Väntar!!!! :(


Vad hände????

Som jag skrivit tidigare så är jag med i en tävling om en resa till Gotland. Tävlingen skulle ha avgjort i fredags kl 22. Men jag har fortfarande inte hört något om vem som vann???

Så jag väntar!!!

Ha en skön kväll!

Jag kollar på Idol och ska förhoppningsvis komma i säng i hyffsad tid i kväll!

Ha det bäst!

Tjing!

Från äpple till saft! ;)

Som ni alla vet som läser den här bloggen så älskar jag att sylta och safta! :) Idag har jag kokat mer äppelsaft och sötat den jag kokte här om dagen.

Här kommer lite bilder på hur det såg ut!


Äpplen och vatten          Silning av saften

Saften jag gjorde här om dagen hade jäst lite grann, men då hittade jag en hemsida på nätet där det stod att man kunde koka upp saften igen och tillsätta mera socker. Eftersom jag inte hade haft i något socker kokte jag upp saften och tillsatte socker. Den blev jättegod! :)


Den färdiga saften på flaskor! :)

Börjar bli ganska less...

... på alla som hela tiden säger att de inte förstår hur jag klarar av att vara ensam i Ume utan maken om sönerna. :( Förstår att de som säger så gör det av ren välmening men det gör saken bara ännu värre. :s Jag jobbar varje dag med min saknad efter min lilla familj och jag saknar dem mer och mer för varje dag som går... (grinar/gråter nästan när jag skriver det här)

Att hela tiden bli påmind om att andra aldrig skulle klara av att vara ifrån sina nära och kära blir ju bara ännu jobbigare och jag känner mig mer och mer ledsen och låg. :( Jag är ingen superkvinna och jag är inte annorlunda än någon annan. Ända skillnaden som jag kan se det är att jag försöker tänka på det så lite som möjligt för att "överleva" avståndet på drygt 120 mil till min lilla familj.

Jag sysselsätter mig så mycket jag kan med div. olika saker och försöker tänka positivt istället att nu har det snart gått halva tiden och att jag snart kommer att få träffa dem igen.

I helgen var jag hemma hos M i fredags och åt en underbar tapas med några glas mouserande vin och lite osötad hjortronlikör! :D Sen åkte vi ner till stan och gick på Club +27 på Rex och hade en helt underbart rolig kväll! Tack än en gång M för en oförglömlig kväll! :)

Igår var jag ner på Umas knytkalas och umgicks med likasinnade och åt god "medeltida mat" iförd min 1500-tals klänning. Efteråt gick jag och M en sväng på stan i våra dräkter och gjorde "succe"! ;)

Jag hoppas att oktober kommer att gå i rasande fart så att jag snart kommer att vara i huset igen med min lilla familj och fixa och dona inför en underbar vinter och Jul!

I slutet av oktober ska förhoppningsvis maken komma upp på besök över en helg! Längtar redan! :D

Hoppas att du har haft en bra helg!?

Tänk på att du kanske inte alltid behöver säga vad du tänker utan tänka först innan du säger något då den du säger saken till kanske blir ledsen! (Jag är fullt medveten om att jag oxå behöver tänka på det varje dag, jag jobbar själv med det hela tiden.)

Ha det bäst!

Tjing!


Kanske ska försöka sy en liknande klänning nu när jag inte har råd med den äkta!?

Medeltidsknytkalas! :)


Min tallrik såg ut såhär! :D

I kväll har jag varit nere på lokalen och ätit god mat och haft trevligt umgänge med andra med samma intresse. ;) I kväll serverades det bl.a.

Helstekt kalkon, spenat och fetaostpaj, vegetarisk färsröra, solbröd, färskost, grönsakssoppa, småkorvar, dadlar, mandelkaka m.m. :)

Givetvis var vi alla klädda i dräkt. Jag hade min ganska nya 1500-tals dräkt på mig. :)


Klänningen         En del av maten

Vid 22 tiden gick jag och min väninna en sväng på stan. Vi fick många glada tillrop där vi gick i våra fina klänningar och mantlar. :)

Ska strax gå och lägga mig, det är ju trots allt en ny dag imorgon! ;)

Sov gott!

Tjing!


Mysmiddag! :)


Dricka! :)     Tapastallrik! Mums! ;)

I kväll hade jag inga planer men när jag var på affären hittade jag både gorgonzola, timjan och rosmarin skinka och vitlökssalami. Sickade ett sms till M och undrade om vi skulle äta tillsammans. Hon nappade och jag cyklade förbi hennes jobb och vi tog en promenad hem till henne.

Väl hemma öppnades en flaska mouserande vin och det hittades lite av varje i skåp och kylskåp! :)

Nu sitter vi och dricker lite kaffe och äter choklad! :)

Funderar på att fara ner på stan och kanske umgås med lite folk! Det är klub 27 på ett ställe vilket innebär att det är mest äldre som går dit. :) Är less på att umgås med 18 åringar. :/

Hoppas att du har en bra kväll!?

Ha det bäst!

Tjing!


Tapasmiddag med gott, gott och vin! :D

"Gräsänka" x 2 i helgen!



I helgen har jag lägenheten för mig själv då både min "sambo" och hennes barn inte är hemma. :) Jag kan gå och komma som jag vill! ;) Tro inte att jag inte gillar K och hennes barn. Jag är jätte tacksam att jag får bo hos dem. Trivs mycket bra och det är skönt att inte alltid vara ensam men ibland behöver man få vara lite själv.

Mina planer i helgen är att fara ner på stan och vara runt lite på Umeå Pride som är i helgen! :) Sen har jag även tänkt gå på ett Knytkalas imorgon kväll nere på lokalen för medeltidsföreningen som jag är med i. :) Ska ta och leta reda på kläderna i kväll som jag ska ha imorgon. :D

Annars så är hösten verkligen på G. När jag cyklade till praktiken i morse så regnade det och var då inte särskillt varmt. :(

Jag tror att det börjar bli dax att använda vantar och mössa.

Annars så rullar dagarna på och jag har snart varit här uppe i en månad! Tiden går faktiskt fortare än vad jag räknat med. :)

Om jag orkar och inte är vaken allt för länge i kväll ska jag ta mig iväg och köra ett spinningpass imorgon bitti kl 9.  Tror att det är med min favoritinstruktör Anette. :)

Ha en skön fredag och en underbar helg!

Massor av kramar till alla mina läsare! :)

Era kommentarer betyder massor för mig!

Ha det bäst!

Tjing!




Ombytta roller! :D

Har idag börjat min 5 veckor långa praktik! :) Jag är tillsammans med en slöjdlärare och kommer att vara det i nästan 5 veckor.

När hon ringde mig i lördags berättade hon att eleverna i årskurs 5 just nu jobbar med något som de kallar "Skapande Historia". Så deras lärare hade frågat min handledare om inte eleverna kunde sy kläder i slöjden. De jobbar just nu med Medeltiden! Och ni som känner mig vet att jag är med i en medeltidsförening som heter Uma. Så när hon föreslog att jag skulle vara "ansvarig" för medeltidstemat blev jag jätteglad. :D Vi åkte ner till en tygaffär i stan och hon frågade mig om råd när det gällde tygval till det som eleverna skulle sy. Kändes lite konstigt men samtidigt roligt att det var jag som var "experten". :D

Jag har gjort en 3 veckors praktik hos samma handledare för 2 år sedan så hon var medveten om mitt intresse. :) I morgon ska jag bära medeltidskläder för att introducera temat för eleverna. :)

Fick en invite av D här om dagen. :D Så just nu lyssnar jag på Paramore, ett tips jag fick av tjejerna i nian som jag hade på slöjden idag. Känner att jag behöver lyssna på det som eleverna lyssnar på då jag även kommer att undervisa i musik.

I helgen är det Pridefestival i Umeå. Funderar på att kanske ta mig ner på stan. Brukar alltid vara väldigt intressant och trevligt! :)

Hoppas att du har en bra dag!?

Man lär så länge man har elever!

Tjing!


Paramore


Och nu var det helg! :)

Har inte haft några lektioner idag. Har fixat och donat lite hemma i K:s kök. :)


Gjorde ett fruktfat som inte bara är snyggt utan gott oxå! ;)

Till frukost i morse blev det gröt som vanligt! :p


Dinkel- och havregrynsgröt med mjölk och hemgjord lingonsylt! :D

Kantarellerna som jag och H plockade håller fortfarande på att torkas. På bilden nedan har jag lagt dem på ett fint tårtfat som K har. :)


Det är bara ungefär hälften av svampen som vi plockade från början! ;)

Hoppas att ni får en bra dag och en skön helg! Jag jobbar 7-16 imorgon men sen är jag ledig resten av helgen! :)

Ha det bäst!

Tjing!

Surdegsbröd och funderingar! :)

I köket står en burk med början på en surdegskultur! :)

Jag är ganska nyligen hemkommen från jobbet, jobbade 16-21 idag. Cyklingen hem kändes en hel del i benen.

Funderar på att fara och träna imorgon då jag inte har några lektioner.

Annars så försöker jag förbereda mig på att jag ska ut på praktik på tisdag. Ska vara ute i 4 veckor och 4 dagar. :) Försöker att få tag i min handledare så att jag kan få reda på mitt schema för de närmaste 5 veckorna.

Känner mig lite lagom trött så jag ska nog försöka att inte vara vaken allt för länge i kväll!

Ha det bäst!

Tjing!

Receptet har vi hittat på receptfavoriter.se


Kanske ska gå ut i skogen och se om jag hittar lite svamp!? ;)

Jag är med i en tävling! :)


Bilden har jag lånat från Englas blogg!

Som ni alla vet som känner mig så har maken, jag och sönerna bott i Umeå i nästan 6 år. Under de sex åren har vi i stort sett inte haft någon möjlighet att få barnvakt vilket i sin tur har inneburit att vi inte har haft så mycket egen tid tillsammans.

Att jag under alla åren har varit antingen mammaledig eller pluggat har gjort att vår ekonomi har varit allt annat än god. Vi kom aldrig iväg på någon "smekmånad" efter vårt bröllop för snart 7 år sedan. Och i april nästa år har vi varit tillsammans i 10 år.

Just nu är jag i Umeå själv (vi flyttade hem till Skåne i sommar) för att avsluta mina studier. Det innebär att jag och maken och sönerna inte kommer att ses förrän i mitten av november. :(

Att vinna resan till Gotland hade varit helt underbart med tanke på att jag aldrig varit där och att det hade varit som en liten försenad "smekmånad"/bröllopsresa och även ett sätt att fira vårt 10 års jubileum. Det  hade varit helt fantastiskt!

Jag hoppas på tur och att det blir jag som vinner resan till Gotland!

Om du oxå skulle vilja försöka vinna resan kan du gå in på Englas Showroom och försöka! ;)

Lycka till!

Tjing!






Känner mig som i ingenmansland! :(

Just nu känner jag mig oerhört "rotlös". Vet som inte riktigt vars jag hör hemma? :( Det känns som bra att vara uppe i Ume men samtidigt längtar jag till huset i Skåne och min lilla familj. :S

Har jobbat hela dagen och varit hos min väninna M i kväll. :) Hon bjöd på jättegod paj med kantareller, köttfärs och tomater. Till det en god sallad med parmesanost och vi drack vitt vin till! :D Tack M för en underbar kväll! Tror att det var precis vad jag behövde just nu!

Ska strax gå och lägga mig då jag ska jobba 9-21 imorgon. :S

Hoppas att du får en fortsatt bra helg i morgon!

Sov gott!

Tjing!



Älskar verkligen den här klänningen! :)
Men tyvärr kan jag bara drömma om den just nu! :(


Tidig morgon för mig idag!

Hur kommer det sig att de alltid visar en bra film på tv när jag egentligen borde ligga i min säng och sova? Jag såg Pirates of the Carabien igår kväll och filmen slutade inte förrän 00.30. Det kändes inget vidare att ställa klockan på 5.30 då. Men jag kände mig ändå oförskämt pigg när jag vaknade ändå. :) Kan det ha att göra med att jag tog mig iväg till Iksu igår och körde en timme på Crostrainern och gjorde 100 situps på Pilatesbollen??? ;)

Nu är jag iallafall på jobbet, min brukare ligger och sover. I morse när jag cyklade hemifrån vid 6.15 var det bara 6 grader ute. Det var skönt med vantar kan jag säga. :)

Jobbar 7-16 idag och 9-21 imorgon. Helt ok om du frågar mig och framför allt trevligt när lönen kommer. :) Har även tagit på mig att jobba nästa lördag då jag egentligen skulle varit ledig.

Annars så är allt ok. Har börjat vänja mig vid tanken att jag kommer att vara här uppe utan maken och barnen i ganska många veckor till. Men saknade börja göra sig påmind. :(

Hoppas att ni får en bra dag!

Här hos mig är det en klarblå himmel och sol! :)

Ha det bäst!

Tjing!


Har druckit the och ätit en macka med makrill och ägg till frukost! :)

Min dag såhär långt!


Rönnbärssaft                  Surdegskultur

Silade saften igår kväll men jag orkade inte koka färdigt gelén. Men det har jag gjort idag på förmiddagen. :) På bilden ovan finns även surdegskulturen som H har stående i köket. Den ser ut som havregrynsgröt men luktar som filmjölk! ;)

Ska jobba i helgen, imorgon 7-16 och på söndag 9-21. Men nu har de hört av sig från jobbet och undrat om jag kan jobba natt hela helgen. Har sagt att det går bra om de fixar någon som kan jobba mina dagpass. Har ingen lektion på måndag så det funkar ju att jobba natt.

Ha en skön fredag!

Tjing!


Det blev 4½ burk rönnbärsgelé! :) Tyvärr hade jag bara tre små burkar. :(
I bakgrunden ser ni H:s solvin. Till höger är ett som är gjort på blåbär och till vänster ett som är gjort på röda och vita vinbär. :)

Gelékokning och svamptorkning! ;)


Rönnbären i kastrullen  Kokta rönnbär      Silning av rönnbären


Kantareller på tork!

Jag håller på och kokar rönnbärsgelé. :) Gjorde dock ett misstag och kramade ur den sista saften ur silduken vilket gjorde att saften blev grummlig så jag fick sila den igen. :(

Men nu ska jag snart koka saften och tillsätta socker. Sen ska jag hälla gelén på burkar. Bilder kommer senare. ;)

Har idag firat H:s födelsedag. Hon hade bakat en underbar födelsedagstårta. :)

Hoppas att du har haft en bra dag!

Ha det bäst!

Tjing!

Kärlek! ;)


Odd Molly klänning! :D

Kan man vara kär i en klänning!?

Om man kan det så är jag kär i två Odd Molly Klänningar! :p

Den som finns på bilden ovanför och den som finns på bilden under!


Bilderna har jag lånat från www.folkart.se där du kan beställa klänningarna.

Tyvärr dröjer det nog några år innan jag kommer att ha råd att köpa en Odd Molly klänning! :(

Men man kan ju alltid drömma! :p

Har min blogg blivit en modeblogg?! ;)

Ha en bra dag!

Tjing!



Underbar helg hos H:s familj! :)


Svampkorgen efter en tur i skogen i Grimsmark! :D

I går vid två tiden åkte jag, H, A och M iväg med bilen till Grimsmark och H:s och A:s föräldrarhem. :)

Vi har haft en underbar helg där med underbara människor. :) Den värmen som finns i deras hem hittar man inte på många ställen. Jag är så glad att jag fick möjligheten att följa med dit i helgen.

Igår kväll åkte vi till Gumboda Hed för att fira "200 år av fred". Där var H med i sin mammas och pappas gospelkör Kör 09. I bandet spelade förutom H:s pappa och bror även min lärare L från Universitetet. :D Underbar musik och medryckande sång. :D

Idag har vi firat H och A som fyller år med en veckas mellanrum. God mat och tårta har stått på programmet. :)

Jag, H och A var även i skogen och plockade lingon och svamp. :)


Lärksopp                      Blandsvamp                Kantarell


Lingon                       Rensade kantareller       Rönnbär

Det blev 1,2 kilo rensade kantareller som ska torkas. Blandsvampen är förvälld och ska frysas. Av lingonen blir det nog sylt och rönnbären ska jag koka gelé på. :)

Naturen har så mycket underbart att ta hand om. :)

Fick även smaka något av det godaste jag någonsin smakat i hela mitt liv idag! :D Ett åkerbär! Snacka om smakexplosion i munnen! :) MUMS!!!!

Tack H med familj för en helt underbar helg där jag verkligen har laddat batterierna. En helg full av kärlek och underbara musikaliska och natur upplevelser. :D

Nu ska jag strax gå och sova!

Ha det bäst!

Tjing!

Omställning!

Jag har åkt ifrån min man och mina två söner för att läsa min sista termin på Umeå Universitet. Det flesta jag pratat med fattar inte hur jag orkar vara borta från maken och barnen. Det fattar inte jag heller men just nu känns det ganska ok.

Det är så mycket som händer just nu så jag har liksom inte tid att känna efter hur det känns. Mycket i skolan, jag har jobbat och sen bor jag inneboende hos min väninna och hennes sambo.

Just nu är jag på jobbet. Jobbar som personlig assistent och min "brukare" ligger och sover. :)

Har inte orkat blogga de senaste dagarna. Dessutom har det varit en massa strul med blogg.se. :(

Hoppas att du har haft en bra vecka så här långt?

Jag började väga mig igen i måndags efter flera månader utan en våg. Efter sommarens utsvävningar vägde jag i måndags 89,4 kilo. Det är bara att gilla läget! Ska bli spännande att se vad vågen visar på måndag.

Ha det bäst!

Tjing!


Jag äter av äppelmoset till min havregrynsgröt på mornarna! :)

RSS 2.0