Jaha ja, då var man på plats! :D

Sitter i mitt nya kök och surfar! :) Grabbarna sover gott i sina "sängar" på ovanvångingen. Maken ligger i soffan i vardagsrummet och kollar på en film. Elden i gjutjärnskaminen håller på att falna. :)

Idag har vi "flyttat in" i vårt hus. :) Det riktiga flyttlasset går imorgon men vi sover i huset i natt och har varit här sedan ungefär kl 17. :)

Min lillasyster kom hit på middag i kväll. :) Det blev ugnsgrillad (tänkte grilla ute men det blåste för mycket :( ) ört och vitlöksmarinerad fläskytterfilé med pommes och bernaisésås. MUMS!! Jag drack faktiskt en 3,5 Kilkenny till! :)

Vi är på plats men oj, oj, oj vad mycket här finns att göra. :S

Nu ska jag snart ta och gå och lägga mig men först ska jag bara surfa runt lite här i cyberspace och kolla läget!

Upptäckte när vi gick lite nogrannare "husesyn" idag i trädgården att det finns ett äppelträd, en krusbärsbuske, två plommonträd och inte en vinbärsbuske utan faktiskt minst två. :) Har även från ganska säker källa fått höra att det har funnits kräftor i vår damm. :)

I morgon tror jag att jag ska ta och skörda en del av bären i trädgården. :) Innan de blir för övermogna.

Ha det bäst!

Lev väl!!!

Tjing!


Kanske får ta och låna en "kräftbur" och kolla om jag får "napp". ;)

Att ta tillvara på vad naturen har att ge...

...är något jag har fått i arv. Idag var jag och familjen och hälsade på min kusin R och hans familj inne i Ronneby. Vi var där för att kolla på lite möbler som de inte ville ha längre. I deras trädgård fanns en krusbärsbuske som var överfull med underbara röda krusbär. Jag plockade så mycket jag orkade och tog med mig till stugan. Var även förbi min farmor och gav henne lite krusbär. När jag berättade för henne att min kusin med familj inte ville ta tillvara krusbären sa hon: "Hur kan man inte ta tillvara det som naturen har att ge?" Det var som om jag själv hade sagt det. :) Min väninna H sa även här om dagen: "Det är så underbart att ta tillvara det som naturen har att ge!" Jag har den senaste veckan gjort fläderblomssaft, plockat blåbär, körsbär och hallon och idag plockade jag krusbär.  :D Så nu har jag stoppat alla bären i frysen så jag har dem där när jag vill använda dem i höst!

Hoppas att du har haft en bra dag!?

Vi har även varit på marknad i Tinsryd. Där gick vi runt och köpte lite saker bla. kryddor till både mat, snaps och likör.

Maken och jag ska natta barnen nu och sen ska vi ta och köra ut och lägga ett nät. :)

Ha det bäst!

Tjing!


På fredag får vi flytta in i huset! :D

YES!!!!!! :D

Vi fick huset! :D

Lite innan 14 idag ringde telefonen. Det var tjejen som äger huset vi ville hyra. Hon sa att de ville hyra ut huset till oss! En av de avgörande sakerna var att vi precis som dem har ett miljötänk. Jag nämde för henne när jag ringde henne här om dagen och berättade att vi ville hyra huset att jag gillade att de sorterade sopor och att jag funderade på att anlägga en kompost om vi fick hyra huset. Hon sa att det var en sak som avgjorde att de ville hyra ut till oss. Ibland kan det vara bra att var lite "snackig" som jag är. :D

Så på onsdag ska vi skriva kontrakt på huset. De åker tillbaka till Stockholm på torsdag och sen är det bara fritt fram för oss att flytta in. :D

ÄR SÅ GLAD OCH LÄTTAD ATT JAG HÅLLER PÅ ATT SPRICKA!!!!

En annan glädjande nyhet är att maken pratade med sin blivande chef här om dagen som ville erbjuda honom en heltidstjänst istället för den deltidstjänst det först var frågan om.

ALLTING LÖSER SIG TILL SLUT!

I kväll ska vi grilla marinerad fläskytterfilé och dricka rött vin, även om det är torsdag! Idag ska vi fira!!!!!!

I nästa vecka är jag "husägare"!!!! JIPPI!!!!

Hoppas att din dag oxå är bra!?

Ha det bäst!

Tjing!

P.S Man kan ju alltid hoppas att fläderbären hinner mogna, då blir det fläderbärssaft oxå. :) Dessutom finns det körsbär på tomten och röda vinbär! :D

Oj, oj, oj vad mycket gott man kan göra! D.S


Här någonstans ska det så småningom bli ett grönsaksland! :D





Livet blir vad man gör det till! ;)

Ibland känner jag mig frustrerad. Känner att jag inte gjort saker jag borde eller att jag sagt saker jag inte borde. Har tyvärr en förmåga att skjuta upp saker hela tiden. :( Att jag dessutom är glömsk gör ju inte saken bättre! :(

Idag väntar vi på att de som äger huset som vi vill hyra ska ringa och ge besked om vi får hyra det eller inte. :S

Jag behöver tvätta, städa m.m.

Hoppas att du har en bra dag!

Vi har en ganska mulen himmel och det blåser en hel del. Bra väder för att torka tvätt men jag hoppas att det inte börjar regna.

Ha det bäst!

Tjing!


Här vill jag bo! :) Hoppas, hoppas, hoppas! :p

Silat och buteljerat! :)

Sats nummer två av min fläderblomssaft är silad och hälld på flaskor. :) Hade mindre citron i den här gången och jag tycker att saften blev godare den här gången. Den smakar mycket mer fläder den här gången. :)


Så här såg det ut i zinkhinken som jag gjorde saften i innan jag silade den.

Det blev 2½ liter koncentrerad saft efter silningen. Saften verkar ganska koncentrerad så det blir nog många liter saft av koncentratet. :D

Hoppas att du har haft en bra dag!

Tjing!

Jag gå i väntans tider! ;)

Pratade precis med tjejen som hyr ut huset som vi var och tittade på igår. Hon ringde efter att jag har försökt nå henne både igår kväll och idag. Jag berättade att vi fortfarande var intresserade och då sa hon "ni ligger inte alls illa till". Vilket jag tolkar som att de tycker att vi vore ok som hyresgäster. :)

Vi kommer att få besked imorgon om vi får hyra huset. Så nu är det bara att vänta och vänta tills de hör av sig under morgondagen. :S

Annars så ska jag ta och sila min andra sats fläderblomssaft. :) Har lite andra projekt på G oxå.

* Åka till stan och handla
* Gå minst 10 000 steg ;)
* Lägga ut ett nät
* Plocka blåbär och hallon
* Städa och tvätta
* Fortsätta att läsa Liza Marklunds bok Nobels Testamente
m.m.

Hoppas att du har en bra dag!?

Ha det bäst!

Tjing!

         

Fisk är sååå gott! ;)

Huset var ok, så i slutet på veckan får vi se hur det går!

Idag har vi varit och tittat på huset och det var helt ok. Vi har bestämt oss för att gå vidare och vi får reda på slutet av veckan om vi kommer att få hyra huset.

Så nu är det bara att vänta och se.

Är på väg och köra tillbaka till stugan nu.

Ha en bra kväll!

Tjing!


Ikea here we come! ;)



Idag tänkte vi ta en tur till Ikea. Är man i Malmö är det ju bara att passa på. Vi har ju bott i norra delen av landet i nästan 6 år och där hade vi 27 mil till närmaste Ikea varuhus. :(

Vi ska mest gå dit för lite inspiration och kolla lite inför flytten. Att de har ett lekhus är bara en bonus! ;)

Sen i kväll ska vi ju som bekant åka och kolla på huset. Hoppas, hoppas, hoppas! :p

Ha en bra dag!

Tjing!

Folkets Park here we come! ;)

Skulle gått till Folkets Park här i Malmö igår men det fanns inte tid för det. Så vi ska ta och gå dit idag istället. :)

Det finns en jättefin lekplats där som är helt "gratis". :D Sen tror jag att vi tar med oss lite kex, saft och frukt och har en liten picnick. Det uppskattas alltid av grabbarna. :)

I kväll blir det köttfärssås med spagetti till middag. Tror att svärmor kommer och äter med oss i kväll! :)

Annars så händer det inte så mycket idag, vi är fortsatt nervösa inför morgondagen och maken somnade inte förrän vid 3.30 i natt pga av det tror vi. :(

Hoppas att du får en underbar dag!

Tjing!


Bara två dagar kvar...

... tills vi ska titta på huset! :)



Ser verkligen fram emot att få se huset IRL. Bilderna som vi fick i mailet har bara gjort mig ännu mer förvirrad. Men klockan 18.00 på tisdag ska vi få se huset på riktigt. :) *längtar*

Annars så händer inte så mycket i mitt liv just nu. Vi är hos svärmor i Malmö, bor i hennes lägenhet men hon är inte här.

Det som jag trodde var en kusinträff igår visade sig vara en kusin med familj, svåger med flickvän och svärmor med pojkvän. Vi hade jätte trevligt men vädret gjorde att jag avstod bad. Vi grillade hickorymarinerad fläskytterfilé. MUMS!!! Till det åt vi kokt nypotatis, sallad och två olika såser. Mycket gott!

Kusinen som vi besökte har gjort en GBP för drygt två år sedan och har minskat från 110 kg till 55 kg. Hon började med ett BMI på 47. Bra jobbat M, du är så duktig!!!

Vi hade en mycket trevlig kväll och åkte där ifrån vid 23 tiden efter mycket god mat och trevligt sällskap. :)

Idag har vi mest tagit det lugnt och varit en sväng på en lekpark här i närheten där vi spelade kula. Grabbarna fick kulor av sin farbrors flickvän igår. En gammal dam gick förbi och kommenterade att vi spelade kula och hon sa att hon mindes hus hon spelade när hon var liten. :)

På eftermiddagen passade farmor och hennes pojkvän grabbarna så att jag och maken kunde fara till Shurgaard och vårt förråd för att hämta lite saker. :)

Till kvällsmat blev det kycklinggryta med ris! MUMS!

Hoppas att du har haft en bra dag och en bra vecka?!

Den här veckan har jag gått 45 079 steg. :( Ingen bra vecka men imorgon är en ny vecka så då blir det bara att ta nya tag!

Gjorde en ny sats fläderblomssaft här om dagen! :) Så den får jag sila på tisdag kväll eller onsdag beroende på när vi kommer till stugan på tisdagskvällen. :)

Ha det bäst!

Tjing!

Mat är gott! ;)

I kväll har vi grillat marinerad fläskytterfilé, champinjoner, paprika och squash. Till det åt vi rotfruktsgratäng. :) Drack rött vin till maten. :)

Som jag tidigare berättat plockade jag maken och barnen blåbär och hallon här om dagen och maken köpte oxå lite hallon här om dagen i stan. Idag gjorde jag en "drottningpaj". Oj, oj, oj vad god den blev. Till den serverades det vaniljglass och kaffe. MUMS!!!!

Annars så har jag varit ute och promenerat idag. Stegräknaren visar 11 993 steg och då har jag ändå 1½ timme kvar på det här dygnet! ;)

Hoppas att du har haft en bra dag idag!

Ha det bäst!

Tjing!


Tänkte att den här bilden skulle passa bra idag! :p

Äntligen! :)


Stallbyggnad

Igår fick jag svar på mailet som jag skickade angående huset som vi funderar på att hyra i Skåne. :) Så nu kommer vi att åka och titta på det i början på nästa vecka. :)

Håll tummarna att huset är ok och att vi får hyra det!!!!

Hoppas att du har en bra dag! Här regnar det och är mulet! :(

Ha det bäst!

Tjing!

Lägger in lite bilder som jag fick med i mailet om huset! :)


En del av trädgården
När jag ser den här bilden vill jag anlägga ett grönsaksland intill buskarna till vänster! ;)


Dammen
Man kan ju alltid hoppas att det finns kräftor i dammen! ;)


Fläderbuske?!!!
Om jag inte helt misstar mig så är det en gigantisk fläderbuske! :D

Oj, vad tiden går men ändå inte. :S

Nu har jag haft sommarlov i ca 5 veckor. Känns skönt men jag känner att det vore bra om jag hade jobbat lite då kassan är skral nu i sommar. Har inte så mycket utgifter men det går ändå inte så bra ihop. :( Börjar ju inte skolan förrän den 31/8 så det är många veckor kvar.

Vädret den senaste veckan har varit under all kritik. :( Vi har haft algblomning vilket har inneburit att vi inte har kunnat bada. :( I och för sig har det inte varit någon direkt värme i luften så jag har inte direkt kännt för att bada. Sen har det blåst så mycket de senaste dagarna att vi inte har kunnat fiska med näten. :(

Då blir dagarna långa och man får hitta på annat. Igår var vi på marknad inne i Ronneby. De har varje år en marknad andra helgen i juli som heter Tossia Bonnadan! Mycket folk, karuseller och ganska många "knallar". Men jag tycker att det är ganska dåligt utbud på sakerna. :( Det är samma saker som de har säljt de senaste 20 åren. :( Jag kanske är gnällig men jag börjar tycka att det inte är mycket "nytt under solen" vad det gäller marknadsutbudet.

Innan vi gick på marknaden igår var vi och åt på Bergslagskrogen. Där hade de grillbuffé vilket smakade mycket bra. Tyvärr åt sönerna inte mycket så det kändes som om man "kastade pengarna i sjön". :( Det var min pappa som bjöd men det kändes ändå tråkigt. Eller det var nog därför det kändes jobbigt.

Idag har maken, min pappa mfl åkt till Tingsryd för att kolla på Trav. Så jag är själv med grabbarna. Ska ta och fixa lite lunch om en stund och sedan får vi se om vi ska inviga de nya fiskespöna som "morfar" köpte till grabbarna igår. :)


När vi var och metade här om dagen fick vi några små abborrar, man kan ju alltid hoppas på att det nappar idag oxå. :)

Hoppas att du har en bra dag!?

Ha det bäst!

Tjing!

Ekorre och skogssniglar!



Idag när jag var ute och promenerade träffade jag på en jättesöt liten ekorre. :) Något som det oxå fanns gott om var svarta skogssniglar. :( Tidigare under dagen när jag var ute och promenerade med mina söner såg vi flera skalbaggar på vägen varav majoriteten var överkörda tyvärr. Yngste sonen tyckte synd om skalbaggarna. :)

Stegräknaren visar idag såhär långt 12 597 steg varav 6589 snabba .  Igår gick jag 11 181 varav 7886 snabba. I måndags kom jag bara upp i drygt 6000 steg men innan veckan är slut ska jag iallafall ha gått 70 000 steg. :)

Ha en skön kväll!

Tjing!

Vi har hittat ett nytt hus som vi vill hyra! :)

Har hittat ett hus på Blocket som låter jättemysigt! :)

Huset! :)

Har skickat ett mail till annonsören så nu är det bara att gå och vänta på att de ska höra av sig. :S

Annars så rullar semestern vidare. Förra veckan gick jag ungefär 60 500 steg vilket är ganska ok men jag skulle velat gå 70 000. Så nu jobbar jag på det den här veckan. ;)

Hoppas att du har en skön sommar!?

Ha det bäst!

Tjing!

Semesterliv! :)

Fick sovmorgon idag tills kl 9 ungefär. :)

Vi har fortfarande fint väder men idag är det lite mulet och blåsigt vilket är ganska skönt tycker jag. :)

Har badat i havet både igår och idag. :) Stannar dock inte i någon längre stund. Men ett dopp är skönt. :)

Har fiskat med nät och fått lite fisk. Första gången fick vi 17 flundror/rödspättor och 3 piggvar. Andra gången fick vi 8 flundror/spättor och en torsk.



Torsken ugnsbakade jag till middag igår och det smakade mycket bra. MUMS!!!

Hoppas att du har det bra?

Tjing!

RSS 2.0