Vi har ett nytt vardagsrum. :D

Idag har maken och jag städat i vårat vardagsrum och piffat upp det rejält. :) Vi har hängt upp nya gardiner och klätt in soffan och fotöljerna i fleeceplädar. :) Blev verkligen jätte nöjd. :)

          
Fotöljerna "omklädda"           Soffan "omklädd"


Vardagsrummet i ny skrud

Vi har hängt upp limegröna gardiner och klätt in de "vita" möblerna i limegröna fleecefiltar.

Är så nöjd! :D

Ser ut som ett nytt rum. :)

Ha en bra kväll!

Tjing!

Att känna sig överkörd! :(

Är något jag gjort idag. :( Vi skulle ha spelat på en fest imorgon och har repat låtarna idag. Men han som hade bestämt de flesta låtarna lyssnade inte så mycket på mig när jag frågade honom om hur han ville ha t.ex. trumkompet som jag skulle spela. Han är ganska duktig på att spela men det är inte jag och jag håller på att lära mig. Men det kändes som om att mina frågor gjorde honom sur och irriterad hela tiden. Arroganta människor är det värsta jag vet och jag försöker hela tiden vara ödmjuk inför andras kunskaper och hjälpa om jag kan.

Fick precis ett meddelande på msn att spelningen imorgon är inställd. Jag är både lättad och besviken. :(

Har lärt mig mycket när vi tränade och det känns tråkigt att inte få spela imorgon. Men det kanske blir någon annan gång?!

Ödet ville tydligen annorlunda mot vad jag önskade just den här gången. :(

Jag önskar bara att jag inte kände mig så besviken just nu. :(

Det är en annan dag imorgon och nu kan jag umgås med min familj istället. :)

Sov gott!

Tjing!

Att vara nöjd med sig själv...

...är något som alltid känns bra. :) Är nyligen hemkommen från en rask kvällspromenad i regnet.

Glömde berätta en sak som hände innan idag när jag cyklade hem från skolan. Jag pluggade in mina lurar som vanligt och cyklade hemåt. Rätt var det var knackade någon mig på axeln. Jag tog ut ena "pluggen" ur örat för att höra vad han ville. Du tappade den här sa han och gav mig min plånbok. Han hade sprungit efter mej några hundra meter och ropat efter mig men eftersom jag lyssnade på musik hörde ja ju inte honom. :( TACK!!! du anonyma kille som plockade upp min plånbok och sprang efter mig idag! :D

Hade bokat in två träningspass imorgon men dem får jag avboka då jag ska till skolan och repa inför ett framträdande som jag och några klasskompisar från Singer/Songwriter ska göra på en 40-års fest på lördag. :D Funderar på att fara och träna på morgonen istället när jag varit och lämnat O på skolan.

Nu ska jag snart ta och gå och lägga mig efter en dag som känns som om den varit väldigt lång. :(

Sov gott!

Tjing!


Känner mig lite tom inombords. :(

Nu är min sommarkurs Singer/Songwriter slut. Känns helt tomt inombord att det är över nu. :( Har lärt känna så många underbara människor den här sommaren som jag förmodligen aldrig skulle ha träffat om det inte var för att jag valde att ta den här kursen den här sommaren. :) Men nu kommer vi förmodligen inte ses på ett tag. :(

På tisdag börjar min ordinarie kurs igen. Andra terminen på min musiklärarutbildning. :) Ser fram emot att lära mig mer. :) Har bestämt mig för att göra mitt bästa och inte skjuta upp saker och ting. Har tyvärr en förmåga att inte göra saker förrän i sista minuten. :( En ful ovana som gör att jag blir superstressad innan det väl är tid att lämna in uppgifter eller bli klar med uppgifter. :( Måste verkligen arbeta på att göra sakerna när de ska göras så att jag slipper bli så stressad. Blir varken en bra mamma eller maka då. :(

Har ställt in min lergryta i ugnen med en hel kyckling i den. I grytan förutom kycklingen har jag lagt i rödlök i klyftor, vitlöksklyftor och morötter. Har kryddat med grillkrydda och pressad apelsin. Till kycklingen ska vi ha kokt potatis och sås gjord på skyn från kycklingen. :) Ska nog ta och göra en sallad oxå. MUMS!!! ;)

Ha en skön kväll!

Tjing!

Känner mig nöjd! :)

Idag är lillebror hemma för att han hade feber igår. :( Maken är oxå hemma eftersom bilen han kör är sönder. (han kör taxi).

Hade ett inbokat spinningspass 11.15 idag och det var svettigt värre. Drack ca 1½ liter under passet och ½ liter efteråt. :)

Har ätit tonfisksås med pasta, rårivna morötter och blomkål till lunch idag. :)

I kväll ska vi träffas i klassen Singer/Songwriter och sjunga Singstar hemma hos en klasskompis. :D

Hoppas på ett minus imorgon efter bra träning men sämre med maten. Hoppas att träningen väger upp mina "snedsteg" vad det gäller maten.

Ha en fortsatt bra dag!

Tjing!

Spinningskor!

Var nere på stan med maken idag och jag ville gå och prova spinningskor för att veta storleken. Då hittade jag givetvis ett par skor som jag gärna skulle köpa. De var nedsatta från 999 till 499. :) Men jag har inga pengar. :(


Så himla snygga, och klipsen ingick oxå. :)

VILL HA!!!!

Funderar på att be pappa om julklappspengar i förskott. :S

Önska mig lycka till! ;)

Tjing!

GI-lunch?

Har inte helt koll på vad GI är för något men jag har för mig att man "utesluter" kolhydrater. Idag har jag till lunch ätit kokt blomkål, grillad paprika, grillade majskolvar, grillad squash och aubergine och en liten bit grillad flintastek. Till maten hade jag min hemlagade tzatziki. :) MUMS!!!


GI-lunch?

Nu är jag mätt och glad och ska fara ner på stan med maken som är ledig idag för att bl.a. prova spinningskor. Får se när jag har råd att köpa några. Har ju tänkt köpa dem på nätet men jag måste ju veta vilken storlek jag ska ha.

Har varit på skolan idag och mixat min låt. Nu är den klar! :D Nu är det bara redovisningen kvar som är på torsdag.

Ha en skön eftermiddag! ;)

Tjing!

Att njuta av livet! :)

Ibland måste man njuta och inte bara tänka på vad man äter osv. Så idag bestämde jag mig för att testa ett recept som jag hade hört talas om i Joannas blogg. Hon har berättat om äppelscones som hon brukar baka och idag bakade jag dem till kvällsmat. WOW!!! Helt underbara och definitivt beroende framkallande. :S Som tur är var de väldigt mäktiga så man orkar inte äta särskillt mycket av dem.  Jag kommer baka dem fler gånger helt klart. :)

Blev jätteglad när jag hittade svenska äpplen på Ica där jag bor. :)

                
Underbara äpplen :)                   Äppelscones :)

Idag har jag varit i skolan och gjort de sista justeringarna på min låt innan mixningen imorgon. :) Så här fin i håret har jag varit idag. Tack H för att du flätade mitt hår. :)

 Fläta som jag har haft idag! :)

Imorgon behöver jag bara vara i skolan en timme så jag har bokat in ett Bodypump pass. :) Om jag orkar ska jag kanske köra lite Crosstrainer oxå. Hade tydligen glömt att avboka mina pass igår så när jag skulle kolla mina bokningar upptäckte jag att mitt kort var spärrat. :( Så jag fick ta mig till Iksu och betala 50 kr för att öppna kortet igen. :( Snacka om sura pengar. Bestämde mig för att avboka träningen idag och istället träna imorgon när jag kan träna på dagen. :)

Ha en skön kväll!

Tjing!

Dagen idag var en solig dag! :)

Vi har haft regn här hos mig i över en vecka men idag har vi haft jättefint väder. Det var fint väder igår oxå. Så till middag idag blev det grillad flintastek, grillad majskolvar, grillade squashskivor och aubergineskivor och grillad orange paprika. Både grönsakerna och flintasteken var ört och vitlöksmarinerade. :) Jag gjorde tzatziki till. :)

Idag har hela familjen varit på Iksu och badat och vi hade med oss fika dit. Pizzabullar, bananer och kanelknäckebröd. Hade även med the och mjölk. :)

Hoppas att det inte har regnat på dig idag!?

Ha en skön kväll!

Här kommer lite bilder från helgen:

          
Pizzabullar                            Blommor jag fick av K


           
Vår grill idag! :)                Grillade grönsaker och kött.

Ha det bäst!

Tjing!

Träning och wellness. :)

Idag ringde klockan redan vid 7. Jag hade ett inbokat spinningpass kl 9. :) Gick upp och gav grabbarna frukost. Själv åt jag min gröt med äppelmos men idag hade jag kardemumma och kanel i den. :) Något jag lärt mig av N. :) Tog även en lingongrova med skinka och ost. :)

Cyklade iväg till Iksu vid 8.45 för att köra spinning i 45 min. Kände mig lite seg och jag hade lite känningar i låren sedan i onsdags. :S Men jag körde på och fick bara ta en liten paus i mitten av passet annars körde jag på ganska bra. En oerhört skön känsla infann sig efter 45 minuters cykling. Sedan var det dax för min wellness. ;) Jag gick ner i omklädningsrummet och duschade och satte mig i bastun och åt en banan och apelsin. :) När jag hade duschat och tvättat av mig unnade jag mig en stund i solariet. :) Somande nästan! ;)

Nu har jag ätit lunch betående av 2% "falukorv", potatismos, tomat, bostongurka, ketchup och senap. Tog mig en kaffe latte efter maten men idag blev det inget skum då min stavmixer har bestämt sig för att de inte vill mer. :(  Hade tänkt att byta den ändå men nu har jag ju ingen. :(

Det har funkat jätte bra med K:s grabbar här hos oss. De har spelat lite X-box och de var iväg en stund ute och spelade innebandy med maken när jag var och tränade. :) Nu leker en av dem med O på rummet och den andre är ute och leker på gården.

Funderar på att grilla i kväll eftersom det är så fint väder. :) Det har ju regnat i ca 1 vecka innan idag. :( Har en bit laxfilé i kylen, kanske ska ta och marinera den och sen grilla den!? Lite grillade grönsaker till vore inte heller så dumt. :)

Började skriva det här inlägget för drygt 2 timmar sedan och sedan dess har jag gräddat plättar till grabbarna och gjort en pizzadeg som nu står och jäser som jag ska göra pizzabullar med köttfärsås av. :)

Ha en skön lördagseftermiddag och kväll!

Tjing!

Äntligen är låten klar! :)

Idag har jag spelat in min låt. Och jag är faktiskt ganska nöjd med den. :)

Att göra en god gärning känns alltid bra. Min vännina hade planer för idag och imorgon men plötsligt var hon utan barnvakt så hon frågade mig om vi kunde passa hennes två söner. Pratade med maken och han är nu och hämtar hennes söner som ska sova här i natt.

Så vi kommer att ha fyra barn i 24 timmar.

Ha en bra kväll!

Tjing!

Att uppfylla sina drömmar. :)

Igår blev det både 45 min Bodypump och 45 min Spinning. :) När jag gick ner för trappan från "spinningsalen" skakade det i benen. :S Har träningsvärk i låren idag. :(

Har varit i skolan hela dagen och kom inte hem förrän efter 19 idag. Har tränat på min låt idag eftersom jag ska spela in den imorgon. :) Ska bli både kul och skrämmande att agera "producent" imorgon. Låten jag skrivit är på svenska och är en "kärlekssång" till min man. Jag har tänkt ha två gitarrer, kontrabas, trummor, fiol, dragspel och sång m.m. :)

Är både nervös och förväntansfull. :S

Ha en skön kväll!

Tjing!

Att vara en offentlig person på internet!

Som säkert vissa av er redan vet så läser jag en kurs som heter Öppenhet på Internet. Uppgiften som skulle lämnas in idag handlade om att ha en indentitet på internet. När jag gjorde uppgiften fick jag mig en och annan tankeställare och jag började fundera på vad jag gör på internet och hur offentlig jag egentligen är?

En sak har jag iallafall kommit fram till och det är att det finns andra som är mer offentliga än jag. ;)

Ha en skön kväll!

Jag ska snart ta och gå och lägga mig!

Imorgon är en annan dag!

Tjing!

Oj, oj, oj vad det regnar hos mig idag! :(

Men i och för sig har jag varit inomhus hela dagen. Men jag skulle ta mig till och från skolan i ösregnet. :(

Har hållt på med inspelning i studio halva dagen och resten av dagen har vi repat låtar vi ska spela in imorgon. :)

Mycket intressant och lärorikt har det varit! :) Min låt ska vi inte spela in förrän på fredag.

Tog en bilder på Malin igår och här är dem:

      
Så här ser min älskade "Malin" ut.



 Vitsippor på stänkskärmen.

Ha en skön kväll! Själv har jag en del skolarbete att göra.

Ha det bäst!

Tjing!

Frustration...

...känner jag idag. :( Över att jag inte är klar med min låt och över att vi inte får den hjälp vi behöver i kursen jag läser. :(

När jag sökte till kursen Singer/Songwriter stod det att man inte behövde några förkunskaper. Men nu sitter vi här och ska ha skrivit en låt med både text och melodi. Dessutom ska vi göra ett arrangemang där vi vet vilka olika instrument som ska spela vad och hur med ackord och allt. :( Jag känner mig så oerhört vilsen och någon handledning får vi inte utan vi ska tillsammans i gruppen lyckas få ihop det. :(

Jag vill bara skrika rakt ut!!!!!

Den här kursen skulle vara lustfylld men jag känner bara ångest. :(

Hoppas att du har en bättre dag än mig!?

Tjing!

Dagens bilder!

              
Svenska äpplen                     Nyfylld fruktkorg  


     
Konditorikartong                 Blåbärskaka

      
Yngste sonen i påse            F i papperspåse

Var och handlade idag så nu är fruktkorgen full igen och jag fick tag i svenska äpplen. :) Makens moster och morbror var och fikade med maken och sönerna i stan idag. Jag var kvar hemma och då tyckte mostern att de skulle köpa fika till mig oxå och att det skulle räcka till hela familjen så då kom maken hem med kartongen som innehöll kakan på bilden ovan. Den blev efterrätt idag tillsammans med vaniljglass. MUMS!!

Lillebror kröp ner i en papperspåse och satt i den i fotöljen och tittade på Bolibompa. :)

Känner mig väldigt sliten idag så det blir nog en tidig kväll idag. Imorgon ska jag till skolan, maken till jobbet och sönerna till dagis och fritids.

Ha en skön kväll!

Tjing!

Dagens frukost

kanske inte är den nyttigaste men så gott det var. :)

2 stekta ägg, Heinz vita bönor i tomatsås, stekt skinka (istället för bacon), dinkelbullar med philadelphia oliv och kaffe latte the med mjölk. :)


Min söndags frukost

Jag som tog det lungt igår men ändå känner jag mig lite bakis idag. :(

Ska ta och logga ut från datorn och jobba med min låt.

Ha en bra dag!

Tjing!

La familia!

Familjen betyder väldigt mycket för mig och tydligen oxå för många andra. Men ibland undrar jag över hur man prioriterar i sitt liv?! Igår under släktmiddagen blev det några "tal" där mina svågrar pratade om hur mycket familjen betyder för dem om min mans bror som bor i Malmö sa att han insåg i går när större delen av familjen var samlad hur mycket han saknar oss här uppe. :) Det köper jag helt och hållet eftersom han visar ett intresse av att träffa oss när han får möjlighet. Däremot så har jag lite svårare för att köpa talet som min andra svåger höll. Han pratade om hur mycket han uppskattade att umgås med familjen bla, bla, bla. Och jag kände hur jag blev mer och mer irriterad. :(

Vi har bott i samma stad i 5 år och förmodligen inte träffats mer än ungefär 10 ggr och det har varit ett bröllop, två dop och när svärmor varit på besök. De prioriterar att umgås med "sin andra familj" som består av deras nära vänner. Det är deras val men jag blir less när man står och "ljuger" inför mig och babblar om hur mycket familjen betyder för dem. Dessutom har mina söner bara två kusiner och det är deras två barn. Vi bor i samma stad och träffas nästan aldrig vilket gör att när jag pratade med min äldste son för ett tag sedan och nämde deras dotters namn så visste han inte ens vem hon var. :(

Vi har ju bestämt oss för att flytta söderut nästa sommar. Skulle inte förvåna mig och vi kommer att träffas mer när vi inte bor i samma stad?!

Bara lite tankar som jag hade efter gårdagen. Känns skönt att få skriva av sig lite.

Som grädde på moset ska vi idag fotografera ett familjefoto. One great big happy family! Yeah right!

Ledsen om jag verkar lite bitter men det är nog för att jag känner att det är så skenheligt just nu. :(

Ha det bäst!

Tjing!

Barndop och släktmiddag! :)

Idag har min svåger och svägerska döpt sin son. Dessutom hade de bröllopsdag idag och bjöd på både doplunch och släktmiddag. :)

Till lunch fick vi pajbufé med purjolök och laxpaj, skink och broccolipaj, västerbottenspaj och olivpaj tror jag att det var. Till det serverades det sallad och en gudomligt god grönmögelostdressing och baguette. MUMS!! Åt alldeles för mycket paj men jag får väl träna lite extra imorgon. ;) Efteråt bjöds det på kaffe och tårta som jag oxå åt av. :(

På kvällen åt vi grillad fläskkaré med potatissallad, grillade majskolvar, grillad paprika med mocarella ost  och pesto och ajvar relish sås. MUMS!!! Till det drack jag ett glas rött vin. :) Efter maten drack jag en kopp kaffe och en baielys (eller hur det nu stavas?).

Idag hittade jag en "situpsbåge" utanför vårt soprum. Den var i jättefint skick så jag tog med mig den hem. Så nu ska här tränas magmuskler. ;)

Ha en skön söndag!

Tjing!

Något nytt för smaklökarna. :)

Provade något nytt till frukost i morse. "Blåbärsgröt", istället för äppelmos hade jag i lite frysta blåbär och lite vaniljsocker i gröten. :)

                         
Blåbärsgröt                                              Popcorn

Igår kväll satt jag och tittade på tv och åt popcorn. :)

Idag blir det barndop och släktmiddag. :) Så idag får jag bara försöka välja bra och röra mig så mycket jag kan.

Ha en skön dag!

Tjing!

En ny favorit! :)

Jag har hittat en ny matfavorit. Philadelphia Light Oliv. :) Går utmärkt att ha på mackan som "mjukost" eller som "smör".

Kan förstå om inte alla tycker att den är god men jag som älskar oliver tycker att den är MUMS!!! ;)

Dessutom innehåller den bara 12% fett. :)

Idag har jag haft med mig O på skolan och vi har musicerat en del. :) Han har spelat trummor och var överlycklig. :) Imorgon är det barndops dax. ;) Min svåger och svägerska ska döpa sin son. Så jag kommer att ha liten "makt" över vad jag kommer att äta imorgon. :( Får försöka göra bra val och kanske rör på mig lite oxå?

Stegräknaren säger idag så här långt 8168 steg så jag funderar på att ge mig ut på en kvällpromenad. Får se hur det blir med den saken?!

Ha en skön fredagskväll!

Tjing!

Livet är som det är och det är bara att inse att man inte kan göra så mycket åt det!?

Eller kan man det? Jag tror på ödet men samtidigt tror jag att vi har en hel del att säga till om själva. Vi gör alla val i livet och vi gör många olika val varje dag. Men att jag skulle träffa min man för drygt 8 år sedan tror jag handlar mycket om ödet. ;)

Idag är jag hemma med min äldste son vars fritids är stängt för att personalen har planeringsdag. :( Och givetvis måste jag iväg till skolan idag och träffa mina klasskamrater från Singer/Songwriter kursen. Så jag får ta honom med mig och hoppas på att jag kan hålla honom sysslesatt. Min vännina ska ta med sig ett "dataspel" som han ska få låna. :D Tack K du är en ängel! ;)

Annars så har jag hittills idag ätit min gröt med äppelmos och lättmjölk och druckit en kaffe latte och ätit ett päron och en nektarin. Vet inte riktigt vad jag ska äta till lunch men det ger sig så småningom. I kväll tror jag att jag och maken ska ta och äta något gott tillsammans. :)

Ska försöka komma iväg en sväng till Iksu och träna oxå idag. Kan ju inte träna imorgon då det är barndop och maken jobbar. :( Har iallafall inbokat ett Bodypump och Spinningpass på söndag! :)

Fick ett litet + på vågen igår men bara 0,1 kilo. :( Så jag kör för fullt den här veckan så blir det säkert ett fint minus till nästa vecka! :)

Ha en underbar helg!

Tjing!

Uppenbarelse! ;)

Jag insåg en sak för en liten stund sedan. Jag läser en blogg varje dag som har varit min "ledstjärna" i livet. Joanna har varit min inspiration ett tag nu och att läsa om hennes med och motgångar är en del av min vardag. Jag fick en "uppenbarelse" när jag läste hennes blogg idag. Jag kommenterade hennes inlägg och jag skrev:


"Jag är oxå smalare idag än vad jag var när jag var 18 år. :) Framför allt är jag i mycket bättre fysisk form nu än vad jag var då. :) Och du är en av anledningarna till det. ;) Har aldrig varit i så bra form som nu i hela mitt liv. :D Och jag tänker fortsätta hela livet ut! ;) Jag blev överlycklig förra hösten när jag hittade ett par höga gummistövlar som passade mig. Har aldrig kunnat ha höga stövlar på grund av mina vader. :( Men nu är de smalare och jag oxå. :D Lycka till med att hitta dina önskesaker! *kram*"

                                       
                        Stövlarna framifrån       och från sidan

Jag insåg efter att jag skrivit min kommentar att jag faktiskt mår jättebra just nu! :D Jag har hittat en motionsform som jag trivs med och där jag känner att jag får ut det jag vill av träningen. I våras var jag så less på träningen och tyckte att det var jätte tråkigt att gå till gymmet. :( Nu i sommar har jag börjat med Spinning och Bodypump och det är helt underbart speciellt Spinningen. Har inte hunnit komma igång ordentligt med Bodypumpen än för att känna det med den oxå.

Jag var en soffpotatis i över 30 år men jag kommer inte att vara det mer i mitt liv. Den underbara känsla som jag får av träningen finns det inget annat som kan ge mig.

Jag har fått nya "vänner" här på nätet som oxå är på en resa till ett sundare och smalare liv. Tack för era synpunkter och tips. :)

Jag ser fram emot att gå och träna och äta bra, något som jag aldrig trodde för bara 4 år sedan.

Gör dig själv en tjänst, ta hand om dig själv det är det bästa jag har gjort på mycket länge. ;)

Ha ett underbart liv!

Tjing!

Vilken underbar känsla...

...jag har i kroppen just nu. :) Har precis ätit min lunch. Kokt potatis, pannbiff, stekt lök och brunsås. MUMS!!! Innan dess har jag kört 35 min Spinning.

Så nu ska jag snart cykla ner till Universitetet för att jobba med min låt.

Ha en bra eftermiddag! Här regnar det massor! :(

Tjing!

Ny dag med nya utmaningar.

Idag regnar det igen. :( Men jag kommer i och för sig att vara inomhus. Har ett spinningpass inbokat kl 11. :)

Har lämnat grabbarna på dagis och fritids och nyligen avslutat min frukost. Idag blev det fiberhavregrynsgröt, äppelmos utan tillsatt socker, lättmjölk och några smultron.

                       
Frukostgröten                            Dagens skörd!   :)    


               
 Blommor som finns på vår gård! :)

Efter spinningen ska jag ta mig till skolan och förhoppningsvis jobba med min låt. :)

Ha en bra dag!

Tjing!

Jag hann...

...skicka in mitt inlägg innan deadlinen var slut. :) Med 5 minuter till godo. Skulle precis skicka in det jag skrivit men då kom jag åt touchpadden och allt försvann. :( Men jag skrev om inlägget och skickade in det. :) Känns underbart. Nu har jag en vecka tills nästa inlägg ska in. :S

Ska gå och lägga mig nu! :) Imorgon blir det spinning igen! :)

Sov gott!

Tjing!

Min lunch idag...

...bestod av VV Kabanoss, squash, aubergine, röd paprika och vitkål. Jag stekte allt ihop och sedan smaksatte jag det med Mushroom soya. MUMS! Till efterrätt åt jag lite melon. Allt som allt ca 300 kcal. Så nu har jag 700 kcal att äta i kväll. :)

Annars så har jag fortsatt att plugga. :(

Ha en bra eftermiddag och kväll!

Tjing!

"Knäskrubbat" köksgolvet precis. :(

Nu har jag skrubbat köksgolvet med en "kökssvamp". :( Och jag skäms över hur smutsigt det var. Var helt genomsvett när jag var klar. Så jag kan ha gott samvete över att jag inte kommer iväg och tränar idag. ;) Köksgolvet är skinande rent. :)

Ska snart ta och fixa lite lunch. Börjar känna mig ganska hungrig och jag inser nu att det inte är så konstigt med tanke på att klockan snart är halv två.

Ha en fortsatt bra dag!

Tjing!

Nu måsta jag lägga in en högre växel. :S

Jag har verkligen softat hela sommaren. Det har varit så skönt men det innebär oxå att jag har "häcken full" nu. :(

Har idag nyligen avslutat min frukost och mellanmål som idag blev fiberhavregrynsgröt, äppelmos utan tillsatt socker och lättmjölk (289 kcal) och som mellanmål har jag druckit en kaffe latte och tagit en lingongrova med rökt skinka med paprika och ett päron (240 kcal). Jag äter ca 1500 kcal om dagen så jag har ca 1000 kvar till resten av dagen.

Tycker att det funkar ganska bra med maten och nu känner jag mig peppad att träna mina 3-4 pass i veckan. Spinnigen igår kväll var helt underbart skön efteråt. Och som instruktören sa igår efter passet är det viktigt att komma ihåg den känslan man har efter passet så att man orkar när det känns jobbigt. Något som oxå är viktigt är att man tränar efter sin egen dagsform och att man lyssnar på sin egen kropp. Känner dock att jag orkar mer och mer och att min kondition håller på att så sakta men säkert bli bättre. :)

Fotade min orkidé igår men glömde att lägga in en bild. Men den kommer här! :) Nu är alla fyra blommorna utslagna. :D



Vi har ganska fint väder idag och än så länge är det upphållsväder och solen var framme i morse när jag gick med sönerna till dagis och fritids. :) Men nu ser jag att det är ganska mycket moln på himlen. Jag kommer ju inte att ha någon tid att vara ute i dag så för mig kvittar det vad det är för väder.

Ha en bra dag! Underskatta inte vardagsmotionen! ;) Bara genom att gå fram och tillbaka och lämna mina grabbar på dagis har jag jobbat ihop drygt 2000 steg. :) Och som min "guru" brukar säga. Ta dig alla chanser att motionera, ta trappan istället för hissen, hoppa av bussen någon hållplats tidigare och gå sista biten eller ställ bilen hemma och cykla eller ställ den längst borta på parkeringen och gå så långt som möjligt. Alla kan tänka på ett annat sätt och få in motion i vardagen. Det handlar bara om att vilja sig själv väl!!! Ta hand om din kropp! ;)

Tjing!

Jag är mycket nöjd med dagen...

...förutom att jag inte har pluggat som jag borde.

Men jag har ätit bra mat och tränat. Har kört 45 min spinning och jag svettades jättemycket. :) Om man kan vara beroende av spinning så är jag nog det. :) Nu gäller det bara att spara pengar så att jag har råd att köpa ett par spinningskor.

Sitter här i sängen nyduschad och känner mig så där underbart fysiskt trött som man gör efter att man har tränat. Imorgon blir det nog Bodypump!?

Ha det bäst! Sov gott!

Tjing!

Utmaning om du vill!?

Tre saker jag gör när jag vaknar:

*Går in i köket och gör havregrynsgröt i micron
*Går på toan
*Pussar på mina söner

Tre saker jag måste ha under dagen:

*Kaffe Latte
*Motion i någon form
*Kramar och pussar av mina barn och make

Tre personligheter hos mej:

*Glad
*Målmedveten
*perfektionist

Tre saker jag gärna ägnar mig åt:

*Musicerande och hanverkande
*Min familj
*Laga mat och baka

Tre saker jag är rädd för:

*Att dö innan mina barn är så pass gamla att de kan vara självständiga
*Att jag oroar mig för mycket över morgondagen så att jag inte lever i nuet
*Att inte ha den underbara  familj jag har nu.

Tre saker jag drömmer om:

*Att mina barn kommer att bli framgångsrika i livet och deras drömmar bli verkliga
*Att jag har besökt alla världsdelar under mitt liv
*Att fortsätta träna resten av livet och ha en bra hälsa.


Nu är jag mätt och glad! ;)

I kväll har vi ätit riktig husmanskost. Det blev pannbiff med kokt potatis, brunsås, ärtor och stekt lök. MUMS!!!!

Ska cykla till Iksu om en stund och köra ett spinnigpass. :)

Annars så har vi varit och handlat idag. Annars så har det inte hänt så mycket här idag. :(

Ha en skön kväll!

Tjing!

Sumering av helgen!

Jaha, nu var det måndag igen. :( Varför går helgerna så fort? Veckorna segar sig fram och sen är det fredag och plötsligt måndag. :S

Idag och imorgon är maken ledig, han jobbar på lördag. :( Men vi ska iallafall äta frukost tillsammans idag. :) Har varit och lämnat sönerna på fritids och dagis. Gick in på Ica och handlade frallor på vägen hem. :)

Idag ska det pluggas både data och musik är det tänkt. Så nu gäller det att ha självdiciplin. ;)

Ska även se till att jag äter "rätt" och motionerar. Har ett pass inbokat i kväll. :)

Ha en bra dag! Här regnar det här idag! :(

Ha det bäst!

Tjing!

Tänk vad man kan glädjas av lite. ;)

Igår hade jag 36 besökare i min blogg och idag har jag hittills haft 43 besökare.???!!!  :D I vanliga fall brukar jag ha ett tiotal besökare.

Men jag saknar fortfarande kommentarer?!

Ha det bäst!

Tjing!

Oj då!

Utanför mitt fönster så öser regnet ner. Och inne i stan är det Umeå City Beach Volleyboll final idag. :( Jag tycker synd om både utövare och åskådare.

Jag däremot har bokat tvättstugan. Och det känns ganska så bra. :)

Annars så har jag inte gjort så mycket idag mer än ätit, sovit och surfat lite.

Kom som vanligt i säng alldeles för sent igår. Men det känns helt ok efter en timmes tupplur. ;)

Ha en bra dag!

Tjing!

Helgen är redan här! :)

Idag har jag inte fått mycket gjort. :(

Som vanligt när jag har massor av planer så blir inget som man tänkt sig. Men jag måste nog bara lägga det bakom mig och gilla läget.

Jobbar på att inte älta saker och ting och leva i nuet och försöka acceptera det som hänt.

Så vad kan jag lära mig av dagen?

Har inga svar idag men kanske imorgon?!

Tjing!

Mycket nöjd med mig själv! :D

När jag ställde mig på vågen i morse blev jag minst sagt glad. Har på en vecka gått ner 0,8 kilo! :D

Och då har jag inte varit så noga med maten. :( Men däremot har jag ju tränat en hel del! :)

Idag har jag kört Spinning och det var tufft, killen som hade passet körde på för fullt. :S Jag körde så gott jag kunde men var lite sliten efter passet igår. Nu ska jag inte träna förrän på söndag så då ska jag köra för fullt. ;)

Ha en skön kväll!

Tjing!

Ugnspannkaka med skinka och äpple...

...blir det till middag i kväll. :)

Hittade receptet på nätet när jag sökte efter ugnspannkaka. Tyckte att det lät spännande med äpple. Ursprungsreceptet skulle det vara bacon i men jag valde att ha skinka i istället.

Ha en skön kväll!

Själv ska jag ta mig till Iksu och träna!

Tjing!

En bok som jag vill läsa! ;)

 Sitter och tittar på Oprah och författarinnan Elizabeth Gilbert som skrivit boken Eat, pray, love är där.

Som jag förstår det så handlar boken om att ge sig själv egen tid och inte rusa genom livet. Jag känner att det nog vore bra för mig att läsa boken.

Känner att jag borde prioritera lite annorlunda än vad jag gör just nu.

Boken är på engelska och jag har hittat den på Bokus där står det följande om boken.

It's 3 a.m. and Elizabeth Gilbert is sobbing on the bathroom floor. She's in her thirties, she has a husband, a house, they're trying for a baby - and she doesn't want any of it. A bitter divorce and a turbulent love affair later, she emerges battered and bewildered and realises it is time to pursue her own journey in search of three things she has been missing: pleasure, devotion and balance. So, she travels to Rome, where she learns Italian from handsome, brown-eyed identical twins and gains twenty-five pounds, an ashram in India, where she finds that enlightenment entails getting up in the middle of the night to scrub the temple floor, and Bali where a toothless medicine man of indeterminate age offers her a new path to peace: simply sit still and smile. And slowly happiness begins to creep up on her.

Jag tror att jag ska ta och beställa boken och läsa den när jag behöver en paus i kurslitteraturen i höst! :)

Ha det bäst!

Tjing!

Tillbaka till vardagen! :S

Idag är första dagen på nästan 8 veckor som jag är helt barnfri. :D Lämnade grabbarna på dagis och fritids vid 10 tiden och ska hämta dem igen vid 15 tiden.

Har massor att göra så frågan är bara vart jag ska börja? Har precis ringt två viktiga samtal. Det känns väldigt skönt! :)

Innan jag somnade igår fick jag värsta inspirationen till en fortsättning på en sångtext som jag började skriva i början av sommaren. Bra att det finns en antecknigsfunktion i mobilen. :)

Idag ska jag börja på allvar att jobba med att bli av med kilona som jag gick upp under semestern. "Fuskvägde" mig i morse och det ser mycket lovande ut. :)

Till frukost åt jag fiberhavregrynsgröt med äppelmos och lättmjölk. Har nyligen ätit ett litet mellanmål bestående av ett päron och en apelsin. Har vattenflaskan bredvid mig så att jag inte glömmer att dricka. Har lärt mig att det är minst lika viktigt att dricka vatten som att äta rätt. Det är även bra att dricka mycket för det stillar en eventuell hunger. ;)


Så här vacker är min orkidé idag! Tre blommor som är utslagna! :D

I kväll ska jag ta mig iväg och träna. Spinning blir det får se om jag hinner med Bodypump oxå?

Ha en underbar dag!

Tjing!

Dagen idag är nästan över.

Och idag har jag och sonen varit hemma tillsammans. Imorgon ska han vara på fritids. :)

Har fotat lite idag. Mitt "kvällsfika" och ett stenansikte vi har vi centrum där jag bor.


Violglass med blåbär! MUMS! ;)


Stenansikte!

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Tjing!


Varför ska man göra allting så krångligt?

Jag har gått runt och varit irriterad över att jag inte kan ha min äldste son på fritids som jag vill utan måste rätta mig efter tider som jag fick i ett brev för några veckor sedan.

Idag efter att jag och O varit och lämnat F på dagis gick vi till Biblioteket. Det öppnade inte förrän vid 10 och klockan var 9.45. :( Då frågade jag O om vi skulle gå och kolla vart han skulle gå på fritids? JA!!!!

Vi gick dit och jag pratade med en av personalen där som sa att han gärna fick vara där. :D Tiderna vi hade fått var inskolning av förskoleklassen för att de skulle lära känna varandra. Men om O ville vara på fritids utöver tiderna som vi fått var det inga problem. JIPPI!!!!

Varför ska man vara så konflikträdd och inte fråga när man känner sig missnöjd??? Nu känns det mycket bättre och han kommer att vara på fritids mellan 10-15 resten av veckan. :) Förutom på torsdag då vi ska vara där kl 9 och och jag ska vara med tills kl 10.30.

Nu är det snart dax att gå och hämta lillebror på dagis. Ska bli kul att se om han har varit blöjfri på dagis idag!? Han hade kalsonger när han gick till dagis i morse. Han var så stolt!!! :D

Ha det bäst!

Tjing!

Jag är en stolt mamma! :D

Idag när jag skulle hämta min yngste son från dagis berättade hans fröken att han inte hade haft någon blöja på sig efter mellanmålet. Han har inte haft någon blöja under hela kvällen heller. :) Han är jätteduktig och går på pottan eller toaletten när han behöver. :) Jag är så stolt och det är han oxå. :) - Mamma får jag ha "songer" (kalsonger) nu?! - Ja, du får ha kalsonger nu. - Tack mamma! :D

Annars så har jag varit ute på en kvällspromenad i det underbara vädret. Det blåser lite kyligt men solen har varit framme på en klarblå himmel. :)

Ha en underbar kväll! Jag ska plugga!

Tjing!

Mina barn och andras ungar! ;)

Låter värre än vad det är. Har haft 6 barn här hemma i lägenheten i eftermiddag. Mina söner har haft 4 kompisar här. Konstigt nog var det lugnare än när de är själva. ;)

Nu har tre av kompisarna gått hem och det verkar som om det är fler barn nu än innan. :S Kan ju till viss del bero på att det börjar bli trötta och hungriga. :(

Maten står på spisen, blir kokt potatis och köttgryta till middag idag. :)


Kvällens middag som tillagades här om dagen.

Hade bokat ett spinningpass ikväll men jag känner att jag inte hinner. Behöver plugga och nu måste jag gå och lämna sonens kompis vid sju tiden oxå då passet börjar.

Kanske tar mig en promenad istället i samband med att jag går och lämnar kompisen. ;)

Annars så har dagen flytit på som vanligt. Känns i luften att det börjar bli kallare nu och i morse var det riktigt kyligt när vi gick iväg till dagis. Första dagen på väldigt länge som jag och grabbarna hade jacka på oss. :( Men det är väl som med allting annat. Det är bara att gilla läget! ;)

Ha en skön kväll!

Tjing!

Dagen så här långt...

...har varit ganska ok förutom i morse när jag fick ägna ca en halvtimme åt att städa efter mina söner som hade fått tag i färg och pensel och dekorerat delar av lägenheten. :(

Idag har ju lillebror börjat på dagis igen efter 7 veckors ledighet. Han var så stolt i morse när han skulle dit. Storebror får vänta tills på torsdag innan han kan börja på fritids. :(

Jag har hunnit plugga lite idag men långt ifrån så mycket som jag borde. :( Vilket innebär att jag vet vad jag måste göra i kväll. :( Som man bäddar får man ligga!

Borde oxå komma iväg och träna lite, får se om jag kanske tar en paus i pluggande och rör lite på mig!? Rapport kommer senare. ;)

Till lunch idag åt vi min "underbara" spenatlasagne. MUMS! Gjorde en sallad med gurka, röd paprika och sallad. Hade lite olivolja, citron och kryddor på. :)


Lasagnen var mycket god! :)

Perfekt att ha i till lunch! :) Inte så kul att laga mat när man bara är två eller senare i veckan en. :(

Ha en fortsatt bra måndag!

Tjing!

Free Culture



Den här boken håller jag just nu på att läsa. Den är kurslitteratur i sommarkursen Öppenhet på Internet som jag läser. Den är på engelska men känns ändå lite lätttare att läsa än den förra boken som vi skulle läsa som ändå var på svenska.

Så om ni undrar vad jag ska göra i kväll så vet ni det nu. ;)

Tjing!

Jag är helt slut...

...och orkar ingenting. Har precis avbokat träningen i kväll. Ska försöka att iallafall gå ut på en promenad istället om jag orkar?!

Idag har vi varit hela familjen på Iksu och badat. :) Kan ju vara en av orsakerna till varför jag är helt slut. En annan kan vara att jag inte sovit tillräckligt i natt eller att jag har tränat lite för mycket på senaste tiden. :S

Eller så har jag paltkoma. ;) Har ätit Pitepalt till lunch idag.

I kväll blir det köttgryta med kokt potatis.

Åt min sedvanliga fiberhavregrynsgröt med äppelmos och lättmjölk i morse, drack även en kopp the och en lingongrova med leverpastej och kiwi.

Till mellanmål på badet åt jag en risifrutti och två bananer.

Ingen jättebra mat dag och med tanke på att jag har avbokat träningen känns det inte så possitivt. :(

Men jag tar nya tag imorgon och jag hoppas att jag kanske kan komma iväg och träna då istället.


Kanske ska ta och gå på en promenad och sätt mig på stolen och njuta av den fina naturen?

Tack och hej leverpastej!

Tjing!

Många järn i elden har jag haft idag! :)

Jag fick sova ända tills kl 9.30 idag. Och trots det har jag fått massor gjort idag. :)

Jag har gjort en köttgryta


Min köttgryta innehåller, nötgrytbitar, morot, lök, kålrot och lite rött vin. :)

Bakat dinkelbullar


I bullarna idag hade jag dinkelmjöl istället för vetmjöl, havregryn, rågsikt, vatten, kesella m.m.

Bakat kanelbullar


Nu ligger det tre nya påsar bullar i min frys! Får se hur länge de räcker.

Gjort en spenat lasagne


Jag hade krossade tomater, hackad spenat, vitlök, matlagningsgrädde, keso och ost i lasagnen.

Så jag känner mig mycket nöjd kan man lugnt säga. Dessutom har jag tvättat fyra maskiner tvätt oxå.

Så här fin är min orkidé idag.



Nu sitter jag här framför datorn och njuter av en Xider Bright! :)

Ha det bäst!

Tjing!


Mission acomplished (eller hur det nu stavas?)

Tog mig iväg till Iksu i eftermiddags för att träna Bodypump och Spinning. Var lite osäker på hur det skulle gå eftersom jag hade väldigt ont i mitt högra lår igår. Men mot all förmodan gick det faktiskt riktigt bra. Kunde inte köra helt fullt ut på Bodypumpen idag, fick lägga på lite mindre vikter och inte köra alla övningarna. :( Visste att jag hade ett spinningpass framför mig och jag hade lite känningar i låret. Men jag kände ingenting under spinningpasset mer än att jag inte vågade köra på för fullt med risk för att få mer ont. Men det klarade sig och nu känns det ganska ok. Får se hur det känns på söndag då jag har planerat att träna nästa gång.

Till middag i kväll gjorde jag pasta och tonfisksås. Drack en kaffe latté och tog en bit blåbärskaka till efterrätt. MUMS!! :)

Nu sitter jag här och surfar och tittar på Smallville. ;)

Funderar på att färga håret i kväll men jag vet inte om jag orkar?

Annars så har jag försökt att gilla läget vad det gäller nästa veckan. Jag får försöka göra det bästa av situationen och planera de stunder som jag är barnfri. Jag har en hel del saker att göra och det gäller bara att göra dem när jag har tid över.

Ha en bra kväll!

Tjing!


Life is a rollercoaster....

...and I am not sure I want to be on it?

Igår kväll ville O ha plättar och som den oerhört snälla mamma jag är gjorde jag plättar till honom och resten av familjen. Plockade fram min mormors gamla plättlagg och stekte plättar. :)


Plättar!

Smärtan i benet känns lite bättre idag så jag tänker försöka träna.

Har nyligen ätit en sen lunch som bestod av potatis, flintastek, kycklingfilé, champinjoner, squash, morötter och coctailtomat.


"Min egen pyttipanna"

Ska strax ta och gå och byta om så att jag kan cykla till Iksu och träna!

Ha en bra kväll!

Tjing!

RSS 2.0