Vädret är kass men jag cyklar ändå! :)


Jag har cyklat till skolan idag även om det är så trist väder ute idag. :(

Det snöar ute och jag sitter här inne och det är tyst och lugnt. Maken och sönerna sover. :)

Till kvällsmat åt vi soppa och smörgås. :) Nu sitter jag här och bloggar och kommer nog inte heller att bli så långvarig. ;)

Hoppas att du har haft en bra dag idag!?

Ha det bäst!

Tjing!

Dagen idag blev en bra dag! :)

Idag fick jag sovmorgon igen. :) Tack M du är sååå snäll! :)

Har putsat fönstrena i köket idag och bytt gardiner. :) Så nu har jag mina "vårgardiner" i köket igen. :)

Så även om det har snöat idag så är det iallafall lite mera vår i mitt kök. Har även städat fönsterkarmarna i köket och i sovrummet och gett blommorna en dusch i badkaret. Lillebror tyckte det var hemskt roligt att blommorna fick duscha. :)

Till middag idag blev det pizza som jag gjorde själv på fullkornsvetemjöl. Blandade tomatpuré med vatten och kryddor och hade på 17% riven ost och rökt skinka och tonfisk. På en liten bit till mig själv hade jag även vitlöksfyllda gröna oliver. MUMS!! Hade gjort egen pizzasallad.

Till lunchen åt jag rester, gjorde en räkfond här om dagen och i veckan gjorde jag en grönsakssoppa av fonden. Så till lunch idag åt jag av soppan.

Annars så har jag plockat och städat lite här hemma idag. Känns så skönt! :)

Hoppas att du oxå har haft det bra!

Tjing!


Nu är mina "vårgardiner" uppe! :)

Min helg så här långt!

Helgen så här långt har varit bra. Vi fick barnledigt igår då K tog hand om våra söner. Tack än en gång vännen. :)

Till middag igår åt vi hängmörad ryggbiff med potatisgratäng med roquefortost, vitlöksbröd och frästa färska champinjoner. Till maten drack jag ett glas rött vin. MUMS!!

   
Potatisgratängen            Vitlöksbröd                      Biff med gratäng

Sen kollade vi på tv, det blev Så ska det låta och när det var slut kollade vi Let´s Dance.

Gick och la mig ganska tidigt och vaknade vid 8 tiden i morse. Önskar att jag hade kunnat sova lite längre men det ville inte min kropp. :(

Nu snöar det utanför mitt fönster och termometern visar +-0. :( Jag vill ha vår NU!!!

Ha en fortsatt bra helg! Min har börjat bra! :)

Tjing!

Barnledig i kväll och imorgon! :D

Håller på och tvättar. Kom precis upp från tvättstugan. Maken är och lämnar barnen hos K. De ska sova där i natt! Tack K du är helt underbar! *puss* Du anar inte vad det betyder för oss att du tar grabbarna. Love you!

Så i kväll blir maken och jag barnlediga! :D

God mat, kanske lite vin till maten. :) Kunna sova ut imorgon bitti utan att bli väckt av två små grabbar som väcker en vid 6 tiden. :(

Hoppas att du oxå har en lika underbar början på din helg!?

Ha det bäst!

Tjing!


Naturen är så underbar! :)

Bullbak, städning och kontemplation! ;)

Har precis satt en bulldeg som står och jäser i mitt solvarma kök! :) Det blir en ny sats vanilj och kanelbullar då den förra var till syjuntan och tog i stort sett slut där. Så nu bakar jag en ny till familjen. MUMS!!!

Har varit och lämnat mina söner på skolan och dagis. Börjar inte själv förrän kl 13. Idag har jag bara en lektion mellan 13-15. :) Lite musikhistoria om dansband! :p

Annars så tänkte jag försöka städa och diska lite här hemma när jag ändå valde att vara hemma på förmiddagen. :)

Brännblåsan gick sönder igår så jag hoppas att den läker ganska snart. Har tagit på lite mer Aloevera idag! :)

Hoppas att du får en bra dag i det fina vädret!

Ha det bäst!

Tjing!


Bjuder på bilden jag tog i förra veckan på mina vanilj och kanelbullar! :p

Mat, mat och lite mera mat! ;)

   
Regnbågslaxens tre stadier, rå, med garnityr och när den var klar i ugnen.

I kväll blev det ugnsbakad regnbågslax med dill, lök, citron, vitlök. Med ugnsrostade morötter och palsternackor samt pressad potatis och vitvinssås. MUMS!!!!!

                                     
Så här såg det ut på tallriken innan det slank ner i magen! :)

Annars så har vi städat lite här hemma. Har typ städat 2 kvadratmeter av de 102 som vi har så nu har vi "bara" 100 kvar. :S

Hoppas att du har haft en bra dag!

Ha det bäst!

Tjing!

Självmedicinering! :)

Igår lyckades jag spilla kokhett vatten på min ena fot, det gjorde fruktansvärt ont men jag tog inte så mycket notis av det. När jag tog av mig strumpan såg jag att jag hade fått en brännblåsa på foten. :( Tog ett blad från min aloevera kaktus och tryckte ut lite "gele" och smörjde in brännblåsan. Det svalkade skönt och idag tycker jag att blåsan ser mycket bättre ut. :)


Aloevera kaktus                  Min vackra fot! ;)

Just nu sitter jag i datasalen och skriver. Börjar inte förrän kl 10 idag. :) Vi ska öva på en Stewie Wonder låt som heter "Wish". :)

Annars så har jag tänkt att gå hem efter lunch ungefär och STÄDA!!!!

Vi har några minusgrader, klarblå himmel och sol hos oss idag! :) Kallt men väldigt mycket vår ändå. Såg att vårblommorna börjar titta upp ur rabatten där hemma utanför huset oxå. :D Det blir nog vår i år oxå. ;)

Ha det bäst!

Tjing!


En fröjd för ögat! :)

En angenäm doft sprider sig i hela lägenheten! :)


Helstekt kyckling i lergryta! :)

I ugnen står min lergryta med en honungsglacerad hel kyckling fylld med äppelklyftor, vitlök och lök.
I grytan finns även färska champinjoner och morötter. Till detta har jag tänkt servera kokt potatis och sås gjord på skyn från kycklingen. MUMS! :)



Hallon och vitchokladmuffins!

Igår var maken och jag en sväng ner på stan och fikade. :) Det var verkligen alldeles för länge sedan. Han drack varm choklad med marshmallows och jag drack the. Vi delade på en hallon och vitchokladmuffins. MUMS!! Den var nybakad så den var fortfarande lite ljummen. :)

Idag har jag varit på en föreläsning om musik och politik. Föreläsaren har skrivit en bok som heter "Musik och politik hör ihop". Han heter Alf Arvidsson.



Det var ganska intressant men föreläsningen var lite väl lång. Vi började vid 9.15 och med en liten fikapaus på 15 min så slutade vi inte förrän 12.15.

Nu är det snart dax att avnjuta kycklingen.  :D

Hoppas att du har haft en bra dag!?

Ha det bäst!

Tjing!

Det börjar ljusna utanför mitt fönster...

...och om två timmar får jag åka hem och sova. :) Underbart!

Hoppas att alla ni som har fått sova i natt har sovit gott!? Att vara vaken hela natten är inget för mig men någon gång såhär ibland går det väl ganska bra.

Längtar till min säng!

Ha det bäst!

Tjing!


So far so good! :)

Nu har jag jobbat 3 timmar av 10. Så nu har jag "bara" 7 timmar kvar. ;) Allt har gått helt ok hittills. Har lagt min brukare som var trött. :)

Nu sitter jag här och funderar på vad jag ska hitta på för att hålla mig vaken ett tag till iallafall. Tror att jag måste ta och äta lite och kanske kolla på en film. Tog med mig två filmer hemifrån om det inte finns något intressant att kolla på på tv:n. Hoppas på en lugn natt men om inte så är det ju det som jag får betalt för, att jobba menar jag. :p

Hoppas att du har en bra lördagskväll och att dagen och helgen så här långt har varit bra!?

Ha det bäst!

Tjing!


Kanske ska ta och se den här filmen?
Den har jag tagit med mig iallafall. :)

Det blir inte alltid som man har tänkt sig! :(

I kväll har jag som bekant varit på syjunta och det var min tur att ha med mig fika. Insåg när jag packade ner allt jag skulle ha med mig att jag hade bakat och gjort likadant fika den här gången som förra gången jag hade fika. Men det blev väl mottaget den här gången oxå. :)


Här får ni en bild på mina kanel och vaniljbullar som jag bjöd på ikväll! :)

Något som dock inte var fullt lika trevligt var den huvudvärk som jag har haft större delen av kvällen men som jag hoppas har bestämt sig för att försvinna nu då jag snart har för avsikt att gå och lägga mig.

Det är nämligen så att jag ska jobba imorgon. Blev uppringd av en kollega tidigare i kväll som undrade om jag hade möjlighet att jobba imorgon 9-18. Efter lite funderingar och prat med maken bestämde jag mig för att jag skulle jobba.

Så från att jag skulle ha en lugn helg så kommer jag nu att jobba imorgon 9-18 och på lördag natt 21-07. Det passar mig väldigt bra då jag i slutet av april kommer att få väldigt lite i studiemedel.

Hoppas att ni har haft en bra kväll!

Ha det bäst!

Tjing!


Städa, tvätta, baka!

Är några av de saker jag ska göra idag.

Igår bakade jag ju kanelbullar och rågbröd och idag tänkte jag göra en mjuk pepparkaka. MUMS!! Det är jag som är ansvarig för fikat på syjuntan i kväll så det är därför jag har bakat bullar och ska baka pepparkakan. 



Pepparkaksreceptet har jag hämtat i från Icas "Hela Sveriges husman" och bilden är tagen från Icas hemsida. http://www.ica.se/


Mormors mjuka pepparkaka

Ingredienser
Portioner: 1 kaka

3 dl vetemjöl 
1 1/2 dl strösocker
1 tsk kanel 
1 tsk malda nejlikor 
1 tsk malen ingefära 
1 tsk bikarbonat 
100 g smör
1 dl grädde
1 dl mjölk
1/2 dl sirap
2 msk lingonsylt
smör + ströbröd till formen


Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Smörj och bröa en rund eller avlång brödform, ca 11/2 liter.
3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält smöret. Rör ner smöret och resten av ingredienserna. Ska inte vispas, endast röras om så att allt blandas väl. Häll smeten i formen.
4. Grädda i nedre delen av ugnen 40-45 minuter.



Bullbilden är hämtad från http://www.recepten.se  men jag bakade efter receptet på baksidan av mjölpåsen.

Hoppas att du får en bra dag idag!

Ha det bäst!

Tjing!


Min stora kille har tappat sin första tand! :)

Snacka om att storebror var stolt när han kom till mig och visade den lilla tanden som han hade tappat. :) Den har varit lös ett bra tag nu och idag trillade den ut. :)

Jag är som ni vet hemma med sönerna idag och som det ser ut just nu kommer jag iallafall att vara hemma med storebror imorgon oxå. Han har inte ätit någon lunch och är väldigt blek och mår nog inte särskillt bra. :(

Jag har en bulldeg på jäsning som jag blandade ihop när sönerna sov "middag" innan. :)

Det ska bli kanelbullar är det tänkt. Bildbevis kommer lite senare när bullarna är klara. ;)

Annars så händer det inte så mycket här hemma idag. Vi har en lugn dag tillsammans och just nu kollar de på Barnkanalen.

Hoppas att du har det bra!?

Tjing!


Tror att jag ska ta och göra lite smoothie lite senare. :)

Lugn och skön natt! :D

I natt har jag sovit 10 timmar!!!! :D

Gick och la mig vid 21.30 och gick inte upp förrän 7.30 i morse. Så underbart!!!

Tyvärr är jag hemma med mina sjuka söner idag. Men storebror har sovit hela natten utan att han behövde få alvedon igår kväll. :)

Det är jättefint väder ute men jag får hålla mig inomhus iallafall tills maken kommer hem och kan vara med sönerna.

Idag måste jag baka bullarna. Och givetvis upptäckte jag att min kardemumma var slut. Så nu får jag vackert vänta tills maken kommer hem vid lunchtid och har köpt med sig kardemumma, smör och ägg. Men sen blir det bullbak iallafall. :)

Hoppas att du har en bra dag idag!?

Ha det bäst!

Tjing!


Ska nog försöka spela lite gitarr och sjunga ihop med grabbarna idag! :)

Att bli inspirerad! :)

Man kan bli inspirerad av mycket. Idag var jag, min klasskompis K och en av våra lärare på studiebesök på en skola utanför stan och kollade när de repeterade en musikal som de har premiär med nästa måndag. Det var niorna på två olika skolor som hade ett samarbete. Jag blev mycket positivt överraskad över hur duktiga de var. Storyn hade de själva kommit på och de flesta låtarna som var med hade de tagit kända moderna melodier och bara ändrat texten.

Pratade med några av lärarna som var involverade och frågade hur de jobbade med projektet och hur de lyckades få ihop det rent "schematekniskt"? (oj vad jag låter som en lärare nu) :p. Han berättade att det hela hade börjat som ett tillval som de jobbat med X antal eftermiddagar i veckan men den här sista veckan så övade de hela dagarna.

Jag kände en sådan härlig energi hos ungdomarna och deras lärare och jag ser verkligen fram emot att göra något liknande när jag själv kommer ut och börjar jobba.

Det som var lite tråkigt var att resten av klassen inte tog sig tid och följde med och kollade. Men det är deras förlust och inte min! :p

Ha en skön kväll! Efter gårdagens natt ska jag gå och lägga mig tidigt i kväll.

Ha det bäst!

Tjing!


Nu börjar den väldigt vackra och speciella årstiden här uppe som kallas vårvinter! :) Cyklade till skolan idag i solskenet! :)

Att njuta av stunden! :)

   
Vitchokladtryffel!                                Kaffe!

Till middag idag blev det pizza, jag gjorde pizza med skinka, ananas och oliver. Efter maten drack jag lite kanelkaffe med mjölk och åt vitchokladtryffel med kardemumma. Tryffeln gjorde jag vid jul och har haft den i frysen.

Dagen idag har varit lugn. Har inte bakat några bullar idag, hade inte så mycket mjölk hemma och dessutom kom jag inte i säng igår kväll så jag passade på att sova när lillebror gjorde det. :)

Ringde ju Vårdcentralen i morse. När de ringde tillbaka fick jag prata med en sköterska. När jag berättade hur F mådde och hon ställde lite frågor kom hon fram till att han inte behövde träffa någon läkare. Vi fick hämta ut en flaska Molipect på Apoteket. Hoppas att hans hosta ska bli lite bättre. Det brukar funka så det blir nog bra. Han har varit jätte pigg idag så han får gå till dagis imorgon.

Jag hade tänkt passa på att fara och träna lite imorgon efter att jag har lämnat grabbarna på dagis och skolan. Får se vad jag gör.

Nu ska jag kolla vidare på ER! :)

Hoppas att du har haft en bra dag!?

Ha det bäst!

Tjing!

Hemma med sjukt barn idag!

Idag är jag hemma med lillebror som är förkyld. Han hostar och jag tycker att hostan sitter lite "längre ner" än vad den borde. Så jag har precis ringt vårdcentralen och kommer att bli uppringd vid 8.30 då jag förhoppningsvis kan övertyga personen i andra änden av telefonen att han behöver komma och träffa en läkare så att vi ev. kan få något till honom för hostan.

Maken har nyligen varit och hämtat storebror som har friluftsdag idag. :) Det blir hans första! Han fick med sig varm blåbärssoppa. Så nu kan han leka och ha kul i snön hela dagen. :)

Lillebror sitter och kollar på Barnkanalen och jag tänker ta och dricka en kopp the och sen har jag massor av saker som jag tänkte passa på att göra nu när jag ändå är hemma från skolan idag. Har bl.a. tänkt att jag ska baka kanelbullar då det är min tur att stå för fikat på syjuntan på torsdag.

Hoppas att du får en bra dag idag!?

Ha det bäst!

Tjing!


Längtar tills jag kan börja cykla igen på allvar. Nu är det rena skridsobanan ute! :(


Favorit i repris! :)


Gårdagens middag! :)

Igår åt maken och jag en god middag och kollade Melodifestivalen tillsammans. :) Älgfilén som vi åt av i fredags var så stor så det fanns kvar kött igår som jag helstekte i ugnen. Jag kryddade den med nymalen svartpeppar och lindade in den i bacon. Till filen gjorde jag potatismos och en rödvinssås med färska champinjoner och lök. MUMS!!!

Idag ska barnen gå på kalas hos en av storbrors klasskompisar. Under tiden de är där tänkte maken och jag städa här hemma. Det behövs verkligen. :(

Hoppas att du har en bra söndag!?

Ha det bäst!

Tjing!


In the mood! ;)

Försöker komma i "form" för att gå till NH och lyssna på mina klasskompisar som ska spela där i kväll. :) Det går ganska bra. :)

Vad ska du göra i kväll? Sova? :p

Ha det bäst!

Tjing!


Kvällens middag! :)

I kväll blev det älgfilé med vitlökssmör, klyftpotatis, frästa färska champinjoner och squash. Drack ett glas rött vin till maten. MUMS! Efter maten drack jag lite kaffe och åt en halv arakksboll. MUMS! ;) Nu har jag druckit lite mer kaffe och druckit turkiskpepparshot. MUMS!!!


Varför???

Dagen idag har varit sisådär! :( Lektionen gick inget vidare men jag är hyffsat nöjd ändå.

På lunchen idag var Abalone Dots på Campus och spelade!!! ME LIKE!!! <3



Abalone Dots har vunnit musikbranschens mest prestigefulla pris: en GRAMMIS för Årets Folkmusik/Visa.

Efter skolan träffade jag några som jag läste en kurs med innan och vi satt och pratade en stund. Nu håller jag på och ordna lite för att maken och jag ska äta lite senare.

Har lite begynnande huvudvärk och känner mig allmänt risig. :( Och jag som planerade att gå och lyssna på mina klasskompisar som spelar på NH i kväll. :( Får väl se om jag kan "bota" kroppen med lite rödvin och ett varmt bad. ;)

Hoppas att du får en skön kväll!

Ha det bäst!

Tjing!

Idag ska jag leda "körsång" :S

Gårdagen var ok men vågen visade samma siffror som förra veckan. Inget plus iallafall. Vägde mig i morse och då visade vågen 85.4 (-0.3 kg sedan förra veckan). :)

Idag ska jag leda min klass i sång. Jag har valt sången "Nu grönskar det" med text av Evelyn Lindström och musik av Johan Sebastian Bach. Jag tänkte lära ut de 2 stämmorna som redan finns och sen har jag gjort en tredje stämma så att det blir trestämmigt. :) Är lite nerövs inför uppgiften då jag inte är van att lära ut körsång. :(

 

Nu grönskar det i dalens famn,

nu doftar äng och lid.

Kom med, kom med på vandringsfärd

i vårens glada tid!

Var dag är som en gyllne skål,

till brädden fylld med vin.

Så drick, min vän, drick sol och doft,

ty dagen den är din!


 

Långt bort från stadens gråa hus

vi glatt vår kosa styr

och följer vägens vita band

mot ljusa äventyr.

Med öppna ögon låt oss se

på livets rikedom,

som gror och sjuder överallt,

där våren går i blom!



Annars så kommer jag även att ha musikteori idag.

I eftermiddag ska jag träffa min grupp som jag läste "Estetisk kommunikation" med och ta en fika på NH (Nationernas Hus). :) Ska även på NH i kväll då några av mina klasskompisar spelar där med sitt band Friday Night Sessions.

Hoppas att du får en bra fredag!

Ha det bäst!

Tjing!


Me in action! ;)

Jättefin text! :)


Coldplay - Yellow

Look at the stars,
Look how they shine for you,
And everything you do,
Yeah they were all yellow,

I came along
I wrote a song for you
And all the things you do
And it was called yellow

So then I took my turn
Oh all the things I've done
And it was all yellow

Your skin
Oh yeah your skin and bones
Turn into something beautiful
D'you know you know I love you so
You know I love you so

I swam across
I jumped across for you
Oh all the things you do
Cause you were all yellow

I drew a line
I drew a line for you
Oh what a thing to do
And it was all yellow

Your skin
Oh yeah your skin and bones
Turn into something beautiful
D'you know for you i bleed myself dry
For you i bleed myself dry

Its true look how they shine for you
look how they shine for you
look how they shine for you
look how they shine for you
look how they shine for you
look how they shine
look at the stars look how they shine for you



Min dag idag! :)

I morse efter att jag hade lämnat mina söner på skolan och dagis så begav jag mig till Iksu för att träna. Idag körde jag 50 min spinning (själv med mp-3 spelarens musik i öronen) och gjorde 100 situps på Pilatesbollen. :)

Glömde ju att skriva att jag även i måndags gjorde mina 100 situps efter att jag varit i gymmet.

Har varit i skolan idag och övat inför morgondagens redovisning. Vi ska redovisa 1990 - talet och 2000 - talet. Vi ska spela Cold Plays låt "Yellow" och Oasis låt "Don´t look back in anger". Jag spelar elbas på båda låtarna. :) I vanliga fall är det alltid jag som sjunger så därför känns det ganska skönt att jag inte gör det imorgon. Båda låtarna går i helt fel tonart för mig ändå.

Har nyligen avslutat kvällsmaten som i kväll bestod av macka och the. MUMS!!

Hoppas att du har haft en bra dag?!

Ska bli intressant att se vad vågen säger imorgon?!

Ha det bäst!

Tjing!

  
Oasis                                          Coldplay

Feelgood kväll! :D



I kväll ska jag till min väninna H och kolla Mamma Mia filmen. Tro det eller ej men jag har faktiskt inte sett filmen. Så det är väl på tiden!?

Hoppas att du oxå får en bra kväll!?

Ha det bäst!

Tjing!

Sentio, ergo canto - canto, ergo sum

När jag hade lämnat grabbarna på skolan och dagis gick jag till Iksu och tränade en dryg timme i gymmet och 40 min på Crosstrainern. :)

Sen åt jag lunch och gick till skolan. Hade lektion mellan 13-15 idag.

Nu har jag nyligen silat av en räkbuljong som jag har kokt. Något som jag lärde mig att göra när jag gick restaurangskolan på gymnasiet.

För er som är intresserade kan jag berätta att man sparar räkskalen i frysen och när man har några påsar beroende på hur stor gryta man har så tar man ut dem och fräser dem tillsammans med lök och vitlök. När de har tinat och fräst någon minut häller man på hett vatten och låter det koka upp, jag tillsätter oxå lite tomatpuré. Låt buljongen sjuda i ca 20 minuter och sila av räkskalen. Det luktar inte särskillt gott när man kokar skalen så det gäller att man vädrar. ;)

Jag använder buljongen som "bas" i fisk eller skaldjurssoppa. Man kan oxå använda det som bas i sås till fisk.

Lycka till! ;)

Håller just nu på och läser en bok som heter "Den musiska människan"  som är skriven av Jon-Roar Björkvold och i den hittade jag ett underbart citat som jag verkligen gillar. Sentio, ergo canto - canto, ergo sum. Jag känner alltså sjunger jag - jag sjunger alltså fnns jag till.

I kväll ska jag kolla ER och kanske brodera lite.

Ha en skön kväll!

Tjing!


Den översnöade cykeln är hämtad, men nu står den på lillebrors dagis istället. :p

Städdag!

Idag har vi städat här hemma. Det börjar så sakteliga att bli lite bättre än vad det var innan.

Annars så har inte mycket annat hänt idag.

Till middag nu i kväll lagade jag en thailändsk kycklinggryta med nudlar. MUMS!!! I kycklinggrytan hade jag lök, gröna bönor, champinjoner, böngroddar, vattenkastanjer, morötter, bambuskott, vitlök, färsk ingefära, citronsaft och lätt kokosmjölk och lite kinesisk soya.


Thailändsk kycklinggryta!

Hoppas att du har haft en bra helg!? Min har varit alldeles utmärkt. :)

I kväll ska jag kolla på Bones och förhoppningsvis gå och lägga mig ganska tidigt.

Ha det bäst!

Tjing!

Träning och fint väder

Idag var jag uppe lite efter 7 och åt min frukostgröt. ;) Bestämde mig för att låta ödet avgöra om jag skulle träna idag eller inte. Men vid 6.45 vaknade jag av att sönerna lekte i lägenheten.

Kl 9 satte jag mig på spinningcykeln och trampade i 45 min. :) Körde nog på lite för hårt i början för i mitten av passet fick jag ta det väldigt lugnt. Men sen i slutet körde jag på lite mer igen. :) Efter det gick jag till gymmet och gjorde 100 situps på pilatesbollen. :)

Gick hem och tog ett avslappnande skumbad och åt lunch. :)

Vi har superfint väder ute idag. Strålande sol och några plusgrader. :)

Hoppas att du har en bra dag?!

Tjing!


Vilken snygging! :p

Min dag idag har varit helt ok :)

Började dagen med min sedvanliga fiberhavregrynsgröt med kardemumma, kanel, lågkalori äppelmos och mellanmjölk! MUMS!!

Gick till skolan och dagis och lämnade mina söner. Sedan tog jag en promenad till Iksu där jag körde 35 min på Crosstrainern och sen gjorde jag 100 situps på Pilatesbollen för att avsluta med stretching. :)

Efter träningen gick jag ner och duschade och bastade. :) Hade med mig två polarkakor med bregott, skinka och alfalfagroddar och åt oxå en banan.

Sen gick jag iväg till skolan för att ha Musikteori och Sånglektion. Till lunch åt jag korvgryta med knäckebröd och smör. :)

Som mellanmål åt jag en banan och ett päron.

Sen for vi och handlade med barnen på Ica Maxi.

Väl hemma igen lagade jag lite mat, till maken och grabbarna gjorde jag pommes och hamburgare (utan bröd).

Själv åt jag ugnsbakad laxfilé med honung, citron och ingefärs glace med helstekta honungs och timjan glacerade champinjoner samt fullkornsbulgur med broccoli och turkisk yogurth med thai sweet chili sås. MUMS!!!! Till detta drack jag Loka Smultron/citron. :)


MUMS är nog det enda jag kan säga, blev inte alls ledsen att jag inte åt hamburgare med pommes. ;)

Hoppas att du har haft en bra dag!?

Ha en skön kväll!

Tjing!

Lite mer om mig! ;)

1. Fyra TV program jag brukar se:
- Grey´s Anatomy
- Du är vad du äter
- Men in threes
- MELODIFESTIVALEN

2. Fyra saker jag gjorde igår:
- Broderade
- SOV!!
- Bloggade
- Lagade mat

3. Fyra saker jag längtar till :
- Våren
- Sommar
- Då jag är färdig lärare
- När jag väger under 80 kilo

4. Fyra saker som står på min önskelista:
- Att jag får träna och äta rätt och må bra
- Att mina nära och kära får var friska
- Att jag ska hitta ett bra jobb som färdig lärare
- Att jag ska få bra självkänsla 

5. Fyra saker jag tycker om att göra:
- Musicera
- Handarbeta
- Umgås med familj och vänner
- Laga mat

6. Fyra saker jag avskyr:
- Avundsjuka
- Falskhet
- Ont om pengar
- Orättvisa

7. Fyra saker jag åt igår:
- Havregrynsgröt
- Korvgryta
- Grov bulle med skinka
- Frukt

8. Fyra bloggar jag utmanar:
* de som vill, vågar & kan

Jag är inne i en negativ spiral just nu...:(

Vågen i morse var då ingen höjdare. :( Siffrorna som kom fram var 86.6 kilo vilket innebär att jag på en vecka har gått upp 0.8 kilo. Har inte vägt så mycket på säkert 1 år eller mer. :( Jag kan bara säga en sak och det är att jag minst sagt inte är nöjd. :(

Vet att jag inte rört mig så mycket men jag borde väl inte gå upp nästan 1 kilo för det. Men, men! Det är bara att "bita i det sura äpplet" och gå vidare antar jag.

Vädret där ute idag gör ju inte saken bättre precis. Gråmulet och plusgrader, rått och trist. Jag får nästan flashbacks från när jag bodde i Skåne. :(

Idag står det Sång/Spel 2000-talet/1990-talet på mitt schema. Det låter väl ganska kul?! ;) Vi kommer under våren att gå igenom olika deceniner under 1900-talet och vi börjar från nutid och går bakåt t.o.m. 1950-talet. Det ska bli roligt att se vad lärarna har hittat på.

Annars så händer inte så mycket annat idag mer än att jag kanske tar mig iväg till syjuntan i kväll.

Hoppas att du har en bättre dag än mig?!

Ha det bäst!

Tjing!


Jag tycker att träden är jättevackra men NU vill jag ha vår istället!!!!!

Upp som en sol ner som en pannkaka :S

Varför ska jag känna såhär? :( I morse var det sol, klarblå himmel - 10 grader och helt underbart. Nu i eftermiddag/kväll har det varit plusgrader, regn och mulet. :( Och som följd av detta mår jag inte bra alls. Tror att jag känner av väderspänningarna som blir när det skiftar från högtryck till lågtryck.

Så istället för att fara på Iksu och träna gick jag hem och sov istället. :(

När jag skulle hämta grabbarna på dagis och fritids gick jag först till Biblioteket för att "beställa" lite böcker som jag hade kollat ut igår. Böcker om hur man lär sig spela blockflöjt. Jag har ju en Sopranino (liten blockflöjt) och jag skulle vilja lära mig att spela på den. Så nu tänker jag göra ett försök att lära mig själv. :) Utanför bibblan såg jag en översnöad cykel och tyckte att det var ganska kul att någon hade glömt sin cykel där och att den var helt översnöad. När jag tittade lite närmare upptäckte jag att det var min cykel. :p


Min stackars översnöade lilla "Malin". ;)


Snacka om att vara tankspridd. He, he! Använder ju inte cykeln så mycket nu på vintern men jag använde den i förra veckan då jag tydligen glömde den utanför bibblan. He, he!

Nu i kväll har jag lagat lite mat. Det blev en "hederlig" korvgryta. Kändes lite som att koka soppa på en spik. ;) Tyckte inte att jag hade i så mycket saker men det blev en jättestor gryta med mat. :)

Korvgryta
600g falukorv, eller annan korv eller fisk
6 stora potatisar
1 gul lök
2 morötter
2 små palsternackor
3 stora färska champinjoner
1 stånd broccoli
3 vitkålsblad
1 liten bit suzhini
3 lagerblad
10-15 kryddpepparkorn
3 buljontärningar

Det var vad jag hade hemma och hade i min korvgryta. Självklart kan man variera och ta bort och lägga till lite vad man tycker om och har hemma.
Jag delade och skalade morötter, palsternackor, lök och potatis och delade de i ungefär lika stora bitar. Rensade champinjonerna och delade dem, delade suzhinin, vitkålsbladen och broccolin i lagom stora bitar. Kokade upp 1,7 liter vatten (det är så mycket som min vattenkokare rymmer) och hällde det över grönsakerna. Tillsatte lagerblad, kryddpeppar och buljontärningarna och lät allt koka upp. När det hade kokat i ungefär 5 minuter lade jag ner falukorven som jag hade delat i lagom stora bitar. Sedan lät jag det koka upp igen och lät det koka i ungefär 5 minuter till. Känn efter med en sticka så att allt är genomkokt och red sedan av med lite maizenamjöl och vatten.


Min egen korvgryta!

Till korvgrytan hade vi knäckebröd, smör och ost!

Smaklig spis! ;)

Ha det bäst!

Tjing!

Idag är en bra dag! :)

Jag sitter i datasalen i skolan igen och idag är det strålande sol och ca - 10 grader utanför mitt fönster. UNDERBART!!! :)

Har bokat in ett spinningpass i eftermiddag mellan 15.15-16.15. Det står att det är hårdrockstema så det blir spännande och se vad det innebär. Jag är iallafall peppad på att svettas. :)

Har bara en lektion idag oxå. Den börjar kl 10.30 och håller på fram till 12.00.

Sen har jag tänkt att gå och lyssna på lite samisk musik. 
 
Så här stod det i mailet som jag fick:

Mitt under samveckan kommer Sámi Jienat till campus. De har tillsammans med den samiska musikern Frode Fjellheim utvecklat en rad olika körverk. Jojken, som vanligtvis uttrycks individuellt, lyfts till en ny nivå genom mångfalden av röster. Körmedlemmarna kommer från Finland, Norge och Sverige.


Bilden har jag "lånat" på hemsidan: http://www.samijienat.com/

Hoppas att du får en bra dag!

Tjing!


Huvva vad jag är less på mig själv. :(

Har ingen ork, har ingen motivation. :( Är glad att jag över huvudtaget tar mig upp ur sängen på morgonen. :S

Sitter på skolan i en datasal och surfar lite. Börjar inte skolan förrän 10.15 idag. :D

Fick just reda på att de ska ha en lektion här om ca 10 min i den här salen så då blir jag utslängd. :( Glömde mitt paserkort hemma så jag hoppas att jag hittar någon som kan släppa in mig i en musiksal lite senare.

Kanske lika bra att jag inte kan sitta här mycket längre så att jag får något vettigt gjort. Ska ta och försöka spela lite innan det är dax att ha lektion lite senare. Och kaffe måste jag ju ha oxå. ;)

Hoppas att du har en bra dag idag!? Här har det snöat en massa men det är inte så kallt så snön är jätteblöt och tung. :(

Jag ska ta och gå tillbaka till "verkligheten". Ha det så bra så kanske vi ses i cyberspace! ;)

Tjing!


Jag vill ha sommar och värme!!!!!


Vitaminkick! :)

                                           
                                               Vitaminkick! ;)

I glaset finns några pressade apelsiner, 1/4 pressad citron, en halv banan och frysta hallon! MUMS!!!

Ska kolla säsongs premiären av ER sen är det sängen som gäller. :)

Ha det bäst!

Tjing!

Tandläkarbesök och fövirring! :(

Stress, stress, stress! :( I morse var det inte kul att vara mamma och inte att vara söner heller skulle jag tro. Efter att jag var rastlös igår kväll och hade svårt att gå och lägga mig så kom jag i säng alldeles för sent vilket resulterade i för få timmar och som dessutom inte var några bra timmar så var jag således supertrött i morse. :(

Släpade mig ur sängen och fixade frukost till mig själv och grabbarna. Tjatade, tjatade och tjatade lite till och blev arg och gick med lillebror till dagis, lyckligtvis träffade jag en mamma till en pojke i O:s klass som kunde ta honom med sig till skolan. Lämnade dagis typ 10 min innan jag skulle vara hos tandläkaren. Stress, stress, stress! :(

Tandläkarbesöket gick bara bra och jag gick till skolan när jag var klar. Men när jag kom till skolan bestämde jag mig för att kolla en gång till att jag hade läst rätt att jag skulle ha gitarr idag kl 10.15. Men nej det skulle jag inte. Lektionen skulle varit idag kl 15 men var flyttat tills imorgon 10.15. :( Så nu sitter jag här på skolan vid en dator och ska ta och gå och fika om en stund. Sen tänkte jag utnytttja tiden till att spela lite instrument. m.m.

Hoppas att du stressar lite mindre än mig idag!

Tjing!


Det här är nästan min utsikt där jag sitter just nu! :)

Gårdagens middag :)

Igår kväll hade maken och jag en mysig middag tillsammans. Vi åt räckmacka till förrätt och rostbiffsfilé med klyftpotatis och trepepparsås till huvudrätt. :) MUMS!!! Med tanke på att både maken och jag kände oss lite krassliga redan igår blev det Loka fläder för mig och maken drack läsk.

    
Räkmacka                            Rostbiffsfilé

Sedan kollade vi Melodifestivalen och åt lite godis. :)

Hoppas att du har haft en bra helg!?

Ha det bäst!

Tjing!

Idag känner jag mig som en pensionär i kroppen :(

Fick även sovmorgon idag igen då maken inte kunde somna om igen. Bra för mig men mindre bra för honom.

När jag väl gick upp vid 10 tiden mådde jag inget vidare och jag känner mig öm i hela kroppen. :( Hade även värsta whiskeyrösten trots att jag varit nykter hela helgen.

Det blir inte många knop för mig idag. Trist med tanke på att solen lyser från en klarblå himmel. Innan solen hann komma till balkongen visade termometern ca - 10 grader men nu är den på väg mot plusgrader. :)

Maken och sönerna ska förmodligen ut och åka skridskor även idag. Men först vill maken titta klart på Vasaloppet.

Hoppas att du har en bra dag idag!

Min lär jag nog tillbringa i soffan tittandes på tv och broderandes på min korsstygnstavla i svart aidaväv broderandes en gul ros. :) Eller framför datorn eller i sängen. :(

Vi lyckades städa grabbarnas rum igår. :) Mycket skönt att det är gjort. :)

Ha det bäst!

Tjing!


Trots att jag tagit mina brustabletter känner jag mig sämre idag. :(

RSS 2.0