1:a advent :)

Som säkert alla vet är det ju första advent idag. Och nu har "julen" flyttat in hos oss. ;)

Julgardiner i vardagsrummet kom upp igår även elljusstake. Idag var vi nere i förrådet och letade reda på resten av julpyntet. :) Så nu hänger det en adventsstjärna i vårt vardagsrumsfönster oxå. Dessutom har det kommit upp lite tomtar bl.a. på tv:n. :) Plockade även fram adventsljusstaken och tände första ljuset vid middagen som vi nyligen avslutat. :)

                         
Adventstjärnan och gardin           Adventsljusstaken

               
Elljusstaken                                   Tomtarna på tv:n

Ska ta och hänga upp julgardiner i köket oxå och småpynta lite till. Kransen har även kommit upp på utsidan av ytterdörren och "julmattan" innanför dörren. ;)

Ha en skön kväll!

Tjing!

Hej igen!

Glömde ju skriva att jag ringde min pappa idag. Vi brukar pratas vid på söndagarna. :) Då vi pratade berättade han att han tänker komma upp hit den 28/12. :) Han ville umgås med sina barnbarn. :) Mina syskon har inga barn så mina söner är hans ända barnbarn.

Han kommer att vara på besök i några dagar. Åker hem igen den 31/12 eftersom hans fru vill att de ska fira nyår tillsammans. Och det kan man ju förstå. Hon jobbar de andra dagarna så därför tänkte han passa på att komma och hälsa på oss. :)

Nu är det snart dax att natta sönerna som ska upp till dagis och skolan imorgon igen.

Själv ska jag kolla lite tv och förhoppningsvis gå och lägga mig i vettig tid. Men jag lyckas ju alltid hitta på något eller fastna framför en bra film vilket gör att jag kommer i säng alldeles för sent och är supertrött på morgonen. :(

Idag har vi haft plusgrader ute. Så vi får se hur vädret är imorgon om det går att cykla eller inte?

Tack och hej leverpastej!

Julbasar och minusgrader. :)

Idag har jag varit på Waldorfskolans Julbasar. :D Jag säger bara WOW! :) Synintryck, doftintryck, beundran, avund m.m. är bara några av dem känslor jag bär med mig hem.

Helt underbart att få uppleva den här dagen. :) Att det dessutom var ca -10 grader ute och det knastrade så underbart i snön. :)

De hade ställt ut marschaller från busshållplatsen till skolan och på hela skolområdet för att visa vägen till de olika husen. :)

             
Morots och rödbetsbröd            Brödbordet

              
En marschall                                 Godisbordet


Växtfärgat garn

Lite bilder från Julbasaren.

Ha en skön kväll!

Tjing!

Några frågor...

...som jag fick av Joanna.


1. Är du nöjd med ditt namn eller önskar du dig ett annat?

Jag har börjat gilla mitt namn och mitt efternamn är jag nöjd med efter att jag gift mig och blivit av med Johansson. :)

2. Saknar du något i ditt liv?
Egentligen inte. Nja, mer tid och pengar hade inte varit fel.


3. Sommar eller vinter?
Både och, jag har svårt för när det är för varmt ute och jag gillar snön och vintern om den inte varar allt för länge.


4. Vad var det första du la märke till hos din partner , som du föll för?

Hans underbara röst, vi chattade på internet i ca 6 månader innan vi träffades. Jag smälte när jag hörde hans röst på telefon första gången. Sen kan vi sitta och prata om allt och inget i timmar. :)


5. Vilken är den bästa julklapp du fått?

Mycket svårt, jag fick en begagnad bil av min pappa ett år och den var mycket välkommen då vi inte hade någon bil innan.


6. Påverkas du av media, och alla sk ideal?

Absolut. Men jag försöker skaffa mig en egen uppfattning om det mesta. Men reklam påverkas jag tyvärr ganska mycket av. Bryr mig dock inte så mycket om modet utan klär mig i det jag gillar och tycker är snyggt. ;)


7. Vart i världen skulle du helst vilja leva?

Jag trivs ganska bra med att bo i Sverige faktiskt. :)


8. Finns det något du ångrar att du gjort?

Mycket. Men jag väljer att fokusera och vara stolt över det som jag har gjort som jag inte ångrar.


9. Hur många barn vill du ha?

Jag har två söner som är 4 och 6 år men jag tror att jag kanske skulle vilja ha ett eller två barn till. :)


10. Har du återkommande drömmar?

Nja, inga jag minns iallafall.


11. Om du fick äta en maträtt resten av detta år, vad skulle du välja då?

Ingen aning faktiskt men jag gillar verkligen thailändsk kycklinggryta med cocosmjölk, lime, vitlök, färsk ingefära och fullkorns ris till. :)


12. Märkes kläder eller inte?

För mig är det inte märket som har betydelse så jag köper kläder som jag gillar och har råd med.


13. Vart ska du/ni fira jul?

Vi ska fira jul hemma hos oss i år. Jag, maken och våra två söner. :)


14. Har du ett Nyårs löfte?

Nja, jag brukar inte ge nyårslöften, men jag brukar alltid försöka leva sunt och röra på mig så mycket som möjligt. ;)


15. Vad har du för planer för dagen?

Jag håller på och lagar middag och sen ska jag på syjunta vid 18.15. Jag är ansvarig för fikat idag och har bakat kanel/vaniljbullar, kanel/vanilj/äppelbullar och mjuk pepparkaka. :)

Nu är du utmanad! Kopiera frågorna och svara på dem i din blogg. Länka till din blogg genom att skriva i kommentarfältet. ;)

Ha en trevlig kväll!

Tjing!


Bullbakardag :D

Idag har jag varit hemma och bakat. Har gjort vanilj/kanel bullar och vanilj/kanel/äppel bulllar. :)

Jag är ansvarig för fikat imorgon på syjuntan. Ska även baka en mjuk pepparkaka i kväll. :)

Nu sitter jag här och njuter av nybryggt kaffe och ska snart ta mig en bulle. :) Har inga barn hemma då de båda två är hos kompisar och leker. :)

Ha en skön kväll!

Tjing!


Så här mumsiga blev bullarna. :)

Jag kämpar på...

...och har faktiskt cyklat både igår och idag. Även om det var "snöstorm" igår när jag cyklade hem. :( Imorgon ska jag inte till praktiken då flera av klasserna har temavecka.

Idag var jag åter igen på Blodcentralen och lämnade plasma. ;) Och för första gången som jag minns satt där en lapp där man sökte Plasmagivare. Annars brukar det alltid vara Blodgivare som söks. Hade tagit med mig lite rester sedan i söndags då jag bakade pizza. Så jag åt den efter att jag kommit fram efter min lilla cykeltur på ca 6 km ungefär. Efter att jag var klar unnade jag mig en kaffe latte och en kanelbulle. :)

Cyklade hem för att lite senare fara ner på stan med maken för ett inbokat möte.

Väl hemma igen efter vi hämtat grabbarna på dagis och fritids åt vi kvällsmat. Idag blev det rester för min del. Älggryta med potatisgratäng. :)

Har hittills den här veckan cyklat ca 3 mil och stegräknaren visar idag 8321 och igår glömde jag sätta på mig den. :(

Ska bli spännande att se vad vågen visar på torsdag?!
 
Ha en skön kväll!

Tjing!

Life is good :)

För första gången på mycket länge känns livet ganska bra. :) Om man bortser från att lillebror blev sjuk igår så har vi haft en bra helg. Har nyligen ätit kvällmat som idag blev hembakad pizza. :) Det blev med köttfärssås på 2 och tonfisk på 1. Det blev ungefär 1½ pizza över så jag har matlåda tills imorgon och några fler dagar. Maken är ju hemma så då har han lunch oxå. :) Försöker lära honom att äta minst 3 ggr om dagen. Idag äter han oftast bara 2 ggr.

Som vanligt känns det som om jag inte har gjort allt det som jag borde ha gjort i helgen men jag börjar lära mig att det faktiskt är bra att ta det lungt ibland oxå. ;)

Vi har haft en mysig helg och det känns som om det är huvudsaken just nu även om lägenheten ser ut som ett bombnedslag. :(

Men allt har sin tid. :p

Ha det bäst!

Tjing!

Helgen så här långt.

Oj, oj, oj, varför lär man sig aldrig att gå och lägga sig i vettig tid? :(

Igår var jag uppe till ungefär kl 01.00. Innan jag gick och la mig satte jag en bröddeg. Den skulle kalljäsa i kylen i minst 8 timmar. Så den var klar i morse kl 9. Då skulle den tas ut en ½ timme innan den skulle gräddas i ca 45 min.

Så vi hade nygräddat bröd till vår brunch i morse. MUMS!! :)

Vi tog bussen ner till stan vid 12.30 för att gå på Skapande Lördag. :) Dessvärre blev lillebror sjuk så vi fick ta en taxi hem efter två någon gång. :(

Han har sovit några timmar och verkar må lite bättre. :) Grabbarna sitter här bredvid mig och kollar på Bolibompa. :)

Till "lunch" idag blev det blomkål och broccolisoppa med nybakat bröd. :) Har även unnat mig lit lördagsgodis. :)

Ha en skön kväll!

Tjing!


Oj, oj, oj! :(

Jag har verkligen ätit alldeles för mycket de senaste två dagarna. Igår var jag på syjunta och där bjöds det på chokladkladdkaka med vispgrädde, svartvinbärskaka med vispgrädde och chokladpraliner. Givetvis lät jag mig väl smakas av allt. :S Idag efter middagen åt vi våfflor med sylt och grädde. MUMS!¨

Är så sötsugen. :(

Hoppas att sötsuget släpper snart.

Tjing!

Det har varit en bra vecka så här långt. :)

Nu har jag varit på praktik i en vecka. :) Har cyklat dit varje dag utom i onsdags då jag var hos tandläkaren vilket innebar att jag inte var på praktiken. Det gör att jag den här veckan har cyklat drygt 6 mil. :)

Känns skönt. Att jag iallafall lyckats med min "plan" än så länge. Får väl se hur det ser ut nästa vecka.

Nu står det en rostbiff och en potatisgratäng i ugnen som vi ska äta till middag i kväll. :D Använder min nya (har haft den lääänge men aldrig använt den) stektermometer som piper när det är rätt temperatur i mitten av köttet. :) Tror att jag ska ta mig ett glas vin till maten i kväll. :)

Innan jag går och lägger mig i kväll ska jag blanda ihop en deg till ett kalljäst bröd som jag skulle ha gjort nu i några veckor. Så att vi får nybakat bröd imorgon bitti. :)

Imorgon blir det Skapande Lördag om inget oförutsett inträffar. Det är näst sista för det här året. :( Men det verkar som om det kommer att komma tillbaka i vår. :)

Ha en skön kväll! Jag ska äta god mat och umgås med maken och barnen. Sen blir det myskväll framför tv:n. :)

Ha det bäst!

Tjing!

Hur många gånger kan man använda ett kaffefilter? ;)

När man har ont om pengar är man ganska påhittig. :) Igår gick jag till affären och skulle handla. Hade med mig drygt 100 kr i mynt. Hade inga andra pengar hemma. :S Jag blev inte så populär när jag skulle betala. ;)

Har varit på praktiken idag igen och jag cyklade fram och tillbaka. :) Igår var jag hos tandläkaren så jag kom aldrig iväg till praktiken. :(

Det är halt ute så det är lite jobbigt att cykla men än så länge är det ok.

Plus på vågen i morse. :( Men det var väntat.

Ha en bra kväll!

Tjing!

Nöjd! :D

Jag har nu varit på praktik på Waldorfskolan här där jag bor. :D När jag var där i våras promenerade jag dit några gånger. Det är ungefär 8 kilometer dit. Jag började min praktik igår och hade redan innan bestämt mig för att jag skulle cykla om vädret tillåter. Jag cyklade dit och hem både idag och igår. :) Så jag har cyklat drygt 3 mil på två dagar. :D

Är mycket nöjd med mig själv. :) Så i kväll har jag unnat mig att baka en kladdkaka. Dock har jag valt den smalare varianten. ;) Till kakan åt jag vaniljglass och drack en kopp kaffe. :)

Nu ska jag kolla tv. Ska bli kul och se om cyklingen ger något resultat på vågen på torsdag eller om jag får vänta tills nästa vecka för att se någon förändring.

Ha det bäst!

Tjing!

Morgonstund har guld i mun?!

Klockan ringde 6.30 i morse. :( Och jag lyckades ta mig ur sängen lite innan 7. :S

Har precis varit nere i tvättstugan och lagt in fyra maskiner tvätt. :)

Nu sitter jag här och funderar på om det är bra att gå upp tidigt även på helgen. Jag är fullt medveten om att svaret är ja men det tar alltid emot att gå upp tidigt på helgerna. :(

Ska väl ta och styra fram lite frukost om en stund oxå.

Eftersom det är lördag idag ska hela familjen ta sig iväg på Skapande Lördag. :D Det är mellan 12-15.

Men innan dess tänkte jag få lite gjort här hemma.

Veckan slutade ganska bra då jag i torsdags blev uppringd av mitt jobb (jobbar som personligassistent) som undrade om jag kunde jobba samma kväll 16-21? Jag tog jobbet vilket innebar att jag cyklade fram och tillbaka till jobbet (ca 1 mil sammanlagt) :)

Har ju oxå fått veta att jag har fått min praktikplats på Waldorfskolan här i stan. Dit är det 8 kilometer och jag har planerat att cykla dit så länge vädret tillåter. :)

Vardagsmotionen är underskattad. ;)

Vägningen i torsdags gick inget vidare men det hade jag räknat med. Har nog gått upp ca 1½ kilo. :( Men när jag börjar cykla lär jag nog bli av med dem ganska fort. :)

Ha en skön lördag! ;)

Tjing!

YEEEESSSS!!! :D

Äntligen börjar turen vända. :D

Fick idag reda på att jag klarade tentan jag gjorde i fredags. Hade 41 poäng av 60. Inget strålande resultat men ändå godkänt. :) Dessutom fick jag även reda på att jag har får vara på Waldorf på min praktik som börjar på måndag. :D

Life is great! :)

Men nu måste jag ta och sätta mig och plugga. Har litteratursem. imorgon på Musikkundervisningens didaktikk. :S

Puss och kram till er alla där ute i cyber rymden. ;)

Tjing!

Livet är lite jobbigt just nu...

...men som maken brukar säga. Det ordnar sig alltid. Men jag är tyvärr inte lika övertygad. :(

På måndag ska jag ut på praktik är ute resten av året och kommer att vara på praktik igen efter jul och nyår. Vilket innebär att jag har typ 7 veckors praktik. Problemet är bara att jag inte har någon praktikplats. :(

Var och pratade med praktiksamordnaren på skolan idag och jag blev då inte mycket klokare av det. :( Har önskat att få komma tillbaka till Waldorfskolan här i stan och jag håller alla tummar och tår att jag får komma tillbaka dit. Ni får gärna hålla alla era fingrar och tår oxå för mig. ;)

Dessutom håller jag ju på och fixar mina framtänder och när jag var där i onsdags i förra veckan började min tandläkarstudent som jag går till på tandläkarhögskolan och "preppa" den vänstra framtanden. Sen gjorde hon en provisorisk "krona" som hon satte fast. Den lossnade samma kväll. :( Gick dit dagen efter och fick en fastsatt. Då satt den fast i mindre än 12 timmar. :( Nu orkar jag inte fara dit fler gånger så jag får leva med att ha en "lös" "krona" tills nästa onsdag när jag ska dit igen.

Var förresten på blodcentralen i torsdags och lämnade plasma. :) Så nu har jag varit duktig. ;) Tyvärr har jag inte varit lika duktig när det gäller mat och motion de senaste veckorna. :(

Men allt har sin tid.

Ska sluta nu. Måste sätta mig och läsa Musikkundervisningens didaktikk. :S Har litteraturseminarium på den på onsdag.

Ha det bäst!

Tjing!

Plugga, plugga, plugga! :(

Har ju musikteoritenta på fredag och idag hittade jag en bra sida på nätet där man kan göra övningar/test. :D Så nu sitter jag och pluggar online på www.musikteori.com

Imorgon måste jag sätta mig och läsa en bok som vi ska ha seminarium på på torsdag. :(

Ha en skön kväll!

Tjing!

Att göra det man borde är inte alltid så lätt. :(

Sitter i en datasal i skolan och borde plugga men istället surfar jag och nu skriver jag det här inlägget. :(

Jag vet så väl vad jag borde göra men det finns så mycket annat som är så mycket mer intressant. VARFÖR!!!!?????

Det märks att det är senhöst och snart vinter. Det börjar redan mörkna utanför fönstret och klockan är bara 14.35. :( Man får väl se det possitiva i det och tända en massa ljus och mysa istället. Men det känns konstigt att se att gatlyktorna redan är tända. :S

Det här är en jobbig tid innan snön kommer och lyser upp i mörkret. :)

Nu ska jag plugga! JAG MÅSTE!!!!

GAHHH!

Tjing!


Bjuder på lite blommor för att liva upp mörkret. ;)

HJÄLP! :(

Insåg idag att jag har tenta på torsdag. :( Jag som trodde att jaga hade ytterliggare en vecka att plugga men ack så fel jag hade. :( Borde pluggat mycket mer under den här veckan som varit. Men som alltid gör man en massa andra saker istället.:( Jag har stickat. :) Fyra mobilfodral har det blivit. :D

Önskar att jag kunde lära mig att prioritera lite bättre men det gör jag ju aldrig tyvärr.:( Undrar när jag ska lära mig?

Så det blir bara till att plugga hela veckan. Jag kommer att bo på UB. :(

Annars så har helgen varit riktigt bra. :)

Nu kollar jag på tv och sen blir det duschen och sängen.

Sov gott!

Tjing!

Mysig dag idag! :)

Vaknade i morse och gick upp för att ordna med frukost. Efter att barnen vilat åkte vi ner till stan för att vara på Skapande Lördag. :) Vi såg till att vara där vid 12 idag så att vi fick tag i gratisbiljetter till teaterföreställningen kl 13. :) Barnen hade jätte kul och maken och jag satt oxå och njöt av den halvtimme som föreställningen varade. :)

Vi målade även stenar och på papper. Efter en liten fruktstund gick vi ner på stan för ett besök på Hemmakväll där vi inköpte vårt lördagsgodis. :)

Vi gick till bilen för att köra till kyrkogården för att ta oss till minneslunden för att tända ljus. Tog några bilder där och vi lyckades komma dit lagom till solnedgången. :)

   
Äldste sonens ljus           Solnedgången                 Roshjärta

Nu blir det en lugn kväll framför tv:n med maken. :D

Ha det bäst!

Tjing!

RSS 2.0