Lägesrapport! ;)

Nu har vi varit uppe i Umeå igen och packat ihop det sista och städat klart och lämnat nycklarna. :D Känns både skönt och konstigt. Jag är officiellt inte Umebo längre. Iallafall inte i sommar och i höst/vinter kommer jag att bo inneboende hos en kompis.

Ett nytt kapitel i mitt liv har börjat. Om drygt 6 månader är jag inte längre student och ska försöka hitta ett jobb. Har ju pluggat sedan våren 2004 och bara haft uppehåll under 2005 då jag var hemma med sönerna.

Sitter i svärmors soffa i Malmö och bloggar på vår laptop och kollar på tv. :) Maken och sönerna är och kollar på STCC (racerbilar) tillsammans med makens bror. Så jag är gräsänka idag! ;)

Har faktiskt inga planer för dagen mer än att vi ska på Grillfest i kväll på min lillasysters kolonistuga i Lund för att fira mamma som fyller 60 år imorgon.

Igår var maken och jag barnlediga på kvällen. Vi gick och åt på vår favoritrestaurang Café Finn i Lund. När vi träffades för snart 10 år sedan gick vi ofta dit. Det som var ganska roligt var att vi fick sitta vid samma bord igår som vi satt vid första gången vi var där. :) Så efter en underbart god trerätters middag somnade jag gott. Jag åt musslor till förrätt, svärdfisk till huvudrätt och kryddkokt annanas med vaniljglass till efterrätt med en kaffe latte. :D

Hoppas att du får en bra dag!

Ha det bäst!

Tjing!

 

Jag lever! ;)

Är i sommarstugan och har ingen vidare uppkoppling till internet så jag är inte ute och surfar mer än nödvändigt!

Vädret är ok men lite kallt.

I kväll ska vi kanske ut och lägga i några nät. Hoppas att vi får lite fisk! :D

Ha en fortsatt trevlig midsommar helg!

Tjing!


Skulle behöva en hel del visdomsord just nu! :(


Äntligen framme! :)

Nu är vi äntligen framme i Skåne, närmare bestämt i Malmö. Sitter och lånar min svågers dator. :)

Vi ska äta pizza i kväll efter att ha levt på bröd, frukt och lite annat det senaste dygnet. :(

När vi ätit kommer vi att köra till sommastugan i Blekinge skärgård. :D Äntligen lite lugn och ro!!!! Tyvärr orkade vi inte städa klart lägenheten innan vi for från Umeå så vi måste fara upp i mitten av veckan och städa klart och packa ner det sista  och städa klart. Allt fick inte plats i släpet. :( Men det blir en liten utflykt för mig och maken då vi fixat barnvakt i 3 dagar. :)

Jag har inte mått så bra de senaste dagarna och varit så fruktansvärt stressad att jag inte har kunnat sova de två sista nätterna innan vi for. Natten innan vi skulle köra sov jag ingenting. Förstår nu vad min syster pratade om när hon berättade för mig hur det var för henne när hon hade bränt ut sig och "gått i väggen". Jag var så fruktansvärt stressad att jag inte kunde slappna av och kroppen var i högvarv. Hade hjärtklappning. :(

Hoppas att du får en underbar midsommar!

Kram!

Tjing!


Idag har jag äntligen ätit en Solero! MUMS!

Att ha många järn i elden...

...kan ibland vara bra tror jag. Jag sitter och slötittar på V samtidigt som jag sitter och sorterar tidningar. Så jag får liksom två saker gjort samtidigt. I och för sig är det nog inte så effektivt med mycket trevligare! ;)

Hittade ett nytt fint hus idag!


Har anmält intresse på huset så nu väntar jag bara på att de ska ringa! :)

Hoppas att du har haft en bra dag och att det inte har regnat allt för mycket hos dig!

Tjing!

En bit på väg! :)

I morse vid 10 tiden kom Myrorna och hämtade lite möbler hemma hos oss. :) De tog med sig en köpmansdisk, två bokhyllor, en tv, en byrå och två hurtsar. :)

Skönt att bli av med lite saker som vi ändå inte har plats att ta med oss ner.

Har precis varit och lämnat storebror på kalas hos en klasskompis. Lillebror kollar på Bamsefilm och maken har krashat i sängen. Ska snart ta och gå och packa ner lite saker.

Hoppas att du har en bra dag!

Tjing!


Var ska vi bo?





Hittade det här huset på Blocket.

Vad tror du?

Ha en bra dag!

Tjing!

Att göra det man måste är inte alltid så kul! :(

Men idag är en sådan dag! Det är bara att "bita i det sura äpplet" och göra allt det som måste göras inför flytten. Städa, packa, sortera, tvätta fönster m.m.

Ska snart gå och lämna grabbarna på skolan och fritids!

Fick igår reda på att jag hade klarat musikhistorietentan! :D Dessvärre hade jag inte klarat musikteoritentan! :( Så det blir ytterliggare en omtenta i september. :(

Hoppas att du får en bra dag idag!

Tjing!


LÄÄÄÄÄÄNGTAR!!!!!

På banan igen! ;)

Lagom till "sommaruppehållet" har jag tid att fara och träna och känner mig igång igen. :S Men jag har lovat mig själv att gå minst 10 000 steg om dagen eller 70 000 steg i veckan.

Är precis hemkommen från ett 40 min spinningpass. :) Känner mig nöjd och nu ska jag ta itu med köket efter lunch och dusch.

Idag blir det couscoussallad med gravad lax! :D

Hoppas att du får en bra dag! ;)

Ha det bäst!

Tjing!


"Glömde" lämna tillbaka munspelet till skolan. Så jag hoppas på att kanske öva lite i sommar. :)

Idag är jag sååå himla trött! :(


Har haft de här vackra "juvelerna" på mig idag! ;)

Dagen idag har jag tillbringat med maken på en liten tur till Ånäset, där han har lämnat mat. Han kör taxi och har varje måndag, onsdag och fredag en körning där han kör ut matlådor till Bygdeå och Ånäset. Eftersom jag har "sommarlov" bestämde jag mig för att följa med och hålla honom sällskap. :)

Väl hemma igen vid 11.30 hämtade jag mitt pass för att sedan ge mig iväg till Blodcentralen för att lämna plasma. För arvodet jag fick där valde jag ut "sommarstrumpor". :D Bildbevis kommer senare! ;)

Har även idag hunnit med att ha utvecklingssamtal på dagis där lillebrors fröken inte kunde säga nog med positiva saker om vår lille guldklimp. Han har ju gått på dagiset sedan han var 13 månader. :)

Nu har vi nyligen avslutat vår kvällsmat som idag bestod av köttfärswraps! MUMS!!

Hoppas att du har haft en bra dag?!

Tjing!

Massor att göra idag!

Hinner kanske blogga i kväll!?

Hoppas att du får en bra dag idag!


Tjing!

Snacka om att vara glömsk! :(

I morse vid halv tio ringde min mobil. Det var från jobbet där dem undrade om jag var på väg. Jag skulle ha börjat jobba kl 9. Oops! Jag hade bokat in att jag skulle jobba idag för 2-3 veckor sedan och helt glömt att det var idag. :(

Så det var bara att klä på sig och hoppa upp på cykeln och cykla de ca 5 km till jobbet i motvind. :(

Men nu är jag här iallafall och har fått i mig lite frukost. Jobbar tills kl 21 i kväll. :S Det kommer kännas bra sen i slutet av juli när jag får lönen. :)

Hoppas att du har en bra avslutning på helgen!?

Ha det bäst!

Tjing!

En ny dag med nya utmaningar! ;)

Nu har jag precis avslutat min frukost som idag som så många andra dagar har bestått av fiberhavregrynsgröt med kanel, lågkaloriäppelmos och mellanmjölk. MUMS!!

Kl 9 ungefär sätter jag mig på spinningcykeln och kör 45 minuter energivande spinning! :P

Ett härligt sätt att börja min lördag!!! :D

Hoppas att du får en bra lördag!

Ha det bäst!

Tjing!


Det blev ingen Solero här om dagen så jag hoppas på att det kanske blir en idag istället!? :)

Livet blir vad man gör det till! ;)

Idag har maken och jag varit hemma tillsammans och packat och sorterat inför flytten. Ett nödvändigt ont. :( Hittade en låda med saker som jag hade tagit från mormor när vi tömde hennes lägenhet. Saknar henne samtidigt som jag vet att hon har det bra tillsammans med morfar där hon är nu. :)

Jag önskar att jag hade träffat mormor mer de sista åren hon levde men det var ju ganska svårt med tanke på att hon bodde i Lund och vi har bott i Umeå de senaste 6 åren.

Det är lätt att vara efterklok och tänka så men jag inser att det är viktigt att träffa sina nära och kära speciellt när man som vi har bott långt borta ifrån alla under så lång tid. :(

Men om ca 2 veckor kommer vi att vara nere i Skåne/Blekinge och vara där hela sommaren. :) Sen kommer jag att åka upp under hösten/vintern hit till Umeå och avsluta mina studier för att sedan oxå flytta ner. :)

Saknar min familj och mina vänner där nere samtidigt som jag vet att jag kommer att sakna mina nya vänner som jag har fått under de senaste 6 åren då jag har bott här uppe.

Hoppas att du umgås mycket med dina nära och kära och berättar för dem hur mycket det betyder för dig!

Ha en skön fredag!

Tjing!


Mitt "drömhus", eller snarare mitt "drömläge" av hus! Vill bo på landet! :)

Oj, oj, oj!! Det är mycket nu! :S

Idag ska det packas och städas och fixas och donas! Att flytta är ett helt företag!!! :(

Jag önskar att man bara kunde ha det gjort utan att göra något! ;)

Men det ordnar sig nog till slut och kommer att kännas skönt när det är gjort.

Det regnar hos mig idag! :( Vi som hade tänkt grilla i kväll! Men det kanske blir bättre väder under dagen?!

Hoppas att du har en bra dag idag!

Tjing!


Mer blommor! ;)

Dagen efter! :(

Idag är första dagen på mitt "sommarlov". Och jag har varit lite seg efter gårdagens aktiviteter. :S

Var inte hemma förrän 01.30 i morse. Efter att vi hade träffats hemma hos K och sjungit karaoke m.m. Tog vi oss ner på stan för att äta på Lottas. Jag åt en halstrad Laxburgare (som jag har ätit alla gånger jag varit där) som jag njöt av.

Idag har jag och maken varit nere på Ica Maxi och handlat lite mat.

Har nyligen kommit hem från syjuntan där jag bara var en liten stund och fikade och pratade.

Väl hemma igen kom min fd klasskompis L som ska ha barn i december och köpte lite mammakläder. :) Så nu är jag några plagg fattigare och några hundralappar rikare. :D Hittade dessutom ett födelsedagskort i bokhyllan som innehöll 500:-. :) Alltid trevligt med sådana överraskningar.

Dagen idag har varit helt ok även om jag har sovit en hel del för att kompensera att jag inte sov så mycket i natt.

Hoppas att du har haft en bra dag och att det inte har blåst lika mycket hos dig som det har gjort hos mig! Här har det varit halv storm. :(

Ha det bäst!

Tjing!


Vackra blommor! Naturen är så vacker med alla färger! :)

Underbara männsika

Jag vill byta smak
i min mun
ishavsblå
som när
jag drömmer att jag springer
att jag lyfter
orädd svävar jag så

Jag vill byta doft
till något lätt
ändå fast
som när
hösten dyker från klar himmel
bland äppelträd
och det blir kallt

jag vet en man
som hellre än sluta andas
sålde allt
och bara försvann
men jag tror man kan
byta vissa delar
som inte fungerar
och bygga sig sann

tänka det
känna det
att jag är
fri
att vara den jag vill vara
underbara människa

jag vill byta språk
runda sköna ord
inget stort
utom när
ilskan rinner över
och jag verkligen behöver
tömma huvudet på eld

jag vill byta blick
rak klar blick
som inte skyggar för något
så du
vet att det jag ser
och det jag sänder
är allt

jag vet en man
som hellre slutar andas
än står naken inför en annan
jag vet
stackars han
för nakenhet förenar
alla de delar
vi döljer för varann

hur känns det
att du vet
att du är
fri
att vara den du vill vara
underbara människa



Tortyr!?


Vy av den fyrlängade Skånegården


Framsidan av gården


Sovrummet


Ett av rummen


Köket

Jag gick in på Blocket för att kolla efter en bostad till oss nu när vi ska flytta ner. Och gissa vad jag hittade!!?? En fyrlängad Skånegård!!!!! WOW!!!! Jag vill bo där! Men den ligger alldeles för långt borta från där min man kommer att jobba. :(

När jag ser framsidan av gården funderar jag på om jag inte har varit där eller om jag varit på en liknande gård som är väldigt lik. Eller så har jag bott i en sådan gård i ett tidigare liv.

JAG VILL BO I DET HÄR HUSET!!!!! Men det går inte! :( :(

Så det är därför jag undrar om det klassas som tortyr?? :P

Ha en bra dag!

Jag ska drömma om min fyrlängade Skånegård! :(

Tjing!

Dagen D är här! ;)

Idag ska vi köra vårt "öppna genrep" inför lunchkonserten som vi ska ha imorgon. :) Det ska bli kul men samtidigt vet jag att jag förmodligen kommer att bli irriterad pga olika anledningar. Så idag gäller det verkligen att tänka positivt. :)

Annars så har jag inte så mycket att berätta mer än att jag av misstag hade lagt telefonen på ett ställe igår kväll som gjorde att jag inte hörde den på hela kvällen. Hade två missade samtal och 6 missade sms när jag kollade den. :S Det var skönt att jag hade varit "telefonfri" min lite pinsamt att jag hade missat att vi skulle repa inför konserten igår kväll. :S

Alla i klassen var där utom jag. Bara för att jag inte hade läst mina "skolmail" under dagen vilket jag i vanliga fall gör minst 1 gång om dagen så missade jag mailet om kvällsrepet. :(

Ja, ja, idag är en ny dag och jag hoppas att den blir bra. Kanske ska ta och unna mig en glass idag?! Funderar på att prova den nya Soleron.

Vad gör du idag!?

Ha det bäst!

Tjing!


Solero Berry Berry (bilden är "lånad" från Gb Glace hemsida)

Äntligen...

...är båda tentorna gjorda. :) Nu är det bara att vänta på resultatet. :S Jag hoppas verkligen att jag har klarat dem den här gången så jag slipper skriva om dem i september igen.

Annars så har jag inte gjort så mycket idag.

Just nu sitter jag med en plastpåse över huvudet med hårfärg i håret. Den här gången blir det mörkbrunt istället för cacaobrunt.


Jag använder det här märket! ;)

Hoppas att du har haft en bra dag!?

I kväll ska jag bara sitta och slappa framför tv:n. Det tycker jag att jag är värd! :p

Ha en skön kväll!

Tjing!

RSS 2.0