgon så jag kan träna då!

Ha det bäst!

Tjing!

Att göra sig fin! ;)

Jag är inte känd för att vara en person som målar naglarna och sminkar mig mer än nödvändigt. Men på senaste tiden har jag börjat göra det mer och mer. Här om dagen pratade jag med min man om målade naglar och han sa att han tyckte att det var snyggt med målade naglar. Jag hade ingen aning om det och vi har varit tillsammans i drygt 8 år. :S

Så igår kväll målade jag mina naglar med mitt senaste inköp av nagellack vilket är ett Mavala minilack jag har färg nummer 62 som heter Milano. Det är ett mörklila nagellack. :D

Så nu är jag lite mer "kvinnlig" än vad jag brukar vara. Gillar att ha nagellack så jag kanske ska ha det jämt?! 

Ha en bra kväll!

Tjing! 

Frustration! :(

Jag blir så frustrerad när jag inser att jag inte kommer att få den "ledighet" som jag skulle behöva innan jag börjar min sommarkurs igen. Nej för ser ni jag hittade äntligen lappen från O:s fritids idag och där vill de att han ska "skolas in" på fritids. Och inskolningen sätter inte igång förrän den 7/8. :( Då ska vi gå dit och vara där typ 1½ timme, sen ska vi vara där någon timme på fredagen för att sedan vara där mellan 10-15 på måndagen och inte förrän på tisdagen den 12 kan jag ha honom där hans ordinarie tider. :(

Jag är så less! Jag som tänkte lämnat både honom och hans bror på måndag så att jag kunde fixa och dona med allt jag behöver göra. (Maken börjar ju jobba på måndag igen.) Men se det kan jag ju fet glömma! BLÄ!!!!!

Jag vet att jag är väldigt negativ men grabbarna har varit lediga i 7 veckor i sommar och jag längtar tillbaka till lite rutiner och fasta tider.

Nog tjatat om det! Har precis ätit pitepalt till lunch. Och efter maten tog jag en apelsin, till frukost åt jag min sedvanliga fiberhavregrynsgröt med osockrad äppelmos och lättmjölk. Sen åt jag en lingongrova med lite bregott, skinka och kiwi. Till det drack jag ett stort glas the. MUMS!!!

I kväll ska jag köra Bodypump och Spinning! Ska bli skönt att göra av med lite "ilska".

Ha det bäst!

Tjing!

Promenad för både kropp och själ! ;)

I kväll efter vi hade ätit middag insåg jag när jag tittade på min stegräknare att jag var i behov av en kvällspromenad. Så jag pluggade in min mp3-spelare och tog mig ut en dryg timme.

Det blev en underbar promenad på många sätt. Hade mobilen med mig och jag passade på att fotografera lite längs min väg där jag gick.

Håll till godo! ;)


Underbar utsikt över Nydalasjön!       


Ytterliggare en underbar bild ut över sjön!     


Det låg en eka vid strandkanten!             


Slog mig ner på stolen och vilade mina ben en stund!      


Sen var det åter dax att följa stigen hem!

Nu är mina batterier laddade och jag har utökat stegen för idag! :)

Ha en skön kväll!

Tjing!

Vackert! ;)


Så underbart vacker!

Så här vacker är min orkidé idag! :D

Ser fram emot när knopparna kommer att slå ut så att jag har flera blommor. :)

Ha det bäst!

Tjing!

Spinningskor!?

                     

Vilken djungel det är när man funderar på att köpa ett par spinningskor. :( Tyvärr så var skorna som jag provade igår för stora. :(

Så nu sitter jag här vi datorn och kollar efter skor. Bilden ovanför hittade jag igår när jag sökte.

Någon som har erfarenhet av spinningskor? Tacksam för tips!

Har hittat en sida på nätet som verkar ha ganska bra priser men då kan jag ju inte prova storleken så det är lite knepigt. :( http://www.bicyclebuys.com Men man kan ju faktiskt gå till en sportaffär här i stan och prova skor och sedan beställa över nätet när man vet storleken. :)

Så det är väl bara att fortsätta att leta. :S

Ha en bra dag!

Tjing!

Jag älskar god mat! ;)


Varmrökt röding, hackad spenat, stekta champinjoner, paprika och potatis.

Det här laddade jag upp med innan jag cyklade till Iksu för att träna spinning. Tyvärr så var skorna för stora. :(

Ha en fortsatt skön kväll!

Tjing!

Min orkidé blommar!? :)


Den blommar! :D

Jag tror att jag fick den här blomman för 5 år sedan och den har inte blommat mer än när jag fick den. :(

Men när jag skulle vattna den i morse blev jag minst sagt förvånad. :)

Äntligen!!!!

Tjing!

En dag vid havet! :)

Idag har maken, barnen, svärmor och jag varit vid havet tillsammans. :) Helt underbart! Vi hade med oss korv och grillade. Jag badade idag igen. :D


Grillning av korv över öppen eld! :)

Imorgon ska svärmor ta med sig grabbarna och bada. Så maken och jag kommer att få en barnfri dag! Det var ett bra tag sedan vi hade det. :D

Nu är det en vecka kvar tills maken börjar jobba igen, lillebror börjar på dagis och storebror förhoppningsvis börjar på fritids.

Jag önskar att tiden kunde stå stilla så att jag kunde göra alla dem saker jag borde gjort de senaste veckorna men som jag inte gjort. Men nu så är det inte så utan jag får nog lära mig att gilla läget! :(

Glömde att berättta att jag igår pratade med en av mina spinninginstruktöter om "spinningskor" och då berättade hon att hon hade ett par som var för stora för henne som hon var intresserad av att sälja till mig. Så imorgon ska hon ta med dem till Iksu så att jag kan prova dem. :) Förutom spinning ska jag köra Core imorgon. :)

Ha det bäst!

Tjing!

Bilder! ;)


Här badade jag igår! :)


Vackra blommor på klipporna vid havet!


Naturens under! ;)


Dessa underbara liljor växer i en rabatt på våran gård!


De här växer bredvid de röda i samma rabatt! :)

Mera blåbär och dopp i havet! :)

Blev det igår! Barnens farmor (hon är på besök från Malmö) stannade hos oss och passade grabbarna. Maken och jag körde till Kont igen. ;) Plockade mer blåbär och badade i havet! :D Bilder kommer senare! ;)

Det blev drygt 1 kg blåbär som nu ligger i påsar i min frys!!! Tänk så mycket härligt man kan göra av dem i höst! Köpte vaniljyoghurt igår så det blir nog en smothie eller två. ;)

Ska strax plocka ihop en liten picknick och sen ska vi fara ner till Nydalasjön och bada! :)

I kväll blir det Bodypump och Spinning! Igår körde jag 40 min Crosstrainer och gjorde 100 situps. :)

Underbart väder idag igen! Härligt! Nu har maken snart bara en vecka kvar av sin semester. Själv börjar jag ju inte förrän den 18 men har massor att göra innan dess. Grabbarna börjar oxå på dagis och fritids runt den 4/8. Ska bli ganska skönt att komma tillbaka till vanliga ruiter igen men semester har varit underbar. :) Nästa sommar blir det ju lite annorlunda då vi ska flytta söderut. :)

Sommaren har varit härlig och vi har äntligen fått lite bättre väder. :) Men å andra sidan orkar jag inte med sommaren om den är för varm.

Ha det bäst!

Tjing!

På min väg till att bli "kvinna"...

...har jag i kväll målat mina finger och tånaglar i ett rosa glittrigt nagellack! Joanna skulle varit stolt om hon visste. ;) Dessutom fick jag en parfym av min mamma när jag fyllde år som är rosa. :)


Denna vackra flaska står i mitt badrumsskåp! :D

Jag blev lite orolig när jag fick parfymen eftersom jag har en man som är mycket doftkänslig. Tänkte att det skulle inte förvåna mig om han inte tål doften. Men vi testade och han inte bara tålde den han tyckte att jag luktade jätte gott! :D

Hoppas att min viktresa oxå går bra fram över så att jag även kan må bra på insidan! ;) Inte så allvarligt som det låter men ni som känner mig vet att min självkänsla kunde vara MYCKET bättre än vad den är. :(

Så du kan vara lugn K jag är på väg att bli "dewomaniced" ! ;) Love you hunny! *puss*

Ska nog ta och gå och knyta mig snart!

Ha det bäst!

Tjing!

Idag har jag tagit mitt första dopp i havet! :)

Det var då inte varmt men svalkande iallafall. :)

Var med maken och grabbarna vid havet idag och då kunde jag ju inte låta bli att bada. ;)

Vi grillade och hade det så mysigt! :)

I morgon ska vi fara och plocka mera blåbär! :D

Köpte nytt batteri till min stegräknare idag! Så nu gäller det att ut och röra på sig. Hoppade över träningen idag och umgicks med min familj istället. :) Har två pass inbokade på söndag och jag kanske ska ta mig iväg imorgon om jag hinner.

Ha en skön kväll!

Tjing!

Livet rullar på och jag undrar vart tiden tagit vägen?

På måndag är det bara en vecka kvar på makens 7 veckor långa semester. Och jag fattar inte vart tiden tagit vägen?? Han har varit ledig sedan den 12 juni. :)

Själv har jag två veckor till innan allvaret börjar igen. Sommarkursen jag läser börjar den 18 men internetkursen börjar redan den 4/8 igen. Det kan verkligen behövas då jag verkligen har tagit sommarlov i år och inte gjort många knop i sommar. :S

Ska försöka använda de två veckorna till att träna, plugga och annat jag inte hunnit göra i sommar. Lärarutbildningen börjar inte förrän i början av september så jag har några veckor att komma igång med musicerandet igen.

Vet inte om jag nämnt det tidigare men jag har funderat på att lära mig spela dragspel. Pratade med min pappa om det men han var inte villig att "donera" sitt dragspel som har stått i en garderob de senaste 15 åren. :( Pratade med min svärmor om det och då säger hon att makens pappa "som är i himlen" har ett dragspel som jag gärna får "adoptera". :D Hoppas bara att hon kan ta det med sig upp från Malmö då hon kommer upp i augusti.

Idag har vi tänkt att vi ska åka ut till havet och skogen och plocka lite mer blåbär, fiska, grilla och kanske bada. Man kanske kan hitta lite hallon oxå. :) Vi har jättefint väder idag och det är bara att passa på att njuta så länge det varar. Imorgon kanske det regnar. I och för sig har de lovat fint väder hela helgen! :D



I kväll har jag ett Bodypump pass och ett Spinningpass inbokat. :) Corepasset igår funkade inte så bra, kroppen orkade ingenting och jag var inte i fas med mig själv. Spinningen gick däremot mycket bättre och bastun efteråt var skön, dock inte så varm? Efteråt belönade jag mig själv med lite solning. :)

Ha en bra dag! Det planerar jag att ha! ;)

Tjing!

Blåbärsplockning och muffinsbak!

Idag har maken, grabbarna och två kompisar till dem och jag varit i skogen och plockat blåbär. :) Vi gick bara till skogen som ligger här på området där vi bor. Skäms över att säga det men det är första gången jag är där och vi har bott här i snart 2½ år. :(

Hittade en stenbänk och ett bord med två vinglas på! Hur coolt som helst! ;) Allt är gjort i sten.



Väl hemma igen bakades det muffins. Kompisarnas pappa gillar inte blåbär så det blev några chokladmuffins oxå.

                

Nu väntar vi bara på att lillebror ska vakna så att vi kan gå iväg till kompisarna och deras familj och fika. :) Det blev ganska "nyttiga" muffins då jag upptäckte när jag skulle baka att jag bara hade 1 dl vetemjöl kvar så jag fick ta i 3½ dl dinkel spelt mjöl oxå. ;) Men vi får hoppas att de är goda ändå!? ;)

I kväll har jag inbokat ett Core pass och ett Spinningpass. :) Så jag kan nog äta en muffins med gott samvete! ;)

Ha det bäst!

Tjing!

Varför är det så svårt att göra det man borde...

...och istället göra en massa andra saker som man inte borde?

Jag undrar vad det är som gör att jag alltid hamnar i samma situation och inte verkar lära mig av mina "misstag"?

Jag önskar att jag kunde lära mig av det jag gjort innan och inte göra om samma sak en gång till. Men det verkar som om det är meningen att jag ska lära mig något av allt det här men jag vet inte än vad det är?!

Känner mig lite vilsen och jag undrar när jag ska hitta tillbaka till min rätta väg!? Jag trivs med mitt liv men ibland undrar jag om det inte kunde varit bättre?!

Jag är lyckligt gift och har två underbara barn, Jag håller på att utbilda mig till sljöd och musiklärare vilket jag ser fram emot att arbeta som så småningom. :)

Men ibland undrar jag hur livet hade varit om jag hade gjort andra val?!

Men jag antar att det bara är att gilla läget!!

Ha det bäst!

Tjing!

Bullbak och tvätt!

Är man uppe med tuppen får man mycket gjort. ;) Min farmor sa alltid "det man har gjort innan kl 7 har man igen hela dagen". Och jag börjar förstå vad hon menar. Dock gick jag upp kl 7 men hade tvättat och bakat bullar när kl var 10. :D


Det blev 24 bullar och grabbarna hjälpte mig att strö på sesamfrön, havregryn och solrosfrön. :)

Så till frukost i morse fick vi nybakade bullar! :D Jag hade jäst, salt, vatten, havregryn, vetemjöl och rågsikt i bullarna. Sen penslade jag dem med ägg och fick "experthjälp" med "toppingen". ;)

Mums vad goda dem blev. :)


Såhär såg det ut i vår brödkorg till frukosten i morse! :D

Ha det bäst!

Tjing

Morgonstund har guld i mun?!

Blev väckt i morse vid 05.45. :( Till saken hör att jag inte gick och lag mig förrän vi 01.30. Så jag har sovit ungefär fyra timmar i natt. Alldeles för lite om du frågar mig.

Lyckades iallafall få grabbarna att hålla sig någorlunda lugna på sina rum tills kl 7. Nu sitter de och tittar på Bolibompa på Barnkanalen. Och jag håller på och tättar, tänkte passa på när jag ändå är vaken. :)

Ska ner i tvättstugan igen vid 8.30 och sen tänkte jag ta och plocka fram lite frukost.

Dagen idag ser ut att bli fin, lite mål på himlen men en klarblå himmel och sol bådar gott. :)

Det blev ingen träning igår av olika anledningar. Men jag funderar på att ta mig iväg idag istället.

Ha en skön dag!

Tjing!

Min lunch idag...


...bestod av fiskburgare, hackad spenat, fräst aubergine och champinjoner, avokado, tomat och broccoli. Till det drack jag mineralvatten med smak av citron och lime. MUMS!



Har i kväll bokat in två träningspass, spinning och bodypump. Får se om jag orkar båda men spinningen ska jag köra iallafall. ;)

Det är lite bättre väder idag än vad det var igår men inte mycket skillnad. Det regnar idag oxå men inte fullt lika mycket.

Ha en bra dag!

Tjing!

Är du med i gaymet?

Heter en bok som är skriven av en tjej som heter Manuela Gaetani. Jag fick nys om boken i kväll när jag tittade på Fråga Olle dokumentären på kanal 5. Boken är skriven av en tjej som är lesbisk och hon skriver om "hur det är"  i  "gayvärlden". Om fördommar och annat.  Funderar på att beställa boken. Tycker att det låter intressant.

Ska nog snart ta och gå och lägga mig! Känner mig sliten. Har haft en vilodag från träningen idag men imorgon ska jag köra spinning. :)

Ha det bäst!

Tjing!

Snubblade över den här filmen här om dagen.



Alla er som känner mig vet min passion för medeltiden. Här om dagen när jag sappade på tv:n hittade jag den här filmen. Tyvärr fick jag bara sett slutet på den. :(

Får väl se om det går och hyra den på video.

Hittade den här videon på youtube. Bra låt! :)

Tjing!

Bildbevis på bullbaket! ;)



Någon som blir sugen???

Hör av dig så kanske du kan få komma hit och provsmaka! ;)

Tjing!

Regnet det bara öser ner...

...och jag har träningsvärk. :( Men det känns faktiskt lite skönt eftersom jag vet att jag har gjort något bra. :)

Fördelen med att det regnar är att vi då kan städa och fixa här hemma utan att känna att man borde varit ute istället.

Har tänkt baka lite bullar idag. :)

Annars så njuter jag fortfarande av att vara ledig och kunna sova länge på morgonen. Gick upp vid 9.30 idag. :D

Ha en skön dag! Hoppas att du slipper regnet idag!?

Tjing!

Tack och godnatt! ;)

Efter en händelserik dag ska jag snart ta och gå och lägga mig! Känner mig underbart trött. :)

Har tittat på film och nu börjar det rycka i ögonlocken.

Tjing!

Jag är bara så nöjd! :D

Är nyss hemkommern från träningen. :) 45 min Bodypump följt av 45 min Spinning. Och jag orkade till och med köra järnet i slutet av spinningpasset. Jag har svettats. ;)

Känns så härligt!!!

Ska snart käka lite rester från igår, det blev både lax, satziki och potatissallad över igår. :D

I kväll har jag tänkt försöka sitta och jobba lite med min låt. :)

Vet inte vad som flög i mig igår kväll men jag fick värsta städdillen vid 23.30 efter att jag hade sett Mrs Doubtfire."Hon" städar ju och rockar loss till musiken. Så nu är jag nästan klar i köket med disken. :D

Ha en skön kväll!

Tjing!

Många järn i elden idag! ;)

I kväll ska vi hem till min makes arbetskamrat med familj och grilla. :) Vi ska grilla marinerade laxfilér och till det ska vi ha en färskpotatissallad med körsbärstomater, gurka, äpple, sallad. Tänkte göra en olivoljedressing med lite citron och örter. Till ska vi ha kokt ägg, tzatsiki och grekiskt baguette.

I ugnen står det just nu en kaka. Som oxå ska tas med till grillningen. :)


Det är en så kallad Tuppkaka. En "ljus" kladdkaka.

Man blandar ihop (ska inte vispas)

2 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
100 gr margarin eller smör (smält eller flytande)
(jag tog i några matskedar knoncentrerad fläderblomssaft)

Om man vill kan man hacka lite sötmandel eller ha lite mandelspån på.
Smeten är ganska fast. Smöra och bröa en rund form och grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 min i 225 grader.  Brukar kolla med en sticka så att den inte är kladdig.

SMAKLIG SPIS!

Tjing!





"Sovmorgon" fick jag idag...

...då jag inte vaknade förrän vid 8.30. Igår vaknade jag redan kl 7 men idag fick jag sova lite längre. :)

Sitter här nu och om en stund tänkte jag ta och gå och fixa iordning lite frukost till mig och familjen.

Det regnar här idag! :( Bra i och för sig då jag behöver städa! :(

Annars såg jag slutet av en intressant film igår. Timeline hette den och den utspelade sig delvis på medeltiden. :)

Ha en bra dag!

Tjing!


Jag tror att jag är i flow! ;)

Idag har jag genomfört mitt tredje spinningpass (45 min) den är veckan. :) Tror inte att jag har gjort så många i hela mitt liv innan. ;) Så till hösten får jag nog ta och uppgradera mitt "silverkort" till ett "guldkort" så att jag kan träna vad jag vill på Iksu. :)

Tjejen som ledde passet som jag var på idag är så inspirerande. Jag valde just hennes pass för att jag blir peppad av henne. Sen tycker jag att hon har bra musik oxå. Skulle ha kört bodypump oxå var det tänkt men jag fick avboka det med tanke på att vi skulle iväg och shoppa. Så nu har man nästan gjort av med hela barnbidraget. :(

Vi tog en tur till ÖB för att sedan fara ner på Ica Maxi. Nu finns det mycket härlig mat här hemma som gör att jag har lättare att lyckas med min viktminskning. :D

I kväll har maken och jag ätit ugnsrostade grönsaker (morot, kålrot, champinjoner, aubergine, coctailtomater och några hela vitlöksklyftor) med helstekt kycklingfilé och grekisk baguette. MUMS!!!

Hann inte äta något innan träningen så då blev det bara en proteindrink. :S Till brunch åt jag gröt, mackor och the.

I morse vägde jag mig igen och döm om min förvåning då jag återigen hade gått ner i vikt. Jag har sedan jag kom hem i måndags gått ner hela 1,8 kilo. ??? Förmodligen är en hel del vätska men jag svävar på rosa moln lika fullt. :D

Fortsätter det lika bra nästa vecka går jag ju ner mina 3½ kilo som jag gick upp på semestern rasande fort. :D

I kväll ska jag ta och kolla lite tv med maken!

Ha en skön kväll!

Tjing!

Det är mycket nu! ;)

Men det är helt ok. Maken och jag gjorde en lista igår på allt som behöver göras här hemma. Den blev lång. Men det finns i och för sig ingen deadline när allt måste vara klart som tur är. :)

Idag ska vi fara och handla, barnbidraget har ju kommit. :D

Annars så ser det strålande ut på vågen. :D

Var och körde 45 min spinning igår och gjorde 100 situps och 30 armhävningar. ;)

Har bokat in ett spinningpass ikväll oxå.

Ha en skön dag!

Tjing!

Hälsotallrik! ;)

Har jag ätit till lunch idag! He, he! På den fanns det skaldjurspaté, rårivna morötter, tomat, isbergssallad, gurka och hemgjord tzatsiki. MUMS! Till det åt jag två Wasa Sport Plus knäckebröd med philadelpia light gräslök och purjolök och drack Ramlösa Skogshallon till. ;) Till efterrätt blev det ett päron och caffe latte the. ;)

Till frukost har jag ätit min vanliga gröt med lingonsylt och mjölk men det blev oxå en lingongrova med philadelpia och skinka + en skiva rasker med marmelad och ost till det drack jag the.

Vägde mig i morse och det ser fortfarande mycket bra ut. Idag är det ju dessutom torsdag vilket är min vägdag. :D


Hälsotallriken

Färgperioder!

 

Den här bilen såg jag på Nostalgica Festivalen i Ronneby när jag var där för några veckor sedan. Var tvungen att ta en bild och skicka till K som har en rosa period i sitt liv. ;) Själv har jag en lila. ;)

Har idag gått i klänning hela dagen. ;) För er som känner mig är det ganska så ovanligt. ;) Ingen lila dock utan en jeansklänning med vita broderade prästkragar runt halsringningen. ;) Det matchar ju till min cykel Malin. ;) Måste fixa ett lås och pumpa däcken så att jag kan ta en premiärtur här i stan. ;) Hänger du med K?? ;) Cykeln heter Malin eftersom hon som jag fick den av har skrivit sitt namn på kjedjeskyddet. ;)

Ha en skön kväll!

Tjing!

Kärlek!

Denna underbara bukett med jasmineblommor kom min yngste son med till mig idag. :D Man kan inte bli annat än varm i hjärtat.



Det ser lovande ut...

...på vågen. Hi, hi! Var bara tvungen att fuskväga mig imorse. Och det var -0,4 sedan igår. :D

Är medveten om att det kan svänga rejält under en och samma vecka men jag blev glad iallafall. ;)

Annars så har vi tvättat idag. Skönt att vi kunde tvätta i stugan så att vi bara hade ca en veckas tvätt plus det som vi inte hann tvätta innan vi for. :) Har även rensat i min garderob och lagt en hel del kläder i en stor svart sopsäck som ska till Myrorna eller någon annan secondhand verksamhet. Känner mig mycket nöjd! ;)

Har precis ätit middag och nu sitter jag här och begrundar dagen. ;)

Hoppas att du har haft en bra dag idag!? Vad har du gjort idag?

Tjing!

Känner mig ganska så nöjd!

Tog mig iväg till Iksu i kväll och körde 45 min Spinning och 15 min Core Control (orkade inte hela passet) :(

Så nu kommer jag att sova gott i natt! ;)

Svettades en hel del kan jag säga. :)

Ha en skön kväll!

Tjing!

Nu är jag på G

Har precis bokat in fyra spinningpass på Iksu, idag, torsdag, söndag och tisdag i nästa vecka. :) Nu gäller det bara att ta sig dit. ;)

Ska försöka komma igång med styrketräningen oxå. Har ju haft tre veckors uppehåll med all träning. :( Skulle ha promenerat var det tänkt med tyvärr har jag varit oerhört lat och inte gjort någon ansträningning alls. Men jag har i och för sig rört mig en del ändå.

Ha en skön kväll!

Tjing!

Undringar...

...har jag många. :(

Jag tror att jag måste göra en ny lista på saker som behöver göras.

Har iallafalll tagit ett beslut. Att försöka bry mig mindre om vad andra tycker och njuta av livet och leva i nuet. Känner redan att jag har tagit mig vatten över huvudet.

Har nyligen ätit och nu sitter jag och njuter av min caffe latte :D

Funderar på om jag ska ta mig iväg till Iksu idag.

Men jag måste låta maten smälta först iallafall. ;)

Ha det bäst!

Tjing!

Nu är jag hemma igen...

...och nu är det dax att komma i form igen. Semestern har lagt på mig 3,5 kilo. :(

Morgonen var skön då jag inte gick upp förrän vid 10 ungefär. :)

Nu har jag ätit frukost vilken bestod av fiberhavregrynsgröt med osötad lingonsylt och lättmjölk, fullkornsmacka med rökt kalkon och gurka och Wasa kanelknäckebröd + massor av rött the. :)

Tror att jag ska ta och gå iväg till Iksu och röra lite på mig om en stund. ;)

Ha en bra dag!

Tjing!

Någonstans i Sverige...

...är jag just nu! ;)

Sitter i bilen på vägen hem. :D Vi rastade i Norrköping för ca en timme sedan. Vi har ca 25 mil till Stockholm. ;)

Solen är på väg upp och det märks verkligen att det är sommar. Skulle tro att den redan är uppe hemma eftersom det är högsommar nu.

Har haft en bra semester så här långt. Nu ska vi bara hem och sova, tvätta och fixa lite innan vi åker norrut för ytterliggare lite strapatser. Tänkte ta med oss tältet och eventuellt campa lite.

Nu är vi i Mjölby!

Tror att jag ska ta och försöka sova lite nu. Har ju två söner som ligger och sover i baksätet som säkerligen vill ha min uppmärksamhet om några timmar.

Tjing!

Att finna ro i själen...

...är inte alltid så lätt. Jag bestämde mig idag för att åka till kyrkogården och minneslunden där min mormor och morfar ligger. Jag gick dit helt själv och när jag kom dit var jag helt ensam så jag satte mig ner och bara "söp" in atmosfären. Tog av mig mina skor och la mig raklång på marken och bara fanns. :)

Nu har jag pratat med både mormor och morfar och kollat så att de har träffats igen. ;)

Är just nu hos min pappa för att bl.a. hämta min cykel som han har haft hos sig i ca 1 år. Fick den av min vännina här nere när jag var och hälsade på henne förra sommaren. Det är en ommålad militärcykel som nu är marinblå med röda deltaljer och vitsippor på stänkskärmarna. :D Lär nog få låsa den ordentligt om jag ska få ha kvar den när jag kommer hem. Vi hade tyvärr ingen möjlighet att ta med den upp då. Men nu är den fastsurrad på taket på vår bil för att följa med oss norrut när vi ska köra om ca 1 timme. :D

Sönerna sitter och tittar på Djungelboken tillsammans med sin morfar och jag sitter här och skriver av mig lite inför den ca 15 timmar långa bilresan. :(

Ha en skön söndagskväll!

Tjing!


Imorgon åker vi norrut igen! :)

Ser inte fram emot hemresan men jag längtar tills jag är hemma igen. "Borta bra men hemma bäst". ;)

Idag har jag varit och hälsat på två "gamla" vänner som jag kännt i ca 20 år. :) De brukar skicka julkort till oss och jag brukar hälsa på dem när jag är nere på sommaren. Därimellan hörs vi inte alls. Men det som är så konstigt är att det aldrig känns konstigt att träffas trots att det sker ca 1 gång om året. :)

Har även hälsat på en annan vän som jag lärt känna över nätet. Där har jag grillat och sedan har vi sjungit singstar och spellat buzzer hela familjen. :) Tack U för en mysig dag!

Nu är vi nyss hemkomna till Malmö och svärmors lägenhet. Ska strax stänga igen dem blå. Känner mig ganska sliten efter att ha bott i en "kappsäck" i snart fyra veckor. :(

Ha det bäst!

Tjing!

Att möta sina "demoner"!

Idag har jag, maken och barnen ätit lunch med min mamma. Vi har inte en så vidare bra relation och jag fasade för att umgås med henne. Mötet gick bra och i kväll är vi bjudna på grillfest. Har inte till 100% bestämt mig för om vi ska komma. Helt plötsligt är vi välkomna hela familjen!?

Maken tror att min syster har haft något med saken att göra eller att min mor möjligtvis fick sig en tankeställare igår när jag meddelade att vi inte kunde komma om inte barnen fick vara med.

Sitter utomhus och skriver det här. Är ute i ett friuluftsområde i Skåne som jag var i väldigt mycket som barn. Stormen Gudrun blåste tyvärr omkull stora delar av barrskogen så här är sig inte riktigt likt som jag minns det från min barndom.

Har man en skyldighet att vara mamma hela sitt liv? Om inte vilken relation har man till sina barn i annat fall?

Jag har många tankar idag och jag funderar över min roll som mamma till mina söner. Min relation till min mamma är allt annat än bra. Men den har stundtals varit ännu sämre än vad den är idag. Men imellanåt känns det som om jag får "stånga mig blodig" utan att det händer något?! :(

Vad har man för skyldighet som förälder?! När man väljer att skaffa barn hur många år skriver man på "kontrakt" för då?

Jag tror att i och med att mina föräldrar skiljde sig och min pappa tog hand om oss barn så sa min mamma upp sitt kontrakt som förälder. :( Sorgligt men sant!

Jag hoppas verkligen att jag har henne som ett dåligt exempel och att jag aldrig någonsin blir likadan som henne mot mina söner.

Livet är en gåva och jag planerar att vårda den väl! Ta hand om er själv och era nära och kära! Det planerar jag att göra!

Tack till alla er som gör mitt liv så underbart! *kram*

Tjing!

Att stämma en gitarr...

...kan vara ganska lurigt. Speciellt om den är väldigt ostämd. :(

Jag laddade ner ett gitarrstämningsprogram från internet och har nu en stämd gitarr. :D

Så nu kan jag skapa fritt! ;)

Funderar på att ta oss till Malmö Folkets park idag!


Pariserhjulet i Folkparken! :)

Ha en bra dag!

Tjing!

Att vara nöjd med sig själv!

Jag pratade precis med min vännina och hon berättade om hennes vännina som hade kommit på besök. De hade inte träffats på ca 6 månader och min vännina upplevde att de inte var på "samma våglängd" längre. Det hade hänt väldigt mycket i min vänninas vänninas (hänger ni med?) liv vilket gjorde att hon inte var samma person som hon var tidigare. Hon klagade på min vännina och sa typ "här har det då inte hänt så mycket på senaste tiden" vilket sårade min vänninas känslor. :( Hon kände nog att hon inte dög i sin vänninas ögon. Något som jag tycker är oerhört tråkigt med tanke på att min vännina är en av de mest underbara människor i världen. Hon är perfekt precis som hon är och jag älskar henne för att hon är sig själv fullt ut. :)

Men problemet för både henne och mig är att vi tyvärr har ganska dålig självkänsla. :( Min har börjat bli bättre och jag blir mer och mer nöjd med mig själv för varje dag som går. Att jag har lyckats gå ner ca 20 kilo gör ju inte saken sämre. :D

Vi har alla olika mål i livet och det handlar hela tiden om val vi gör och saker vi prioriterar. Vi har inte samma värderingar och olika saker betyder olika mycket för oss. Jag önskar ganska ofta att jag inte skulle bry mig om hur andra människor ser på mig och vad jag gör. Att jag inte hela tiden skulle tänka "jag undrar vad andra tycker om det jag gör/säger" Att hela tiden känna att man inte duger. :(

Jag har oxå funderat över hur olika människor prioriterar olika saker i sina liv. För mig är mina familj och mina vänner det viktigaste som finns i mitt liv och jag vårdar våra relationer hela tiden. Men tyvärr är det inte så för alla människor. Jag ringde ett samtal här om dagen för att gratulera en person. Samtalet blev inte så lyckat och några minuter senare ringde en annan person upp mig och ville prata men jag avböjde. 

Jag ringde upp samma person igår för att höra om vi kunde ses nu när vi är här nere i södra delen av landet. Hennes svar blev att vi kunde ses imorgon förmiddag eller på fredag förmiddag. I förbifarten sa hon att de skulle ha en grillfest på fredag som vi gärna fick komma på men utan barnen. Så hon tyckte att vi skulle fixa barnvakt med tre dagars varsel!? :( Dessutom verkar det inte som om hon prioriterar att träffa oss med tanke på att våra barn inte var välkomna på grillfesten. :( Vilket gjorde att jag ännu mindre kände för att komma på den.

Maken frågade sin mamma om hon kunde sitta barnvakt men hon var upptagen. Så vi slipper hitta på en ursäkt för att slippa komma på grillfesten på fredag kväll. ;)

Nu måste jag ta hand om mina söner och fixa lite lunch. Ha en bra dag! Jag ska försöka mitt bästa trots min frustration. :(

Tjing!

Bilden jag lovat! ;)



Här silar jag av fläderblomssaften som jag har gjort. Det blev ca 7 liter saft! :)

Middag på restaurang!



Såhär såg det ut på min tallrik igår då jag var och åt middag på restaurang med maken, barnen och svärmor. :)

Underbar "kulturkrock"! :)

Är på semester på sydligare bredgrader där man kan gå till närmaste kvartersbutik och handla färska grönsaker för löjligt billiga priser. Vad sägs om tre meloner för 10 kr, röd "snackpaprika" för 10 kr kilot, aubergine för 10 kr kilot och tre citroner för 10 kr. Allt jag bar hem igår kostade mig hela 29 kr. ;)

Till lunch idag blev det wookade grönsaker och svamp med keso och till efterrätt melon, banan och vindruvor. :)

Igår kväll hade maken, yngste sonen och jag myskväll framför tv:n. Storebror var med sin farbror i Köpenhamn på Tivioli. :D Idag är det lillebrors tur att vara med fabror och de är på Skånes Djurpark. Det första F sa i morse var. - Mamma idag ska jag åka och titta på vargarna. :)

Menyn igår kväll bestod av, skalade räkor, nybakade vitlöksbaguette, gurka och feta philadelpiaost, honungsmelon, vindruvor, morotsstavar, gurkstavar, paprika m.m. Till detta drack jag hallon/blåbärs mineralvatten. :D

Idag håller jag på och tvättar för fullt. Har tagit en paus från tvättandet för att blogga och surfa lite. :)

Ha en underbar kväll!

Här är det kvavt och varmt!

Tjing!

Uppdatering...

...av min lista. Jag känner mig faktiskt ganska så nöjd. :D

Har bockat av det mesta på listan och lagt till nya saker som behöver fixas. Känns såååå skönt! :D

För att redovisa lite av sakerna jag behövde göra kan nämnas att jag nu har silat min fläderblomssaft. Det blev ca 7 liter saft. (bildbevis kommer senare)

Jag har städat och äntligen hittat min dokumentsamlare med diverse noter och annat som vi behövde. :)

Jag har bakat 2 ggr och tvättat en maskin tvätt. Jag har beställt en bok via internet som jag behöver för min datakurs. :) Jag har även ringt min vännina i Umeå som har skickat ner vår bankdosa som jag givetvis glömde hemma. :(

Känner mig mycket nöjd faktiskt. Tyvärr så har batteriet i min stegräknare tagit slut. Har i och för sig inte varit så duktig på att använda den sedan jag kom ner men jag har iallafall rört mig lite grann. :)

Kommer inte på mer att skriva just nu.

Vi hörs!

Tjing!

Happines...

...är att se hur ens barn leker med sin morfar i poolen och skrattar och stänker vatten.  :) (Bildbevis kommer senare)

Nu dröjer det ett tag innan vi ses igen. Barnen och maken har varit här nere i drygt tre veckor och jag tror att de och min pappa har njutit lika mycket. :)

Att få springa runt på en skärgårdsö och bada i en pool. Åka ut på havet i en båt och fiska med sin morfar. Lägga nät och pilka. Frihet!!!

Jag ser verkligen fram emot nästa sommar då maken, barnen och jag flyttar söderut. :)

Mina barn har en underbar morfar som älskar sina barnbarn och skulle göra vad som helst för dem. Synd bara att deras mormor inte är likadan. :( Som tur är har de oxå en underbar farmor som gärna träffar dem så ofta hon kan. De har även en farfar som tittar stolt ner på dem uppe ifrån ett moln i himlen. :)

Jag har haft en underbar barndom då jag har fått leka ute i skärgården på somrarna och seglat, badat och umgåts med mina kusiner. :) Nu får jag se mina barn göra samma sak och se glädjen i deras ögon.

Helt underbart! :D

Hoppas att du har en underbar sommar!

Tjing!

Många järn i elden. :S

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta men sysslolös är jag iallafall inte. :(

Borde sitta och skriva på min låt som ska vara klar i augusti. Dessutom behöver jag tvätta, diska, städa, baka, sila fläderblomssaft m.m.

Så vart ska jag börja? Har tänkt sila saften eftersom det egentligen skulle ha gjorts redan igår. :S

Sen får jag väl ta en sak i taget, eller vissa saker kan jag göra samtidigt. :)

Ha en skön dag!

Tjing!

RSS 2.0